• BIST 9985.46
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması için hazırlıklar sürüyor

Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması için hazırlıklar sürüyor

Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl en iyi 3. orkestra ödülü ile en iyi 2. erkek solist ödülünü alan Lefkoşa Türk Maarif Koleji bu yıl yine iddialı. İlk yıldan beri yarışmaya katılan okulun orkestradan sorumlu müzik öğretmenleri Petek ve Osman Cankoy, Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı sayesinde ülkedeki gençlere yönelik büyük boyutlu bir organizasyonda gençlerle birlikte eğlendiklerini belirtti.

“Çocuklarımızın ders yoğunlukları olsa da her birinin performansının normalin üzerinde olduğunu düşünüyorum” diyen Petek Cankoy, tüm ekibin heyecanlı bir şekilde yarışma gününü beklediğini kaydetti. Osman Cankoy ise yarışmaya bu yıl getirilen yeniliklerin heyecanı arttıracağına ve yarışmanın daha keyifli geçeceğini düşündüğünü belirtti.

“SESİMİ DUYURABİLECEĞİMİZ BİR ORGANİZASYON”

Lefkoşa Türk Maarif Koleji orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Elektro gitarda Ada Tekin, gitarda Salih Toksöz, bas gitarda Hüda Çamcıoğlu ve Mustafa Bilgehan, bateride Su Orhon, piyanoda Tutku Kolcu sahne alacak.

Yarışma sayesinde yeteneklerini sergiledikleri bir fırsat yakaladıklarını kaydeden öğrenciler, bu fırsatı kendilerine sunan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti. Öğrenciler yarışma hakkındaki görüş ve duygularını şöyle aktardı:

1SALİH TOKSÖZ: Organizasyonu bir yarışmadan çok ada genelindeki genç müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyurabilecekleri bir fırsat olarak görüyorum. Yarışmada kendimize güvenimiz tam, hedefimiz birincilik.

ADA ETKİN: Bu yarışma  bana yeteneklerimi sergileyebileceğim bir  olanak sunuyor. Bana ve arkadaşlarıma bu fırsatı sunan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ederim.

OKYANUS YAZGIN: Ülkemizde gençlerin kendilerini gösterebileceği bir organizasyonda birçok müziği duyacağız. Çok güzel bir gün olacağını düşünüyorum, çok heyecanlıyım.

HÜDA ÇAMCIOĞLU: Ben ileride müzik okumayı düşünen biriyim. Gençlerin geleceği için bu yarışma çok büyük bir katkı sağlıyor. Yarışmaya çok iyi hazırlanıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iyi bir derece alacağız.

MUSTAFA ÖZBİLGEHAN: Yarışmaya bu yıl ikinci kez katılıyorum. Okulumuz 3 yıldır katılıyor ve yarışmadan ödüllerle ayrılıyor. Bu yıl da başarılı olacağımızı düşünüyorum. Yarışmadaki yenilikler yarışmaya heyecan ve bizlere de enerji katacak.

BERKE KIRCALI: Geçen yıl da bu yarışmada yer almıştım, çok zevk almıştık. Geçen yıl provalarda ve yarışma gününde de oradaki arkadaşlarla kaynaşıp, çok güzel vakit geçirdik. Amacımız sadece kazanmak değil, aynı zamanda eğlenmektir.

SU ORHON: Daha önceki yarışmalara izleyici olarak katıldım ve çok keyif aldım. Bu yıl büyük bir seyircinin önünde ben de sahneye çıkacağım için heyecanlıyım; ama beni çok güzel bir gün beklediğine inanıyorum.

Bu yıl iki aşamada gerçekleşecek olan Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’nın ilk aşaması 20 Mart'taki seyircisiz olarak düzenlenecek ve  değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın özel jüri ödülü".

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler