• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

TDP kritik karar aşamasında

TDP 'de Parti Meclisi toplandı..
TDP kritik karar aşamasında

TDP Parti meclisi bu akşam saatlerinde olası bir hükümet koalisyonu ve siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere az önce toplandı...

Saat 22:00 sıraları bitmesi öngörülen toplantıdan çıkacak sonuç merekla bekleniyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün akşam toplanarak son siyasi gelişmeleri değerlendirmiş ve kamuyonu bir açıklama yapmıştı.

İşte o açıklama;

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün akşam toplanarak son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında dün akşam Genel Merkez'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda bu akşam gerçekleştirilecek olan Parti Meclisi (PM) toplantısına aşağıdaki unsurların taşınması yönünde karar alındı. PM'ye götürülecek unsurların tavsiye niteliğinde olduğu, daha geniş değerlendirmenin ve ortaya konacak görüş ve önerilerle nihai kararın PM tarafından alınacağı belirtildi.

***

Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) en büyük önceliği toplumsal çıkarlardır ve göstermiş olduğu hassasiyetler de bu doğrultudadır.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) dün ne söylediyse, bugün de aynısını söylemekte, dün neyi savunduysa bugün de aynısını savunmaktadır.

Bu bağlamda partimiz;

* Tartışılmakta olan mevcut ekonomik protokolün içeriği,

* İnsan hak ve özgürlüklerini ihlal edecek, korku devleti yaratacak olan güvenlikle ilgili olduğu iddia edilen ve özel hayatı tehdit eden 7 Yasa Tasarısı,

* KKTC-TC Hükümetleri arasında bir süre önce imzalanan ve Meclis'e gönderilen su anlaşmasının içeriğinin kabulünü mümkün bulmamakta, bu ve bunun gibi dayatmacı anlayışların Kıbrıs Türk toplumunu ileriye götürmeyeceğini vurgulamaktadır.

TDP, Kıbrıs Türk toplumunun geleceğini ipotek altına alacak herhangi bir senaryoda yer almayacak ve bu senaryoların bertaraf edilmesi için de gerekli toplumsal sorumluluktan da kaçmayacaktır.

Bununla birlikte, TDP, gerek çözüm sürecinin sekteye uğramasının engellenerek ileriye taşınması, gerekse de toplumumuzun karşılaşabileceği tehlikeler ile ilgili sorumluluğunun bilincindedir. Bu bağlamda;

* Ülkemizin ve Kıbrıs Türk toplumunun geleceğini çözüm ve barışta gören, sivil-demokratik bir düzende, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapının oluşmasında hassasiyeti olan ve bu yönde ortaya irade koyan yapıların olması halinde, partimizin yetkili organları sorumluluk bilinci ile bu konuları değerlendirecektir.

* Ortaya böyle bir tablonun çıkması halinde, Ekonomik paketin tartışılmaya açılması, Güvenlik Yasaları olduğu iddia edilen 7 yasa tasarısının geri çekilmesi, komiteden geçip meclisin gündemine gelecek olan Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın yaşam bulması, Belediyeler Reformu, Denetim Yasası'nın (Nereden buldun) ve Özel Sektörde Sendikalaşma gibi hayati öneme sahip unsurları hayata geçirecek, erken seçim tarihi belirlenmiş bir yapıyı Kıbrıs Türk toplumunun çıkarları çerçevesinde hassasiyet ve toplumsal sorumlulukla değerlendirilecektir.

TDP Basın Bürosu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler