• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Sahibi olduğu köpeği aracın arkasına bağlayarak, sürükleyen şahıs konuştu

Sahibi olduğu köpeği aracın arkasına bağlayarak, sürükleyen şahıs konuştu

SAHİBİ AÇIKLAMA YAPTI: Lefkoşa’da Kermiya Bölgesi’nde, bir köpeğin sahibi tarafından aracın arkasına bağlanıp sürüklenmesi ve yaralanmasına sebebiyet verilmesi, ülkede büyük yankı bulurken, köpeğin sahibi Ali Asaf Yorgancıoğlu, açıklama yaptı.

RAKI’NIN DURUMU İYİ: Aracın arkasına bağlanarak, sürüklendiği ve yaralandığı bildirilen ‘Rakı’ isimli köpeği ile birlikte dün Kanal T’ye giderek gazetemiz yazarlarından Cenk Diler’in sunduğu programa katılan sahibi Ali Asaf Yorgancıoğlu, olayı anlattı.

Rana SARRO

CENK DILER'IN PROGRAMINDAN DETAYLARI SEYRETMEK İÇİN TIKLAYIN

asasasassas

Lefkoşa’da Kermiya Bölgesi’nde, 18 Ekim Cumartesi günü, sahibi olduğu köpeği aracının arkasına bağlayıp, köpeğin yaralanmasına sebebiyet verdiği Polis tarafından rapor edilen 54 yaşındaki Ali Asaf Yorgancıoğlu, olayla ilgili açıklamada bulundu.

Hayvanseverlerin tepkisine neden olan ve ‘Rakı’ isimli köpeğe işkence yaptığı ile ilgili hedef haline gelen Ali Asaf Yorgancıoğlu, köpeği aracın arkasına bağlamasının gerekçelerini canlı yayında anlattı.

Kanal T stüdyosuna giderek Cenk Diler’in sunduğu programa katılan Ali Asaf Yorgancıoğlu, “bu olay oldu, öyle üzgünüm ki anlatamam. O benim evladımdır. İnsan evladını arabaya bağlayıp sürükler mi? Varsa öyle bir gaddar baba bilemem. Bu olaydan ötürü tüm medyadan özür diliyorum” dedi ve olayın nasıl olduğunu şöyle anlattı:

“KİRLENDİĞİ İÇİN YAVAŞÇA EVE GÖTÜRMEK İSTEDİM”

“Günde 3 defa hayvanımın temizliğini yaparım, öğlen durdum yine temizliğini yapmaya ve komşu geldi, kapıyı açık bıraktı. Hayvan da ben temizlerken dışarıya çıktı ve gezmeye başladı. Ben de eve giderek hemen ayakkabılarımı giyip onu yakalamaya çalıştım. Uzaklaştığını görünce, eve dönüp eşimin aracını aldım ve aramaya koyuldum. Yanına gittiğimde çağırdım geldi ama havalar yağışlı olduğu ve derelerin içine girdiği için bayağı kirlenmişti. Ben de araç ufak olduğu için aracın arkasına koymaya mecbur kaldım. Yavaşça birinci vitesle eve gelmeye çalıştım.”

aSSSs

“BEN HATAMI KABUL EDERİM”asaasas

“Evin yakınına geldiğimde, kim olduğunu bilmediğim birisi, çığlık attı ve kameraya almak istedi. Ben de o anda ne olduğunu anlamadım ve o attığı panikten ben de panikledim ve biraz süratlendim. Komşularım da benim olduğumu bilmeyerek, bir şey olmuş gibi polise haber vermişler. Benim böyle bir şey yapmayacağımı zaten komşularım bilir. Her insan hata işleyebilir. Hatasız insan yoktur. Ben hatamı kabul ederim ama bu olayın esas sorumlusu da o çığlık atan kadındır.”

“HAFİF BERELER VAR”

Bilindiği gibi, Polis ‘Hayvanlara ezgi’ suçunu işleyen şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığını, Tarım Bakanlığı da, 4 asgari ücret tutarında ceza öngörüldüğünü açıklamıştı. Rakı isimli köpeğin muhtelif yerlerinde bereler olduğu görülürken, gerekli sağlık kontrolünün yapıldığı, sağlık durumunun iyi olduğu ve sahipleri tarafından da oldukça iyi bakıldığı belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler