• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

“Teneke Çocuk Projesi” çerçevesinde toplanan alüminyum atıkların ilk satışı bugün gerçekleşti

Elde edilecek gelir hastane ihtiyaçları için kullanılacak
“Teneke Çocuk Projesi” çerçevesinde toplanan alüminyum atıkların ilk satışı bugün gerçekleşti

Yeşil Barış Hareketi’nin (YBH) başlattığı “Teneke Çocuk Projesi kapsamında, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile YBH işbirliğinde başkent sınırları dahilinde toplanan ve satışa sunulan alüminyum atıklar bugün en uygun teklifi veren K Tunalı Hurdacılık LTD’e teslim edildi.

LTB’nin Sanayi Bölgesi’ndeki atölyelerinde toplanan atıkların teslimine LTB Başkanı Mehmet Harmancı, YBH Başkanı Doğan Sahir, Teneke Çocuk ekibi üyeleri ile K Tunalı Hurdacılık LTD Direktörü Murat Cihan katıldı.

Sahir

YBH Başkanı Doğan Sahir, aleminyum meşrubat kutularının ülkemizde atık olarak hiçbir değer görmediğini belirterek “Teneke Çocuk Projesi” ile ülkedeki atıkların azaltılmasına katkı koymak için yola çıktıklarını söyledi.İlk kez Lefkoşa’da başlatılan çalışmanın diğer bölgelerde devam etmekte olduğunun altını çizen Sahir, belediyelerin de projelerine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Teneke Çocuk foto 3

Lefkoşa Bölgesi çalışmalarını, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve belediye çalışanlarının katkıları ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Sahir, Başkan Harmancı’ya teşekkür etti.Atıkların satışından elde edilecek gelir ile hastanelere katkıda bulunmak istediklerini belirten Sahir, meşrubat kutularının çöp olmadığını, değerlendirilebileceğini söyledi. Sahir, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Harmancı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, atık miktarlarının azaltılmasının kentlerin en önemli sorunu olan çöp sorununu bitirmeye yarayacak önemli bir gelişim olacağını söyledi.Teneke Çocuk Projesi ile hem toplumsal bir farkındalık hem de bir gelir sağlandığını bunun da insanları teşvik edeceğini kaydeden Harmancı, söz konusu projenin LTB’nin ileride gerçekleştireceği projelere örnek teşkil edeceğini önemle vurguladı.

LTB Temizlik Şubesi çalışanları ile Teneke Çocuk ekibinin özverili çalışmaları sonucunda alüminyum atıkların toplandığını ifade eden Harmancı, projeye destek vermek isteyen Lefkoşalıların da teneke kutuları evlerinde biriktirip, Teneke Çocuk İstasyonlarına atabileceğini söyledi.

Önümüzdeki yıllarda plastik maddeler ve farklı tür atıklar için de projeler gerçekleştirmek istediklerine vurgu yapan Harmancı, “Teneke Çocuk Projesi”ne katkı koymaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Harmancı, projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan YBH Başkanı Doğan Sahir ve ekibine teşekkür etti.

Cihan

K Tunalı Hurdacılık LTD Direktörü Murat Cihan ise yaptığı konuşmada projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile YBH Başkanı Doğan Sahir’e teşekkür ederek, bu tür projelerin devamının gelmesi temennisinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler