• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Sağlık Bakanlığı’na dava

Sağlık Bakanlığı’na dava

“DEVLET HASTANELERİNDEKİ KEŞMEKEŞ DAVALIK”: Halkın sağlık hizmeti alabilmesi için sabahın erken saatlerinde devlet hastanelerinde sıra bekleme çilesi ile saat 11.00’den sonra hastanelerde doktor bulunamaması sorununu ortadan kaldıracak mahkeme süreci başlatılıyor.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA DAVA AÇILIYOR”: Serbest Çalışan Hekimler Birliği, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı hakkında dava açıyor. Davanın mahkeme tarafından kabul edildiği, görüşülmeye başlanması için ön izin ve emrin çıktığı açıklandı.

Rana SARRO

Halkın sağlık hizmeti alabilmesi için sabahın erken saatlerinde devlet hastanelerinde sıra bekleme çilesi ile saat 11.00’den sonra hastanelerde doktor bulunamaması sorununu ortadan kaldıracak mahkeme süreci başlatılıyor.

Kamuda çalışan hekimlerin, ikinci iş yapmasının yasak olduğu ülkemizde, Sağlık Bakanlığı bu yasağa uymamak ve uygulatmamakla suçlanıyor.

Devlet hastanelerinde çalışan bazı hekimlerin ise, yasaya aykırı bir şekilde ikinci hatta üçüncü iş yaptıkları ve 2 saate 30 hastayı sığdırarak, mesai bitimi öncesinde hastaneyi terk ettikleri yönünde eleştiriliyor.

Devlet hastanesinde çalışan ve protokol gereği Yakın Doğu Hastanesi’nde de çalışabilen bazı doktorların, mesai saatlerinde YDÜ’de sağlık hizmeti verdikleri, ardından kliniklerinde ve özel hastanelerden çalıştıkları da belirtiliyor.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı hakkında dava açıyor.

“ÖN İZİN VE EMİR ÇIKTI”

Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinciiş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı’na karşı hazırladığı dava dosyasının mahkeme tarafından kabul edildiği bildirildi.

Bakanlığı’na karşı hazırladığı dava dosyasının mahkeme tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Genel Başkanı Dr.  Remzi Gardiyanoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Konu ile ilgili davanın görüşülmeye başlanması için ön izin ve emir çıkmış bulunmaktadır” denildi. Gardiyanoğlu, konula ilgili detaylı bilginin Çarşamba günü saat 13.00’te Kıbrıs Türk Tabipler Birliği binasında düzenlenecek basın toplantısıyla verileceğini ekledi.

REMZİ GARDİYANOĞLU: “2011’DEN BERİ BUNU UYGULATACAK MAKAM YOK”

Gazetemizin konuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Dr.  Remzi Gardiyanoğlu, “Bilindiği gibi, 2011 Şubatı’nda kamuda çalışan hekimlere ikinci iş yapma yasağı getirilmiştir. Bu yıldan beri, KKTC’de bunu uygulatabilecek bir makam arıyoruz. Anayasa mahkemesi kararına uymayan Sağlık Bakanlığı’nı bu karara uymaya zorlamak için girişimde bulunduk. Ön dava dosyasını mahkemeye sunduk ve mahkeme kabul etti. 3 Şubat’ta ön izin için dava açtık. 4 Şubat’ta gün verildi ve yazılı olarak emir verildi. 5 Şubat’ta ise o emir uyarınca davanın ikinci kısmı olan taraflara mahkemeye dosyasının tebliğini teslim ettik. Dava açılabileceğine dair mahkemeden ön izin ve emir, 5 Şubat’ta alındı. Ve mahkeme süreci başladı.”

“ÖN İZİN VE EMİR ÇIKTI”

Mahkeme sürecinin başladığını belirten Remiz Gardiyanoğlu, ‘Ön izinin ve emrin’ içeriği ile ilgili sorumuzu ise yanıtlamak istemedi ve bunun basın toplantısında açıklanmasının uygun olacağını belirtti.

“SAĞLIK BAKANLIĞI, ANAYASA KARARI’NI ÇİĞNİYOR”

“Ortada bir Anayasa kararı var. Buna uyması gereken de bir Sağlık Bakanlığı var. Bakanlık, çalışanlarını bu yasaya uydurması gerekir. Halkın daha sağlıklı bir sağlık hizmeti alması için bunu yapıyoruz. Doktorlarla herhangi bir sorunumuz yoktur. Doktorlarla, hakları konusunda mücadele vermeye de hazırız. Halkın hak ettiği sağlık hizmetini alabilmesi için bundan sorumlu her kimse bunun hesabı sorulacaktır.”

“2 SAAT HASTA BAKIP, 11’DE HASTANEDEN AYRILIYORLAR”

“Saat 11’de hastaneler boşalmasın diye bunu yapıyoruz. Bir kamu doktoru, mesaisi 15.00’te biterken, saat 11.00’de hastaneden ayrılırsa, 2 saate 30 hastayı sığdırırsanız halkın hak ettiği hizmeti alması imkânsızdır. İnsanlar saat 05.00’te gelip randevu almak için sıraya giriyor.

“DEVLETİN MESAİSİNDEN ÇALIP, YDÜ’DE BAKIYOR”

“Sağlık Bakanlığı ile YDÜ arasında akademik kariyer protokolü kapsamında, devlet hastanelerindeki doktorlar YDÜ’de de çalışabiliyor. Tabi ki bunu mesai saatleri dışında yapabilirler. Ancak buna uyan yok. Oradan çıkıp kendi kliniklerinde, oradan da özel hastanelerde ameliyatlara gidiyorlar. Ama bu mesai saatleri, vatandaşın sağlık hakkından çalınıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler