• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Süt ürünlerinde indirim

İç piyasada süt ürünlerinin tüketimini artırmak içinde çalışmalar yaptığını belirten Mustafa Naimoğulları, Koop Süt Yönetim Kurulu’nda alınan karar gereği çiğ süt fiyatında yapılan 14 kuruşluk indirimin süt ürünleri fiyatlarına yansıtılma kararı alındığın
Süt ürünlerinde indirim

“SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN İNDİRİM YAPMA KARARI ALDIK”
İç piyasada süt ürünlerinin tüketimini artırmak içinde çalışmalar yaptığını belirten Mustafa Naimoğulları, Koop Süt Yönetim Kurulu’nda alınan karar gereği çiğ süt fiyatında yapılan 14 kuruşluk indirimin süt ürünleri fiyatlarına yansıtılma kararı alındığını dile getirdi. Hellim, kaşar peynir, beyaz peynir, gibi ürünlerin fiyatlarında 2 TL’lik indirim yapılacağını açıklayan Naimoğulları, UHT süt fiyatında ise 20 kuruşluk bir indirim yapılacağını kaydetti.

“12 YILDA 11 TARIM BAKANI DEĞİŞTİ”
Ülkede en az 50 Bin kişinin tarım sektöründen geçim sağladığını belirten Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 12 yıllık Birlik Başkanlığı görevinde 11 Tarım Bakanı değiştiğini söyledi. Naimoğulları, kimse ile kavga etme derdinde olmadıklarını her zaman öncelikle sorunları dile getirerek işbirliği içinde çözüm üretmeye çalıştıklarını da vurguladı.

“TARIMDAN ANLAMAYAN HERKES BAKAN YAPILDI”
Yeni göreve gelecek olan Tarım Bakanı’nın kadrolarını iyi oluşturması yönünde tavsiyelerde bulunan Naimoğulları, “Tarım Bakanı atanırken ilgili sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmalıdır. Üretici birliklerine de kulak verilmesi gerekiyor.  Biz bu ülkede futbolcuyu, öğretmeni, müteahhidi, politikacıyı Tarım Bakanı yaptık fakat sektörün içinden gelen tarım sektörünün sorunlarına hakim olan kimseyi Tarım Bakanı yapmadık” dedi.

AHMET VAMIK
Ülkemizde her zaman sorunlar ile anılan tarım sektörünün sorunlarına gelmiş geçmiş hiçbir hükümet kalıcı bir çözüm bulamadı. Tarım Bakanlığı, SÜTEK, Cumhuriyet Meclisi ve Başbakanlık önünde eylemler yapan, ellerinde kalan sütleri döken, araçları ile yolları kapatan üreticiler verilen sözlere inanarak evlerine dönmelerine rağmen yıllarca havada kalan sözler ve zorluklar ile üretim yapmaya çalışıyorlar. Detay Gazetesi’ne konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bugüne kadar tarım sektörünün sorunlarını bilmeyen, tarım sektöründen anlamayan herkesin Tarım Bakanı olarak göreve getirildiğinden yakındı. Yeni hükümetten fazla bir beklentileri olmadığına da değinen Naimoğulları, üreticilerin kendi uğraşları ile sorunlarına geçici çözümler ürettiğini dile getirdi.

“KENDİ CİĞERİMİZİ KENDİ YAĞIMIZDA KAVURUYORUZ”
Ne Tarım Bakanlığı’nın ne de hükümetin hayvan üreticilerinin sorunlarını çözmek için hiçbir adım atmadığını savunan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, hayvancıların kendi uğraşları ve eylemleri sonucunda Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği ile uzlaşarak sorunlarına geçici bir çözüm bulduklarını ifade etti.  Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü SÜTEK önünde yapılan süt dökme eyleminin ardından Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği ile masaya oturduklarını ve sütlerin ziyan olmaması için özverili davrandıklarını belirten Naimoğulları, “kendi aramızda uzlaşıya vardık ve imalatçıların 500 ton süt alım garantisine karşılık biz de onlara sütün fiyatını 31 Mayıs tarihine kadar 14 kuruş aşağıya çektik. İmalatçılar hazırlıklı olmadıkları için o günden bugüne tam kapasite bir alım yapamadılar ama en azından o günden sonra süt üreticinin buzluklarında kalmıyor” dedi.

“SÜT ÜRÜNLERİNDE İNDİRİMLİ DÖNEM BAŞLIYOR”
İç piyasada süt ürünlerinin tüketimini artırmak içinde çalışmalar yaptığını belirten Mustafa Naimoğulları, Koop Süt Yönetim Kurulu’nda alınan karar gereği çiğ süt fiyatında yapılan 14 kuruşluk indirimin süt ürünleri fiyatlarına yansıtılma kararı alındığını dile getirdi. Hellim, kaşar peynir, beyaz peynir, gibi ürünlerin fiyatlarında 2 TL’lik indirim yapılacağını açıklayan Naimoğulları, UHT süt fiyatında ise 20 kuruşluk bir indirim yapıldığını kaydetti. Bu indirim ile iç piyasada süt ürünleri tüketiminin ciddi şekilde artış göstereceğine inandığını belirten Naimoğulları, birkaç gün içerisinde süt konusunun yoluna gireceğini ifade etti.

“BUGÜNE KADAR TARIMDAN ANLAMAYAN HERKESİ BAKAN YAPTILAR”
Eski Tarım Bakanı Erkut Şahali’nin göreve geldiği günden itibaren tarım sektörünü yoluna koymak için hiçbir adım atmadığını aksine günden güne sektörü daha da kötüye sürüklediğini söyleyen Mustafa Naimoğulları, “Bakan Şahali, göreve geldiği günden itibaren sorunlara çözüm bulacağına sektörü batırmak için elinden geleni yaptı” diyerek eski Tarım Bakanı’nı eleştirdi. Yeni göreve gelecek olan Tarım Bakanı’nın kadrolarını iyi oluşturması yönünde tavsiyelerde bulunan Naimoğulları, “Tarım Bakanı atanırken ilgili sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmalıdır. Üretici birliklerine de kulak verilmesi gerekiyor.  Biz bu ülkede futbolcuyu, öğretmeni, müteahhidi, politikacıyı Tarım Bakanı yaptık fakat sektörün içinden gelen tarım sektörünün sorunlarına hakim olan kimseyi Tarım Bakanı yapmadık” dedi. Naimoğulları, göreve gelecek olan Tarım Bakanı’nın sektörü bilmesi gerektiğini, üreticinin sorunlarına hakim olması gerektiğini ve tarım konusunda duyarlı olması gerektiğini dile getirerek, Tarım Bakanı seçiminin bu yönde olması konusunda telkinlerde bulundu.

“MALİYENİN KASASINDA TEK BİR KURUŞ YOK”
“Biz kendi sorunlarımıza çözüm bulmaya alıştığımız için yeni hükümetten ya da yeni bakandan pek fazla bir beklentimizde yoktur” diyen Mustafa Naimoğulları, hükümetten tek beklentilerinin üreticiye süt bedellerinin ve doğrudan gelir desteğinin zamanında ödenmesi olduğunu belirtti. Naimoğulları, “bugün ayın ortası oldu normalde üreticinin ayın beşinde ödenmesi gerekiyordu. Ben Maliye Bakanlığı’nı arayıp sordum maliye kasasında tek bir kuruş olmadığını söylüyorlar” dedi.

“12 YILDA 11 TARIM BAKANI GÖRDÜM”
Kurak bir ülkede tarım yapmanın ve üreticilik yapmanın zor olduğunu vurgulayan Naimoğulları, yaz dönemi için çok ciddi bir kuraklık sorunu yaşanacağını belirtti. Yeni göreve gelecek olan hükümetin acilen kuraklığa çözüm bulmak için kriz masası oluşturması gerektiğini dile getiren Naimoğulları, Türkiye’den suyun gelmesine rağmen halen daha ülkede su sıkıntısı yaşanmaya devam ettiğini sözlerine ekledi. Ülkede en az 50Bin kişinin tarım sektöründen geçim sağladığını belirten Mustafa Naimoğulları, 12 yıllık Birlik Başkanlığı görevinde 11 Tarım Bakanı değiştiğini söyledi. Naimoğulları, kimse ile kavga etme derdinde olmadıklarını her zaman öncelikle sorunları dile getirerek işbirliği içinde çözüm üretmeye çalıştıklarını da vurguladı.

KOOP-SÜT İNDİRİMİ AÇIKLADI
Süt ve Sıvı Yağ Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (Koop-Süt), ürettiği 27 çeşit süt ve süt ürününün fiyatını aşağı çektiğini duyurdu. Koop-Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, konuyla ilgili açıklamasında, kaliteden ödün vermeden, 27 ürünün fiyatını aşağıya çektiklerini belirtti. Yücesoylu, yeni fiyat uygulamasının 13 Nisan - 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında uygulanacağını söyledi. Yücesoylu, “Koop Süt ailesi olarak, Türk halkının gözbebeği bir kuruluş olarak, ülke hayvancısının attığı adıma seyirci kalmadık. Biz de tüketicimizden yana bir adım atarak, toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini sergilemek istedik” dedi.

“ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Salih Yücesoylu, “Kıbrıs Türk halkının, üretici ve tüketici olarak, bize verdiği desteği, ancak üretici ve tüketicinin yanında durarak ödeyebiliriz. Bugün yaptığımız da budur. Ürünlerimizin genelinde fiyatları tüketiciyi memnun edecek şekilde aşağıya çektik. Doğru olan da budur. Benzer adımın, sektörün genelinde atılacağını da umuyoruz Koop Süt olarak, her zamanki gibi öncü olma görevi de bize aittir. Hayvancımızın yapmış olduğu özveriye, biz de Koop Süt olarak, başka bir özveri ile cevap vermiş oluyoruz. 31 Mayıs tarihine kadar, tüm ürünlerimiz indirimli olarak tüketicilerimize ulaşacaktır” diyerek Koop Süt’ün yıllardır olduğu gibi, şimdi de sektörün öncü kuruluşu olmayı başardığını dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler