• BIST 9977.91
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması için heyecanlı bekleyiş

Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması için heyecanlı bekleyiş

Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’na katılacak okullar hazırlıklarını sürdürüyor.

Yarışmada geçen yıl “en iyi enstrüman” dalında birincilik ödülünü kazanan Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin bu yılki hedefi “en iyi orkestra” dalında birincilik ödülünü kazanmak.

Okul orkestrasının çalıştırıcısı Kurultay Akbay, öğrencilerin yoğun ders programına rağmen, müzik aşkıyla sıkı bir şekilde yarışmaya hazırlandıklarını kaydetti. “Yarışma şölen havasında geçiyor. Diğer okulların öğretmenleri ve öğrencileri ile kaynaşıyor, eğlenceli bir gün geçiriyoruz” diyen Akbay, gençlerin yarışmayı kazanıp Türkiye’deki deneyimi de yaşamalarını arzuladığını kaydetti. Akbay, Kıbrıs Türk müzik tarihinde gençler için müziğe yaptıkları hizmetlerden dolayı Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.

 “İYİ MÜZİK YAPIYORUZ, İDDİALIYIZ”

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Tumbada Ardıç Taşcıoğlu, elektro gitarda Berk Yağlı ve Emre Turgal, bateride Mehmet Zorlu, bas gitarda Mert Erkcan, klavyede Umut Atamert ve Dilay Gaziler ve solo ile gitarda Aysel Dilara Kasap sahneye çıkacak.

“Müziğinle Özgürleş” sloganıyla düzenlenen yarışmaya katılacak öğrenciler yarışmanın rekabet ortamından çok, bir dostluk havasında geçtini söylüyor. Yarışmada geçen yıl yaşadıkları heyecanın bu yıl artarak devam ettiğini belirten öğrenciler, yarışma hakkındaki görüş ve duygularını şöyle aktardı.

ARDIÇ TAŞCIOĞLU: Geçen sene çok heyecanlı ve iddialıydık. En iyi enstrüman dalında gitaristimiz güzel bir ödül aldı. Bu bizi gururlandırdı, okulumuza büyük bir gururla döndük. Bu sene daha büyük bir ödülle yarışmayı tamamlamak istiyoruz. İddialıyız, çok iyi müzik yapıyoruz, ödül alacağımıza inanıyoruz.

BERK YAĞLI: Geçen yıl ilk defa yarışmaya katıldım ve güzel bir ödül kazandım. Mutluluk verici bir deneyimdi. Bir müzisyen olarak orada diğer müzisyenlerle tanışmak çok keyifliydi. Bu sene birinci olup, Türkiye’ye gitmek ve o deneyimi de yaşamayı çok istiyoruz.

MEHMET ZORLU: Müzik benim hayatım. İyi müzik yaptığımız sürece, ödül kazanacağımıza inanıyorum. Bu yıl daha hırslı ve iddialıyız. Bizi çalıştıran ve üzerimizde çok emeği olan Kurultay Hocamıza ve bize bu imkanı tanıyan Telsim ile Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ediyorum.

EMRE TURGAL: Yarışmaya bu yıl ilk defa katılıyorum. Arkadaşlarımızla ve Kurultay hocamızla güzel bir çalışma programıyla yarışmaya hazırlanıyoruz. Güzel bir derece elde edeceğimize inanıyoruz. Grup arkadaşlarımın hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

MERT ERKCAN: Bu sene geçen yıldan çok daha eğlenceli ve başarılı bir yarışma geçireceğimize inanıyoruz. Düzenli olarak çalıştık. En iyi orkestra ödülünü almak istiyoruz. Arkadaşça eğleneceğimiz yarışmada  güzel bir performans sergileyip, iyi bir ödül kazanmayı umuyoruz.

UMUT ATAMERT: Yarışmaya ilk kez katılıyorum. Daha önce böyle büyük bir yarışma deneyimim olmadığı için heyecanlı ve stresliyim. Sosyalleşmemize katkıda bulunacak, müziğimizi geliştirmemizi sağlayacak muhteşem bir deneyim olacağına inanıyorum.

DİLAY GAZİLER: Yarışmaya ikinci kez katılacak olmama rağmen çok heyecanlıyım. Bu yarışma bize tecrübe kazandırıyor. Ayrıca müzikte ilerlememizi sağlıyor. Bu yıl yarışmadan büyük bir ödülle ayrılmayı hedefliyoruz.

AYSEL DİLARA KASAP: Sahne deneyimi bizlere çok şey katıyor. Geçen yıl çok heyecanlıydı; bu yıl heyecan kaldığı yerden devam edecek diye düşünüyorum. Bir rekabet ortamından çok dostluğun var olduğu bir organizasyon oluyor. Bizi izlemeye gelen seyircilerin destekleri mutluluğumuzu ve heyecanımızı artırıyor.

Bu yıl 14 okulun 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşama Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Mart'ta seyircisiz olarak düzenlenecek ve  değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın jüri özel ödülü".

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler