• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

"Soyadı taşımakla TÜRKEŞ olunmaz"

"Soyadı taşımakla TÜRKEŞ olunmaz"

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyareti için dün sabah KKTC’ye geldi. KKTC vatandaşı da olan ve Kıbrıs kökenli ünlü devlet adamı Alparslan Türkeş’in oğlu olarak dikkat çeken Tuğrul Türkeş ziyareti sırasında eylem sürprizi ile karşılaştı.

ÜLKÜCÜ HAREKET SERT ÇIKTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Milletvekili iken parti kararına uymayarak, AKP seçim hükümetinde görev alan Tuğrul Türkeş'e karşı ülkemizden de sert tepki geldi. MHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Türkeş'e, hem babasının evine hem de geçeceği güzergaha asıla pankartlar ile Ülkücü Hareket tarafından “dava satan, babasına ve soyadına hıyanet eden” yakıştırmaları yapıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş adamıza dün bir ziyaret gerçekleştirdi. Ancak ziyaret sırasında Ülkücü Hareket Tuğrul Türkeş’e sert eleştirilerde bulundu. Türkeş’e, Türkeş soyadına hıyanet ettiği yakıştırmaları yapıldı.

 

İLK RESMİ ZİYARET

Türkeş göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini ülkemize gerçekleştirdi. Özel uçağı saat 09.30’da Ercan Havaalanı’na inen Türkeş’i TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre karşıladı. Ercan’da basına açıklama yapmayan Türkeş, günübirlik KKTC ziyaretinde ilk olarak Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Fazıl Küçük’ün anıt mezarını ziyaret ederek çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu. Ardından sırasıyla Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ve Boğaz Şehitliği’ni ziyaret eden Tuğrul Türkeş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından da kabul edildi. Tuğrul Türkeş, Başbakan Kalyoncu’nun onuruna verdiği öğle yemeğinden sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile de bir araya geldi. Türkeş yoğun temasları çerçevesinde 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile de ayrı ayrı bir araya geldi. Türkeş, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından adadan ayrıldı.

TURKES TEPKİ (3)PROTESTO ÜLKÜCÜLERDEN GELDİ

KKTC vatandaşı da olan ve Kıbrıs kökenli ünlü devlet adamı Alparslan Türkeş’in oğlu olarak dikkat çeken Tuğrul Türkeş ziyareti sırasında eylem sürprizi ile karşılaştı. Tuğrul Türkeş’e Ülkücüler pankartlı tepki gösterdiler.

TC Başbakan Yardımcısı Türkeş'e KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyarette protestolar düzenlendi.  MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Milletvekili iken Parti kararına uymayarak AKP seçim hükümetinde görev kabul eden Türkeş'e Kıbrıs’tan da tepki gecikmedi. MHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Türkeş'e Ülkücü Hareket tarafından da “dava satan, babasına ve soyadına hıyanet eden” yakıştırmaları yapıldı.

Türkeş'in KKTC'de yapacağı ziyarette, gideceği ilk yer olan Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr.Fazıl Küçük'ün Anıttepedeki kabrinin girişi ile Surlariçinde bulunan babası Alparslan Türkeş'in doğduğu eve kimliği meçhul kişi veya kişilerce çeşitli pankartlar asıldı.

TURKES TEPKİ (4)SERT KARŞILAMA

Pankartlarda, “baba evine tadilat yaptırmakla oğul olunmaz, dünyaları verseler bir Ülkücü zalimle saf tutulmaz, Baba davasını satmakla adam hiç olunmaz, Unutma Tuğrul Bey, o soyadını taşımakla Türkeş olunmaz”, “Yavru Vatan’a hoş geldin ey yıllarca bozkurt postu taşımış, AK KOYUN”, “Ata toprağına hoşgeldin ey menfaati için davasını satan bakan”, “Başbuğum rahat uyu, milyonlarca evladın Tuğrul’dan daha TÜRKEŞ”, “Mal satılır, mülk satılır, dava satılmaz” şeklinde yazılar yer aldı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler