• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Söz emekçilerde

Söz emekçilerde

Ülkemizde her 1 Mayıs’ta işçilerin bir çoğu maalesef yine iş başı yapacak. Özellikle memurların en yoğun şekilde tatil yapmasından şikayetçi olan emekçiler “keşke devlet daha sistemli çalışabilse ve işçilerin gününde işçiler de bu günü bayram şeklinde kutlayabilse” yorumunda bulunuyor.

 

 

 Hanife Lefkaralı 

 

Hakan Cemre,  Garson

 

1 Mayıs bizim gibi devamlı işleyen emekçi insanların bir nevi dinlenme günüdür. Tüm dünyada çalışan ve ezilen emekçilerin de 1 Mayıs işçi, emekçi bayramını kutlarım.

 

Hakan Güven,  Matbaacı

Genelde 1 Mayıs tatil olması gerekir ama özel sektörde genellikle tatil olmuyor. Bu nedenle biz özel sektörde çalışanlar olarak sıkıntılar yaşıyoruz.

 

Yılmaz Abdullah,  Makinist

Bana göre 1 Mayıs sömürgeci düzenin kendi kendine yarattığı bir gündür. Adı sözde işçi bayramı olmasına rağmen bizim ülke de %70 işçi 1 Mayıs’ta çalışır bu yüzden dolayı da devletin bu konuya el atmasını bekliyoruz.

 

Hamdi Ali Türk, inşaat kalıpçısı

İşçilerin özel günüdür. Biz bu ülkede yıllardır çalışıyoruz anacak hiç iş güvenliğimiz yoktur bu yüzden haklarımızı savunabilen örgüt istiyoruz. Biz 1 Mayıs’ta çalışmayacağız.

 

Şengül Tandoğan, Fotoğrafçı

Benim işyerim bu işçi bayramında bize izin verdi. Bir Mayıs işçinin yani bizim bayramımızdır. Arkadaşlarla boğazda olacağız. Gün nedenle tüm işçilerin işçi bayramını kutluyorum.

 

Turgut Luricinalı, inşaat kalıpçısı

Bir Mayıs’ta hiçbir zaman çalışmadım. Çalışmama nedenim ise yıllardır işçi olarak çalışmamdır. Sizlerin aracılığı ile de tüm dünya işçilerinin işçi bayramını kutlarım.

 

Hüseyin Tankut, inşat demircisi

Bir Mayıs ezilen işçinin ve sömürülen kişilerin bayramıdır. Yani bizim bayramımızdır. Bu yüzden mutluyuz ve gururluyuz. Yaşasın 1 Mayıs.

 

Edip Tanrıkulu, inşaat kalıpçısı

Her çalışanın, her işçinin, en doğal hakkıdır. İşçilerin hakkının sadece 1 Mayıs’ta değil sigortasını, parasını gününde vermeyle, ancak 1 Mayıs’ı yaşata bilirsiniz.

 

Teoman Hakverdi, inşaat kalıpçısı

Bir Mayıs biz işçilerin bayramıdır. Her yıl bir Mayısta işçiler olarak işçi bayramımızı ailelerimizle piknik yaparak kutluyoruz.

 

Aksoy Kemaller, inşaat kalıpçısı

Biz işçiler olarak bir Mayıs işçi, emekçi bayramını ailemizle kutluyoruz. İşçi bayramında bize bayram hakkını yaşatanları buradan selamlıyorum.

 

Mehmet Kemal Kutrafa, kamyon şoförü

Bir Mayıs bizim bildiğimiz işçi bayramıdır ve biz bu bayramı işçiler olarak kutluyoruz. Bu yüzden dolayı da sevinçliyiz. Ancak bizim gibi işçilerinde bu bayramı ne kadar kutladığı şuan için tartışılır.

 

Bayhan Beyoğlu, kamyon şoförü

Benim bildiğim işçi bayramıdır. Bu ülkede işçiyi kimse önemsemiyor işçinin iş güvenliği yok ve aynı zamanda ise işçi hakları yoktur.

 

Ülfet Soğancı, Çiçekçi

Ben hem işverenim hem de ayni zamanda işçiyim. Aile şirketimiz olduğu için biz de bu 1 Mayıs’ta çalışmamayı uygun gördük. Tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ı kutlu olsun.

 

Kemal Uçar, Taksi Şoförü

İşçinin devamlı bir şekilde emeği sömürülüyor ve aynı zamanda ise emeğinin karşılığını alamıyor. Mesela çalışma saatleri AB standartlarının çok üzerindedir. Askeri ücrete on dört, on beş saat çalışıyoruz. Bu konu ile devletin ilgilenmesini istiyoruz. Tüm işçilerin işçi bayramı kutlu olsun.

 

Özgür Kılıç, mimar

Öncelikle tüm işçilerin işçi bayramı kutlu olsun. Benim talebim ve dileğim aynı zamanda ise isteğim çalışan tüm işçilerin yasal haklarını ala bilmeleri için devletimizin üzerine düşeni yapmasıdır.

 

Ferhat Tandoğan, inşaat kalıpçısı

Bir Mayıs işçi, emekçi bayramını biz yıllardır iş ne kadar sıkı olursa olsun tatilimizi yaparız. Anacak ne acıdır ki bizim ülkemizde 1 Mayıs işçinin değil memurun bayramı olarak kutlanıyor.

 

Tuygun Tanrıkulu, işçi

1 Mayıs bizim ülkemizde işçinin mi yoksa memurun bayramı mı belli değildir. Memurlar bütün bayramları yapıyor. Ancak işçi bayramını 1 Mayıs’ta yaparsa, yapar ve devlet’te bu konular ile ilgilenmez ve tedbir almaz. Benim devlet’ten talebim bu olayları daha çok denetlemesidir.

 

Yunus Çil, inşaat ustası

İşçi daima ezilen ve can güvenliği olmayan işlerde çalışıyor. Örneğin beton dökerken ben ve benim gibi çalışan arkadaşlarımın can güvenli yok. Aynı zamanda ise gece gündüz çalışan işçilerin emeği sömürülerek,  günde on dört, on beş saat çalıştırılıyorlar.

 

Ramadan Kar, döner ustası:

1 Mayıs işçi bayramıdır. Emekçilerin bayramıdır. 1 Mayıs’ta çalışılmaz. Herkesin dükkânını kapatıp tatil yapması lazım.

 

Mehmet Sebati, emekçi:

1 Mayıs İşçi Bayramı işçilerin en doğal hakkıdır. Bu bir yasal haktır. İşçilerin 1 Mayıs’ta çalışmaması lazım. Ama maalesef çoğu iş yeri işçilerini 1 Mayıs’ta bile çalıştırıyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın şölen şeklinde kutlanması lazım.

 

Kudret Özata, emekçi:

Bütün işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. İşçilerin yasal haklarını almalarını diliyorum. 1 Mayıs’ta birçok işçi çalışıyor. Devlet bu konuya düzenleme getirmezse önlem alınamaz.

 

Kamil Hüseyin Kandulu, özel sektör:

1 Mayıs İşçi Bayramıdır. İşçinin bayramı senede bir defadır. 1 Mayıs’ta çalışanlar ya geçim sıkıntısı yüzünden çalışıyor ya da patronları yüzünden çalışıyor.

 

Cansu Zorali, mimar :

1 Mayıs İşçi Bayramı işçinin kazanılmış hakkıdır. 1 Mayıs’ta çalışan işçiler maalesef haksızlığa uğruyor. 1 Mayıs adı üstünde İşçi Bayramı ve bütün işçilerin o gün tatil olması ve bayramlarını kutlaması lazım. Çalışması değil.

 

İsfendiyar Turunç, işçi:

Eski 1 Mayıs’lar kalmadı. 1 Mayıs işçilerin yasal hakkıdır. İşçiler ekonomik sıkıntıdan dolayı 1 Mayıs’ta bile çalışmaya başladı. İşçilerin hakkı yeniyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler