• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

"Uluslararası Türkçe Günleri" Yakın Doğu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi

"Namık Kemal Sizden Ses Bekliyor" Şiir Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi.
"Uluslararası Türkçe Günleri" Yakın Doğu Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Türkçe Günleri, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu’nun ve Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Yaraşır’ın yaptığı açılış konuşmalarıyla ile başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, YDÜ Büyük Kütüphane 3 ve 4 numaralı salonlarında gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiriren Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, Türkçenin en eski dillerden biri olduğunu ve geniş bir coğrafyaya yayıldığını belirterek, konuşan insan sayısı bakımından bugün Türkçenin ilk 10 dil arasına girdiğinin altını çizdi.

Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ömer Yaraşır ise, Türkçe Öğretmenliğinin sosyal ve kültürel faaliyetlere her zaman ilgi gösterdiğini belirtti. Yakın Doğu Üniversitesinin söz konusu sosyal ve kültürel etkinlikleri desteklediğini de sözlerine ekledi.

 

Program, açılış konuşmalarının ardından, OturumBaşkanlığını Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Erol’un yaptığı “Türkçenin Zenginliği” isimli ilk oturumla devam etti. Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun “Tarihten Bugüne Türk Dili”, Prof. Dr. Gürer Gülsevin “Türkçenin Bugünkü Coğrafyası”, Prof. Dr. Saadettin Yıldız “Metinlerden Hareketle Türkçenin Zenginliği” isimli bildirileriyle oturuma katkı koydular.

Başkanlığını Araştırmacı Yazar İsmail Bozkurt’un yaptığı ikinci oturuma Araştırmacı-Yazar Harid Fedai “Namık Kemal Kıbırs’ta”, Prof. Dr. Ali Erol “Vatan Şiirlerinin Vatanı Azerbaycan’da Namık Kemal”, Öğretim Görevlisi Oğuz Coşan “KKTC Lise Öğrencilerinin Namık Kemal’e İlişkin İlgi ve Bilgileri”  isimli konuşmaları ile katıldılar.

İki oturumun ardından program “Vatan Yahut Silistre” oyununun temsili ile devam etti. Yönetmenliğini Ayşe Ertürk Şan’ın yaptığı oyunda Türkçe Öğretmenliği Bölümünden Yunus Emre Handere, Mehtap Akbulut, Gizem Gökmen, İsmail Tamer, Egemen Ergin, Adem Değirmenci, Mehmet Arslan, Kadir Uğur Taşçı, Haşim Orta, Melike Dayan, Ahmet Buğra Baykurt ve Rahim Çelik rol aldılar.

Uluslararası Türkçe Günlerinin ikinci gününde ise “Türkçenin Güncel Sorunları” isimli oturumla devam etti. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in yaptığı oturuma; Prof. Dr. Murat Özbay “Türkçe Öğretiminin Genel Sorunları”, Doç. Dr. Seçkin Aydın “Yabancılara Türkçe Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Yard. Doç. Dr. Nazım Muradov “Türk Dünyası ve Ortak İletişim Sorunu” isimli konuşmalarıyla katıldılar.

“Namık Kemal Sizden Ses Bekliyor” İsimli Şiir Yarışmasının Ödül Töreni'de Gerçekleştirildi

Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Yaraşır’ın yaptığı değerlendirme ve kapanış oturumunun ardından “Namık Kemal Sizden Ses Bekliyor” isimli şiir yarışmasının ödül törenine geçildi.

Yarışmada birincilik ödülünü “Mevsim Namık Kemal” isimli şiiriyle Mehtap Akbulut, ikincilik ödülünü “Hürriyeti Bekleyiş” adlı şiiriyle Gizem Gökmen ve üçüncülük ödülünü de Vatan ve Hürriyet isimli şiiriyle İsmail Tamer kazandı.

Şiir yarışmasına destek veren kurumlar arasında Yakın Doğu Üniversitesi, Telsim, Güzelyurt Nursaç İthalat ve ihracat Ltd., Güzelyurt Akyüz Nakliyat Ltd., Güzelyurt Yorulmaz Nakliyat Ltd., Güzelyurt Saraç Plastik Fabrikası ve Sivil Savunma Teşkilatı yer aldı..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler