• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Telsim’in Güvenli İnternet Seminerleri 6. yılında

Telsim’in Güvenli İnternet Seminerleri 6. yılında

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 6 yıldır düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri 2015-2016 öğrenim öğretim döneminde, Necat British Academy, Girne Amerikan Koleji, 19 Mayıs TMK ve The English School of Kyrenia’da verilen eğitimlerle başladı.

Telsim'in gelenekselleşen ve bu yıl altıncısı düzenlenen Güvenli İnternet Seminerleri'nde öğrenciler, bilgiye ulaşmak için önemli bir araç  olarak kullandıkları internetin bilinçli ve güvenli kullanımı hakkında bilgilendiriliyor. Genç zihinlere internetteki tehlikelerin farkına vararak, internetten güvenli şekilde nasıl faydalanacakları konusunda bilgi aktarılan seminerlerde 5 yılda yaklaşık 12.500 öğrenciye ulaşıldı. Bu yıl altıncı yılını dolduracak olan seminerlerde yaklaşık 2500’ün üzerinde öğrenciye daha ulaşılması hedefleniyor.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 8. sınıf öğrencilere yönelik 6 yıldır düzenlediği seminerlerde, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları, Telsim Kıdemli Yazılım Uzmanı Togan Çakmak ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Güvenli İnternet Kullanımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

 “İNTERNETİ EĞLENCEDEN ÇOK ÖĞRENMEK İÇİN KULLANIN”

Fırıncıoğluları ile Çakmak sunumlarında internet kullanırken öğrenciler için tehdit oluşturan casus yazılımlar, hackerlar ve virüsler hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin bu tehlikelerden nasıl korunacakları konusunda faydalı bilgiler aktaran Fırıncıoğluları ile Çakmak, öğrencilere interneti bilgiye ulaşmak için bilinçli bir şekilde kullanmalarını ve internette karşılaştıkları her şeyi sorgulayarak, tehlikelerin farkına varmalarını önerdi. Sunumda öğrencilerin interneti eğlence amaçlı kullanmaktan ziyade araştırmak ve öğrenmek için kullanmalarına dikkat çekildi.

BAŞEL: BİLGİSAYAR OYUNLARININ VE İNTERNETİN BAĞIMLISI OLMAYIN

Sunumunda popüler kültürün hayatımıza etkileri ve internet bağımlılığı konularını ele alan Başel ise, öğrencileri marka bağımlısı olmamaya ve bilinçli bir internet kullanıcısı olmaya davet etti. İnternetin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirten Başel, bilinçli kullanıldığında ve virüslerden korunma yolları öğrenildiğinde internetin olumlu yanlarının bulunduğuna da dikkati çekti.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

ÖĞRENCİLER INTERNETTE DAHA BİLİNÇLİ DOLAŞACAK

Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

ENİS SOĞLAĞ (NECAT BRITISH ACADEMY): Eğitim sayesinde bilgisayarımı  virüslerden nasıl koruyabileceğimi öğrendim. Internette karşıma çıkan her linke, özellikle reklam içerikli linklere tıklamayacağım.

DOMINIC GALE (GİRNE AMERİKAN KOLEJİ) : İnterneteki birçok bilgiye güvenmemeliyiz. Şifrelerimizi ve özel bilgilerimizi korumalıyız. Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bu eğitim için çok teşekkür ederiz.

 TÜRE ORAL (19 MAYIS TMK): Bilgisayarımı virüslerden nasıl koruyacağımı öğrendim. Uzun süre bilgisayar ve internet kullanımının bize zarar verebileceğini öğrendim. Artık daha az bilgisayar kullanacağım.

 MEHMET ZİYA ATASOY (THE ENGLISH SCHOOL OF KYRENIA): Barış Bey’in sunumu çok etkileyiciydi. Popüler kültürde farklı bir birey olmanın öneminin farkına vardım. Bilgisayarda ve internette harcadığım süreyi kısaltacağım.

Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 6 yıldır sürdürdüğü Güvenli İnternet Seminerleri sırasıyla şu okullarda devam edecek; BTMK TMK, Yakın Doğu Koleji, Levent Koleji, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, TED Koleji, Polatpaşa Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Erenköy Lisesi, Mehmetçik Ortaokulu, Bekirpaşa Lisesi, Şht. Zeka Çorba Ortaokulu, Cumhuriyet Lisesi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Çanakkale Ortaokulu, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Esentepe Ortaokulu, Anafartalar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu,Lapta Yavuzlar Lisesi ,Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Şht. Turgut Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Bayraktar Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu ve  Demokrasi Ortaokulu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler