• BIST 8334.94
  • Altın 1629.728
  • Dolar 27.3788
  • Euro 28.9506
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 30 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 23 °C

Şifa kaynağı 'kiraz'

Şifa kaynağı 'kiraz'

229811[1]Uzmanlar, vitamin ve mineral deposuna sahip olan yaz aylarının sevilen meyvesi kirazın beyin sağlığından sindirim sorunlarına kadar birçok hastalığa faydalı olduğunu hatta aspirinden güçlü ağrı kesici özelliğinin bulunduğunu da belirtti.

Beyin sağlığı için büyük önem taşıyan kirazın bir çok faydasının olduğunu açıklayan uzmanlar, kirazın Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini azalttığını belirtti. Uzmanlar, "Kiraz yapısındaki besin lifi sayesinde kabızlığı önler, ishali keser ve sindirim sorunlarına çözüm olur. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Damar sertliğine, romatizma, gut hastalığı ve dizanteriye iyi gelir. Çok iyi bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olan bu meyve sinirleri kuvvetlendirir" ifadelerini kullandılar.

Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruma sağlayan kirazın aynı zamanda kalp ve damar hastalığına karşı da insanları koruduğunu söyleyen uzmanlar, "Kiraz kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Kanı temizler ve sivilce gibi cilt sorunlarını önler, yaşlanma belirtilerini geciktirir. İdrar söktürücü özelliğiyle kiraz; vücudu zehirli maddelerden temizler. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği gibi safra kesesi taşının dökülmesini sağlar. Vücuttaki fazla suyu atarak, zayıflamaya da yardımcı olur" diye konuştular.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler