• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Telsim freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması için okulları yarışma heyecanı sardı

Telsim freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması için okulları yarışma heyecanı sardı

Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’nda heyecan dorukta. Yarışmaya sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayantamamlayan okullardan Girne Amerikan Koleji, Doğa Koleji, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde yarışma heyecanı başladı.

Girne Amerikan Müzik Öğretmeni İbrahim Özbaskın, yarışmanın amacının nitelikli müzik seyircisi kazandırmak olduğunu söylerek, öğrencilere yurt dışındaki standardlarda bir yarışma fırsatı sunduğu için Telsim’e teşekkür etti. Doğu Akdeniz Doğa Koleji Müzik Öğretmeni Tolga Ruhi, genç yeteneklerin yaratıcılıklarının ön plana çıkacağı bir platformda özgüvenlerinin gelişeceğini kaydetti. Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Orkestrası çalıştırıcısı  Yapı Ressamlığı Öğretmeni Serhat Kırcalı, müzik eğitimi verilmeyen okullarında müzik çalışması yaptıklarına dikkati çekerek, yarışmadaki amaçlarının okullarının ismini ve öğrencilerinin seslerini duyurmak olduğunu kaydetti.

TELSIM (5)ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ KANITLAMAYA GİDİYOR

Girne Amerikan Koleji Orkestrası 5 kişiden oluşuyor. Elektro gitarda Salih Kayasal ve Kaan Akerzurumlu, davulda Cem Gümüşdağ, bas gitarda Aytül Türer ve soloda Scarlet Goodwin sahneye çıkacak.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji Orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Bateride Diyar Othman, bongoda Çetin Gökhas, bas gitarda Yusuf İlerici, klavyede Deha Mertkal ve Perihan Akyürek, gitarda Gökberk Çırakoğlu ve Bora Ökçün, solist olarak da  Niyazi Yiğittürk sahneye çıkacak.

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Orkestrası 6 kişiden oluşuyor. Bas gitarda  İbrahim Şah, solo gitarda Hasan Turan, bateride Zeki Erenköy, ritm gitarda Çağlar Çankaya, ritm gitarda ve soloda Ömer Faruk Sevilir, cajonda ve rüzgar gülünde ise Can Özen sahneye çıkacak. Yarışmaya kendilerini kanıtlamak için gideceklerini kaydeden öğrenciler, yarışma hakkındaki görüş ve duygularını şöyle aktardı:

TELSIM (4)NİYAZİ YİĞİTTÜRK( DOĞA KOLEJİ): Kendimize güveniyoruz. Sahneye çıkan her zaman bir adım öndedir. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dileriz.

GÖKBERK ÇIRAKOĞLU(DOĞA KOLEJi): Bu yarışma bana hayatım boyunca unutmayacağım çok büyük bir tecrübe kazandıracak. Bütün katılımcılar bu deneyimi yaşayacak.

ÇETİN GÖKHAS (DOĞA KOLEJİ): Sahnede arkadaşlarımızla bütünleşip Doğa Koleji olarak iyi müzik yapacağız. Yarışmada yer alacağım mutluyum.

KAAN AKERZURUMLU( GİRNE AMERİKAN KOLEJİ): Bu yıl grup olarak kendimizi göstermeye gidiyoruz. “En iyi orkestra” dalında ödül almayı istiyoruz.

CEM GÜMÜŞDAĞ( GİRNE AMERİKAN KOLEJİ): Bu yıl okuldaki son yılım. Çok güzel bir yarışma hazırlığı yaşadık. Umarım güzel bir ödülle yarışmadan ayrılırız.

SCARLET GOODWIN(GİRNE AMERİKAN KOLEJİ): Yarışmadan çok müzik konusunda pratiğimizin gelişeceği mükemmel bir organizasyon fikri. Eğlenceli olacağını düşünüyorum.

HASAN TURAN( SEDAT SİMAVİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ): Biz müzik dersi almadan, kendi çabalarımızla çalışarak hazırlandık. Yarışmada hem eğleneceğiz hem de bizleri dinlemeye gelenleri eğlendireceğiz.

ZEKİ ERENKÖY(SEDAT SİMAVİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ): Bu yarışma bize bir müzik odası kazandırdı. 2 yıl önce bu yarışmaya katılacağımız zaman okulda müzik çalışması yoktu. Biz yarışmaya katıldıktan sonra okul müdürümüz bize bir oda sağladı. Biz bu yıl mezun oluyoruz. Bizden sonra gelecek gençler de bu odadan faydalanacak.

ÖMER FARUK SEVİLİR( SEDAT SİMAVİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ): Müzik doğuştan gelen bir yetenektir. Maddi sıkıntılara rağmen hazırlandığımız yarışmada kendimizi kanıtlamaya gidiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler