• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Sibel Siber, muhtarlar ve eski parlamenterler ile buluştu

Sibel Siber, muhtarlar ve eski parlamenterler ile buluştu

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, ülkenin muhtarları ve eski parlamenterleriyle buluştuğu yemekte geçmişin sorunlarını yeni çözümlerle sonuçlandıracaklarını söyledi. Siber, “Bu seçim Sibel Siber’in seçimi değil. Bu seçim siyasi parti seçimi değil, bu seçim hükümet güven oylaması da değil. Bu seçim hepimizin seçimi. Geleceğimizin, çocuklarımızın seçimidir” dedi. Siber, ülkenin dört bir yanında görevde olan muhtarlarla ve KKTC Meclisi’ne seçilmiş eski parlamenterlerle Acapulco Otel’de düzenlenen yemekte bir araya geldi. Gece boyunca herkesle sohbet etme fırsatı yakalayan Siber, geceye katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında yaptıklarına ve yapacaklarına değindi. Siber, göreve gelmesi halinde oluşturulacak çalışma grupları hakkında da detaylı bilgi verdi.

Geleceğe güvenle bakmanızı istiyorum

Geçmişte bize bu adanın çok güzel bir ada olduğunu başkalarının anlattığını bizim ise hep sorunlarla meşgul olduğumuzu söyleyen Siber, geçmişin sorunlarının yeni çözümlerle sonuçlanacağını, hak ettiğimiz yere geleceğimizi vurguladı. Siber, “Bu seçim Sibel Siber’in seçimi değil. Bu seçim hükümet güven oylaması da değil. Bu seçim hepimizin seçimi. Geleceğimizin çocuklarımızın seçimi. Biz insanımıza güzel dokunuşlar istiyoruz. Bunun için de cesaretle hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çok değerli insan kaynaklarımız olduğunu bilerek geleceğe güvenle bakıyorum ve hepinizin geleceğe güvenle bakmasını istiyorum” dedi. Geçmişte türlü zorluklar yaşamış bir halk olduğumuzu ama her şeye rağmen var olduğumuzu ve olacağımı kaydeden Siber, “Kimimiz güneyden kimimiz Anadolu’dan geldi, toprağa tutundu ve umudunuzu yitirmedi. Bizim güvene, hak ve adalete, şeffaflığa ihtiyacımız var. Biz bunları bir araya getirerek herkesi kucaklayarak güzel günlere ulaşacağız. Ben istiyorum ki herkes ‘bu cumhurbaşkanı bizim için oradadır’ duygusunu içinde hissetsin. İşte bunun için adayım” dedi.

19 Nisan’dan sonra yapacak çok işimiz var

Siber, cumhurbaşkanlığına seçilir seçilmez, yurtdışında yoğun temaslar sürdürmek ve toplumu her alanda yeniden görünür kılmak amacıyla etkin bir lobi ekibi oluşturacağını söyledi. Kıbrıslı Türklerin, geçmiş beş yılda dibe vuran dünyadaki imajının tekrardan yükseltileceğine değinen Siber, üçüncü tarafların Kıbrıslı Türklere duyduğu güveni, en az Mehmet Ali Talat’ın Cumhurbaşkanlığı’nda bulunduğu 2010 öncesindeki düzeye çıkarılacağının sözünü verdi. Siber, uluslararası toplum ile uyumlu, akılcı ve yoğun bir faaliyet programını ilk günden itibaren yürürlüğe konacağını söyleyerek, “Bunlar yapacaklarımızın sadece bir kısmı, 19 Nisan’dan sonra yapacak çok işimiz var. Hepinizin desteğine, yardımına ihtiyacım olacak. Halkını yanına alan bir lider ezberleri bozabilir. En kısa sürede uluslararası camiada hak ettiğimiz yeri almak için kolları sıvayacağız” dedi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler