• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 34 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Reha Arar, Bloomberg HT’de Kuzey Kıbrıs’ı ve yatırımlarını anlattı

Reha Arar,  Bloomberg HT’de Kuzey Kıbrıs’ı ve yatırımlarını anlattı

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Bloomberg HT’de Kuzey Kıbrıs’ı ve yatırımlarını anlattı

Bloomberg HT’da Ali Çağatay’ın sunduğu Ana Haberler Bülteni’ne konuk olan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Kuzey Kıbrıs turizminden otel yatırımlarına, izolasyonlardan Ortadoğu pazarına yönelik faaliyetlerine kadar birçok konuyu aktardı.

Ali Çağatay; Kuzey Kıbrıs’ın en büyük yatırım grubusunuz. Toplam yatak kapasiteniz ve son odeliniz hakkında bilgi verir misiniz?

 

Reha Arar; Kıbrıs’taki en büyük turizm operasyonunu yönetiyoruz. Yatak kapasitemiz 2.500.  En son yatırımımız bu hafta açılan Royal Premium oldu. Royal Premium, Merit Royal Hotel’in ikinci bloğu.  Merit Royal’e 14 yaşından büyüklerin almıyoruz. Bunun nedenini ise otelimizin daha çok casino içerikli olması ve otel misafirlerinin daha rahat edebilmesi. Ancak, Royal Premium geniş alanlarıyla çocukların arzulayabilecekleri her şeyi bünyesinde barındırıyor. Merit Royal, SPA’sı ve A’la Carte restaurantlarıyla iddialı olurken Royal Premium’da, daha çok fast fooda yönelik, çocukların mutlu olacakları bölümlerden oluşuyor. Havuz bakımından da farklılıklar var. Royal Premium’da çocuk havuzları bulunuyor. Otellerimizin bünyesel özelliklerini de fark yaratarak tercihlerde alternatif yarattık. Merit Royal Premium’un odalarının Merit Royal’den daha lüks ve daha geniş. 270 yataklı Merit Royal Premium’da toplam 150 oda bulunmaktadır.

 

Ali Çağatay; Turizmde hep farklılıklar yaratıyorsunuz, ilkleri yapıyorsunuz. Örneğin, bir misafirimize 1 oda, 3 anahtar veriyorsunuz.

 

Reha Arar; Galiba insanlar günün sıkıntısından ve stresinden kurtulmak için otellerde buldukları mutlulukla pembe rengi arıyorlar. Kral dairenizi açtınız, beğendiniz. “Hadi ben şu deniz kenarında da bir krallık yapayım!” dediniz. Kendinize ait bir bungalovunuz var. Anahtarınız o kapıyı da açıyor. 3. anahtar ise, size özel olan SPA’nızın. Personeliniz sizi bekliyor. Bu şekilde 40’a yakın irili ufaklı kral dairelerimiz var. Kral dairelerimizde oda sayısı 2 ile 7 arasında değişiyor. Fiyatları ise 1500-6000 € arasında değişkenlik gösteriyor. Bunların içinde o kadar gelişmişleri var ki, hizmetliler ayrı bir kapıdan giriyor, misafirler ayrı bir yerden geçiyor. Birbirlerini rahatsız etmiyor, birbirlerini görmüyorlar. İçten geçişli bir kral dairesi değil. Size hizmet verecek olan bir masöz sizi Türk hamamında bekliyor, hizmeti bitince ayrı bir kapıdan gidiyor. Gün geçtikçe konforun artışı insanları büyülüyor ve mutlu ediyor. Son zamanda Akdeniz çanağında yapılan otellere baktığınız zaman; bundan 10 yıl önce yapılan otellerden oda genişlikleri bakımından daha büyük, konforu ölçülemez derecede yüksek ve insanları daha fazla mutlu etmeye yönelik olduklarını gözlemliyoruz.

Ali Çağatay; Otel yatırımlarınız devam ediyor. En son Mercure Otel’i satın aldınız. Kimden Aldınız?

Reha Arar; Mercure Hotel’i Hamdi Akın’dan aldık. Aslında satın almadık. Kiraladık. İsmi Merit Park Hotel oldu. 600 yataklı otelimizi şu an yeniliyoruz. Eskiden otelin talih oyunları salonunu işletiyorduk, şimdi tüm tesisi biz işletiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler