• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Sadıkoğlu: “İstemezsek kimse bize al bu sizindir demiyor”

BRT1’de yayınlanan programın gündemi; İmar Planı ve DAÜ ile imzalanan protokol oldu
Sadıkoğlu: “İstemezsek kimse bize al bu sizindir demiyor”

Başkanımız Hasan Sadıkoğlu, 28 Kasım Pazartesi günü saat 12.00’da BRT1’de yayınlanan ‘Kent ve Mimarlık’ isimli programa konuk oldu. DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara ile DAÜ TV Haber Spikeri Çiğdem Duvarcı’nın  moderatörlüğünde gerçekleşen programda İskele, Yeniboğaziçi ve Gazimağusa Belediyesi’nin ortaklaşa yürüteceği İmar Planı projesi ile İskele Belediyesi ve DAÜ arasında imzalanan işbirliği protokolü konuşuldu.

SADIKOĞLU: “İSTEMEZSEK KİMSE BİZE AL BU SİZİNDİR DEMİYOR”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, programa İskele’yi anlatarak başladı: “İskele Bölgesi 98 öncesi Yeni İskele olarak geçiyordu. 98 sonrasında ilçe olmasıyla birlikte o günler içerisinde bölge halkı tarafından heyecanla karşılandı. Sonuç itibariyle İskele İlçesi, Dipkarpaz’a kadar olan bölgeye hitap edebilecek nitelikte ve konumdadır. Fakat 98 sonrası İlçe olan İskele’miz de her fırsatta da söylediğim gibi hala daha birçok eksiklikler bulunmaktadır. Bir örnek verecek olursam, hastanesi olmayan,  birçok devlet dairesinin de olmadığı tek ilçe İskele’dir. Ancak bilinmesini isterim ki bir ilçede olması gereken itfaiye binası ve mahkeme binası halkımızın vermiş olduğu mücadeleler sonucu kazanılmıştır. Belediyelerin işi sadece çöp toplamak değildir. Bizim sorumluluğumuz tamamen ilçemize karşı olan sorumluluklardır. Bu aksilikleri göre göre duyarsız kalamazdık. Çünkü gerçekten İskele’miz diğer ilçelere göre eksik bir ilçeydi. Bugüne kadar durduk ve birilerinin bize bir şeyleri vermesini, bir şeyleri getirmesini bekledik. Ancak siz de bilirsiniz ki, istemedikten ve bir şeyleri talep etmedikten sonra kimse kimseye al bu sizindir demiyor.”

SADIKOĞLU “EN YAKINIMIZDA VE EN UZANABİLDİĞİMİZ NOKTADA DAÜ VAR”

DAÜ ile başlatılan işbirliği de Başkan Sadıkoğlu’nun gündemindeydi: “2 yıl içerisinde asli görevlerimizin dışında da bu tür konulara yönelmek durumunda kaldık. Çünkü kendimizi sorumlu hissettik. Yıllardır sesimizi duyuruyoruz, İskele’mizde bir üniversite yok diye. Eğer bugün hala daha bir üniversitemiz yoksa bunun sorumlusu da belki biziz. Geçmiş dönemlerde bu konularla ilgili bir takım girişimler oldu. Sonuç vermedi. Ancak önümüzdeki günlerde sonuç vereceğini ümit ediyoruz. En yakınımızda en uzanabildiğimiz noktada DAÜ ile istişareler içerisine girdik. Nitekim bu istişarelerimiz de olumlu sonuç vermeye başladı. 23 Kasım’da da ön protokolümüzü imzaladık. Halkımız bu habere çok sevindi. Çünkü yıllardır arzu ettiği bir gelişmedir, İskele’ye bir üniversitenin gelmesi.”

SADIKOĞLU: “DAÜ HAYIRLARA VESİLE OLDU”

İskele Belediyesi Başkanı, Çukurova Üniversitesi yapılan görüşmelere de değindi: “ÇÜ ile 2012 yılında o dönemin hükümeti ve eğitim bakanı ile birlikte Çukurova Üniversitesi konusunda bir takım girişimler başlatıldı. Bu girişimler ciddi bir noktaya da geldi. Protokole atılan imzalara TBMM ve KKTC Meclislerinden de geçti. O dönem içerisinde sadece ÇÜ’den buraya Ziraat Fakültesi açılacak diye konuşulmuştu ancak o dönemin rektörü İskele’ye bir tıp fakültesi açılması talebinde bulundu. Ama neden ise İskele’ye bir tıp fakültesinin açılmasının istenmediği söylentileri başladı. Ama Çukurova Üniversitesi’nin halen daha neden İskele’ye gelmediğini biz bile bilmiyoruz.  Ancak DAÜ ile yapmış olduğumuz istişarelerden sonra Ç.Ü tekrar canlandı ve gündeme geldi.  Zaten hali hazırda Çukurova Üniversitesi tahsis edilen 400 dönümlük bir arazi var. Bizim bu noktadaki duruşumuz belli. Gelmeyecekse bilelim, 400 dönüm arazimizi KKTC ve TC Devleti bir araya gelsin imzalanan protokolü ortadan kaldırsın ve o araziyi gerçek anlamda gelecek olan başka yatırımcılara, üniversite kurmak isteyenlere verilsin.”

SADIKOĞLU: “ÜNİVERSİTEYİ ÇÖLÜN ORTASINA DA KOYSANIZ ORASI DEĞERLENİR”

DAÜ’nün İskele’ye kurmak istediği fakülte konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Sadıkoğlu, amaçlarının İskele’ye kimlik kazandırmak olduğunu belirtti: “İskele İlçesi, sanayi kenti olmaz. Biz İskele’de turizm potansiyeli görüyoruz ve bunun üzerinde yoğunlaşıyoruz.  

Bizim asıl amacımız, gelecek olan öğrencilerimizin hoşça ve kaliteli zaman geçirmeleri adına alanlar yaratmak. Bir diğeri de İskele Esnafımızın kalkınması konusu.  Üniversiteler başlı başına bir değerdir. Üniversitenin nerede olacağı çok da önemli değildir. Çölün ortasına da koysanız oralar da değerlenir. Şu an için DAÜ’nün kullanımına vermeyi düşündüğümüz alan İskele Belediyesi’nin koçanlı kendi yeridir ve İskele Merkez’e 100 metre mesafededir. Merkeze yakın olması, öğrencilerin ulaşımını da kolaylaştıracaktır.”

SADIKOĞLU: “İSKELE HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULAMADI”

Gelişimin hızlı bir şekilde olması bizi endişelendiriyor. KKTC üzerinde en çok boş alanların bulunduğu bir yerdir İskele İlçesi. Denize olan mesafesinden dolayı da gerçekten önemli bir noktada. Ancak hak ettiği değeri bulamadığından dolayı emlak dünyasında genel piyasanın altında olan bir noktadır. Evet, bir şekilde genişleyecek ve büyüyecek.  Ancak endişelerimizi ortadan kaldırmak için de bir imar planına ihtiyacımız vardır. Bunun için de adımı atarak Yeniboğaziçi Belediyesi ve Gazimağusa Belediyesi ile ortak bir çalışma başlatmaya karar verdik. Bu imar planı bizim yıllardır arzu ettiğimiz bir durum. İlk göreve geldiğim günden beri de bunun için mücadele verdik. İskele’mizde yaşayan mimar ve mühendislerle yaptığımız toplantılarda da ‘İskele’yi İskeleliker planlayacak’ dedik. En büyük muradımız da buydu. Ülkesel fiziki plan hazırlanırken, bizler esnafımızla vatandaşımızla birlikte bir şeylere şekil verelim istedik. Burada hazırlayacağımız Master Plan, ülkesel fiziki plana adapte olsun arzusundaydık. Ama bu durum bizi sıkıntılı bir sürece soktu. Bu konuda geri kaldığımızı itiraf etmek zorundayım, planlayamadık.

SADIKOĞLU: “İSKELE’MİZE YAKLAŞIK 200 DÖNÜMLÜK ARAZİLER KAZANDIRDIK”

Ben İskele’liyim. İskele’de doğdum, İskele’de büyüdüm. Gelecekte hızlı gelişim gösterecek olan İskele’de yaşanacak sorunları ortadan kaldırmak adına çok kritik yerlerde, ileriyi gördüğümüz için yaklaşık 200 dönüm araziyi Belediyemize kazandırdık

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler