• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Telsim’in “Güvenli İnternet Seminerleri” başladı

Öğrenciler siber tehlikeler konusunda bilinçlendirildi
Telsim’in “Güvenli İnternet Seminerleri” başladı

Telsim’in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 7 yıldır düzenlediği  “Güvenli İnternet Semirnerleri” 2016- 2017 eğitim öğretim döneminde,  Necat British College, Girne Amerikan Koleji, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve The English School of Kyrenia’da verilen eğitimlerle başladı. 

Telsim’in gelenekselleşen Güvenli İnternet Seminerleri’nde, 8. Sınıf öğrencilere, bilgiye ulaşım konusunda önemli araç olan internetin, doğru ve güvenli kullanımı hakkında eğitimler veriliyor. Öğrencilere, internette dolaşan virüslere ve casus yazılımlara karşı nasıl bilinçli olunur konusu anlatılıyor. İnternetin güvenli kullanımı konusunda bilgilendirilen öğrenciler, aynı zamanda sosyal boyutu hakkında da bilinçlendiriliyor.

Telsim’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 7 yıldır düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri’ni bu yıl da, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel verdi. Fırıncıoğluları ve Başel, internetin doğru kullanıldığı sürece, öğrencilere çok faydalı olduğu, ancak hackerlara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısını yaptılar. Ayrıca, öğrenciler, internet kullanıcı bilgilerini ve şifrelerini kimseyle paylaşmamaları konusunda uyarıldı.

BAŞEL: UZUN SÜRE BİLGİSAYAR BAŞINDA DURMAK CİDDİ FİZİKSEL BOZUKLUKLARA YOL AÇIYOR

Sunumda popüler kültürün etkilerini ve internet bağımlılığı konusunda bilgi veren Barış Başel, gençlerin medyada gördüğü popüler kültür ünlülerinden, çok etkilendiğini ve bu ünlülere özenen gençlerin daha sonra psikolojik açıdan sorun yaşadığını dile getirdi. Kızların ünlü kadınlara özenerek zayıf kalmaya çalışması, erkeklerin ise kas vücut geliştirmeye çalışması, daha sonra gençlerde önemli sağlık problemleri yarattığını söyledi. Başel, uzun süre sanal oyun oynamanın ve bilgisayar başında kalmanın, insanlar üzerinde ciddi fiziksel bozukluklara yol açtığını da anlattı.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı. Eğitimin sonunda, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğulları’nın, eğitimle ilgili sorduğu soruyu doğru bilen kişiye mini tablet hediye edildi. Tablet kazanan Caitlin Rose Claris ve Aleyna Şen, çok mutlu olduklarını ve Telsim’e çok teşekkür ettiklerini söyledi.

ALEYNA ŞEN (19 MAYIS TMK): Tablet için Telsim’e çok teşekkür ediyorum. Benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bu eğitim de öğrendiklerimi, pratik olarak tabletim de uygulayacağım.

CAITLIN ROSE CLARIS (NECAT BRITISH COLLEGE): Çok öğretici bir eğitimdi. Artık daha dikkatli olmaya  çalışacağız. Örneğin, Facebook’ta kişisel bilgilerimiz ve fotoğraflarımız çalınabilinir. Bunun için sadece arkadaşlarımızın görebileceği şekilde düzenlemek lazım. Tablet için ise Telsim’e çok teşekkür ediyorum.

ÖĞRENCİLER SEMİNERİ İLGİYLE DİNLEDİ

Semineri büyük bir ilgiyle dinleyen öğrenciler, interneti daha güvenli kullanımı konusunda bilinçlendiklerini belirterek, bundan sonra daha dikkatli olacaklarını söylediler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle anlattı:

EFE TALAT BAYDAR (NECAT BRITISH COLLEGE) : İnsanlar sosyal web sitelerde dolaşırken, reklamları tıklamadan önce bir kez daha düşünmeli. Örneğin, film izleme sitelerinde, başka bir pencere açılır ve sizi başka bir siteye, bahis sitesine götürebilir. Bunlara dikkat etmek gerekir.

ENGİN ALTINBAŞ (GİRNE AMERİKAN KOLEJİ): Bizim için çok bilgilendirici oldu. Yeni şeyler öğrendik. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Bize verdiği eğitimle internette daha bilinçlı olmamızı sağladığı için Telsim’e teşekkür ederim.

NURTEN OKTAY (GİRNE AMERİKAN KOLEJİ): Artık internette nelere dikkat edeceğimi daha iyi biliyorum. Daha önce bu konu hakkında bu kadar çok bilgim yoktu. Şimdi daha çok bilgiye sahibim.

ALEYNA NUR DURGEL (19 MAYIS TMK): Bu tarz eğitimler çok önemli. Şifrelerimizi korumalıyız. İnternette her gördüğümüz sayfayı açmamalı ve bilgisayarımıza program yüklerken çok dikkatli olmalıyız.

ESRA ALİ (THE ENGLISH SCHOOL OF KYRENİA): Çok yararlıydı. Artık interneti nasıl güvenli kullanacağımızı daha iyi biliyorum.

Seminerlerde, toplam 6 yılda 15 bin öğrenciye eğitim verildi. Bu yılın sonunda da 17 bin 500 öğrenciye ulaşılmayı hedefleniyor. 

Telsim’in, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Güvenli İnternet Seminerleri sırasıyla şu okullarda devam edecek: BTMK, TMK Lefkoşa, Yakın Doğu Koleji, Levent Koleji, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi TED Koleji, Polatpaşa Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Erenköy Lisesi, Mehmetçik Ortaokulu, Bekirpaşa Lisesi, Şht. Zeka Çorba Ortaokulu, Cumhuriyet Lisesi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Çanakkale Ortaokulu, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Esentepe Ortaokulu, Anafartalar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu, Lapta Yavuzlar Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Şht. Turgut Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Bayraktar Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu, Demokrasi Ortaokulu, Hala Sultan İlahiyat Koleji 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler