• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

TDP milletvekili Zeki Çeler: “Meclis yasa üretemeyecek”

Meclisin yasama görevinin durma noktasına geleceğini ifade eden Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, komiteler oluşturulamayacağı için mecliste yasa üretilemeyeceğini belirtti.
TDP milletvekili Zeki Çeler:  “Meclis yasa üretemeyecek”

“MECLİS SADECE TARTIŞMA ARENASI OLACAK”
Meclisin yasama görevinin durma noktasına geleceğini ifade eden Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, komiteler oluşturulamayacağı için mecliste yasa üretilemeyeceğini belirtti. Meclisin sadece bakanlar kurulu kararlarını ve hükümetin icraatlarını tartışır hale geleceğini savunan Zeki Çeler, “nereden bakarsak bakalım bu hükümetin kurulması yanlıştır” dedi.

“YENİ BİR SEÇİM KAÇINILMAZ OLDU”
Erken genel seçimin artık ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Zeki Çeler, toplumun seçimden bıkma gibi bir lüksü olmadığını ifade etti. Çeler, toplumun gerçeklerle yüzleşerek artık değişim için irade göstermekten kaçmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

AHMET VAMIK
Yeni kurulan UBP-DP koalisyon hükümetinin toplum için yararlı bir icraat yapabileceğine inancı olmadığını ifade eden Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, “UBP ile DP ancak kendi tarzlarında başarılı bir hükümet olabilirler” diyerek Türkiye’den dayatılan protokolleri hiç sorgusuz imzalama, peşkeşleri ve özelleştirmeleri onaylama gibi konularda hükümetin oldukça başarılı olacağını vurguladı. Meclisin yarı çoğunluğundan bir fazlasını bile elinde bulunduramayan ve bağımsız milletvekillerinin desteği ile kurulan bir hükümetin sağlıklı bir hükümet olmadığını belirten Zeki Çeler, DP’li vekillerin makam hırsından dolayı meclisin yasama işlevini yerine getiremeyeceğini dile getirdi.

“MECLİSİN YASAMA GÖREVİ ARTIK MUHALEFETİN ELİNDE”
Mevcut durumda hükümetin mecliste sadece yürütme görevini yerine getirebileceğini belirten Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, yasama görevini komitelerde yer alabilen muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin yerine getirebileceğini söyledi. TDP’nin sadece AD-HOC komitelerde yer alabildiğini vurgulayan Çeler, Demokrat Parti’nin komitelerde yer alabilecek tek vekilinin Mustafa Arabacıoğlu olduğunu ve onun da tüm komitelere yetişebilmesinin imkansız olduğunu dile getirdi.

“NEREDEN BAKARSAK BU HÜKÜMETİN KURULMASI YANLIŞ”
Meclisin yasama görevinin durma noktasına geleceğini ifade eden Zeki Çeler, komiteler oluşturulamayacağı için mecliste yasa üretilemeyeceğini belirtti. İktidar partisi vekillerinin bir çok komitede yer almak zorunda kalacağı için komitelerin aynı günde ya da art arda toplanmasının imkansız hale geleceğini söyleyen Çeler, komitelerde yasa önerilerinin görüşülmesi ve tartışılarak yasalaştırma sürecine girmesinin çok zor olduğunu sözlerine ekledi. Meclisin sadece bakanlar kurulu kararlarını ve hükümetin icraatlarını tartışır hale geleceğini savunan Zeki Çeler, “nereden bakarsak bakalım bu hükümetin kurulması yanlıştır” dedi.

“SEÇİMDEN BIKMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK”
Erken genel seçimin artık ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Zeki Çeler, toplumun seçimden bıkma gibi bir lüksü olmadığını ifade etti. Çeler, “toplum iyi bir şekilde yönetilmek istiyorsa, sandığa gitmekten ve meclisteki temsilcilerini kendi belirlemekten kaçmamalı. Değişimi savunan kişiler sandığa gidip, sandığa iradesini koyabilse ve aynı gelmiş aynı gider mantığından kurtulabilsek bu ülkede demokrasi çok farklı boyutlara ulaşır. Bugüne kadar hükümet edenlerden sıkıldığımız için sandığa küsmek yerine denenmemişleri görmek ve şans vermek için sandığa irade koymak gerekiyor” dedi.

“TOPLUM ARTIK DEĞİŞİM İÇİN İRADE GÖSTERMELİ”
Çeler, toplumun “hepsi aynıdır bir şey değişmez algısından” kurtulması gerektiğini dile getirerek, “özellikle şahsi olarak konuşmam gerekirse hepsi aynıdır demek meclis içerisindeki ve parti yönetimindeki TDP mensuplarına bir haksızlıktır” dedi. Çeler, toplumun gerçeklerle yüzleşerek artık değişim için irade göstermekten kaçmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler