• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Ucuz tatil nasıl yapılır?

Ucuz tatil nasıl yapılır?

Hiç kuşkusuz tatil herkesin en büyük gereksinimi olarak karşımıza çıkıyor. Tatile ne zaman ve nerede çıkacağım diye sorgularken aşağıdaki tüyolara dikkat edin. Tatil harcamalarınızın yarı yarıya azaldığını göreceksiniz.

Düşük sezonu tercih edin: Turizm dilinde yaz tatili için temmuz ve ağustos ayları yüksek sezon; mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları ise düşük sezon olarak adlandırılıyor. Yüksek sezonda konaklama ücretleri düşük sezona göre neredeyse iki kat daha pahalı. Oysa mayıs, haziran, eylül ve hatta güneyde ekim ayında bile denizin tadını çıkarabilirsiniz. Böylece dört kişilik bir ailenin konaklama ücretini iki kişi fiyatına çıkarabilirsiniz.

Erken rezervasyondan yararlanın: Tercihiniz yüksek sezondan yana bile olsa, birkaç ay öncesinden erken rezervasyon yaptırarak en az yüzde 30-40 indirim alabilirsiniz. Nasıl olsa bir aksilik olup gidememe durumunda, rezervasyon tarihinizi değiştirme imkanınız var. Ancak yine de her ihtimale karşı acentenizle bu durumu konuşmanızda fayda var.

Tatil tercihnizi belirleyinPromosyonları takip edin: Turizm şirketleri, özellikle yurtdışı tatilleri için charter uçak kiralayarak inanılmaz ekonomik seçenekler sunuyorlar. Web sitelerinden bu turları takip edebilir, yurtiçi tatil fiyatına yurtdışı tatili yapabilirsiniz.

Oda-kahvaltı yerine her şey dahil konaklama tercih edin: Oda-kahvaltı konaklama, ekonomik fiyatıyla sizi aldatmasın. Otelde veya dışarda her ekstra içecek ve yiyecek size çok pahalıya patlayacak ve her şey dahil sistemden bile daha fazla para ödemek durumunda kalacaksınız. Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz, sizin için en uygun seçenek tam pansiyon veya her şey dahil sistemdir.

Pansiyonları tercih edin: Tatilden beklentiniz sadece denize girip güneşin tadını çıkarmaksa neden tesis parası ödeyesiniz? Bu durumda oda-kahvaltı pansiyonlar ihtiyacınıza fazlasıyla cevap verecek, üstelik fazla para harcamadan tam da istediğiniz gibi bir tatil yapacaksınız.

Yakın güzergahları tercih edin: Tatil demek illa otelde konaklamak demek değil. İşinizden bir haftalık izin alarak her gün yakın civarlardaki tatil beldelerini dolaşabilirsiniz. İstanbul için Şile, Kilyos ve Gümüşyaka günübirlik deniz için harika seçenekler. Böylece her defasında yeni yerler görme fırsatı da yakalamış olursunuz.

Karavan kiralayın: Hayallerinizden biri her gün başka bir koyda güneşe merhaba demek ama bunu yaparken de fazla para harcamamak. İşte karavanlar bunun için var! Yemek ve temizlik işlerini kendiniz yapacağınız için biraz yorucu olsa da sıra dışı ve ekonomik bir tatil olacağı kesin.

Aile yazlığından faydalanın: Diyelim ki, tatil için hiç bütçeniz yok ama çocuklarınızı da kıramıyorsunuz. O zaman aile veya arkadaş kontenjanından yararlanmayı deneyin. Ailemizin olmasa bile birçoğumuzun 3-5 günlük tatil için nazının geçeceği yakın bir arkadaşı vardır. Çocuklarınızın yazlık ev kurallarını iyice öğrendiğinden emin olduktan sonra, küçük bir valiz hazırlayarak (ne olursa olsun asla büyük değil) arkadaşınızın kapısını çalabilirsiniz. Tabii giderken eliniz boş gitmeyin ve yazlıkta asla misafir gibi davranmayın. Çocuklarınız her banyodan çıktığında arkasını kontrol edin, gerekirse temizleyin. Ev işlerine ve yemek yapımında ev sahibine yardımcı olun.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler