• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Uyuşturucu etkinliğinin bugün son günü

Uyuşturucu etkinliğinin bugün son günü

Ülkenin başlıca sorunu haline gelen ve ilkokul seviyelerine kadar inen uyuşturucu illetine dikkat çekmek ve ‘uyuşturucuya dur’ demek amacıyla gerçekleştirilen, 'Sokaktaki Çamura Bulaşma' etkinliği Çatalköy’de devam ediyor. 26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikle, uyuşturucuya bulaşılmaması mesajı verilmeye çalışılıyor.

Rana SARRO

Ülkenin başlıca sorunu haline gelen ve ilkokul seviyelerine kadar inen uyuşturucu illetine dikkat çekmek ve ‘uyuşturucuya dur’ demek amacıyla gerçekleştirilen, 'Sokaktaki Çamura Bulaşma' etkinliği  Çatalköy’de devam ediyor.

26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikle, uyuşturucuya bulaşılmaması mesajı verilmeye çalışılıyor.

Çatalköy Belediyesi sponsorluğunda, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliğinde, Gancelli Sevgi Atölyesi Yönetmeni Leman Cankat tarafından “Sokaktaki çamura bulaşmayın” sloganıyla düzenlenen ve bugün son günü olan 3 günlük etkinlik Çatalköy’deki tarihi ‘Yağ Değirmeni’nde gerçekleştiriliyor.

“ÖZGÜRCE İÇLERİNİ ÇAMURA DÖKMELERİNE FIRSAT VERİYORUZ”

Detay Gazetesi’ne konuşan, etkinliğin mimarlarından proje sahibi Gancelli Sevgi Atölyesi Yönetmeni Leman Cankat, çocukların, gençlerin uyuşturucu bağımlısı olduktan sonra, kurtarılmalarının kolay olmadığına dikkat çekti ve “onlara içlerini dökecek, enerjilerini boşaltacak ve paylaşabilecekleri bir ortam yaratmak istedik. Çatalköy’de, 12-13-14 Haziran tarihlerinde, Tarihi Yağ Değirmeni’nde bizlere katılan herkese sabah saat 10.00’dan akşam saat 20.00’ye kadar çamur veriyoruz ve özgürce içlerini çamura dökmelerine fırsat veriyoruz” dedi.

“UYUŞTURUCUYU ÖNLEMEYİ DÜŞÜNEN YETKİLİ YOK”

Ülkede uyuşturucuyu önlemeyi düşünen herhangi bir yetkili ve ilgili olmadığını söyleyen Leman Cankat, “her şeye para bulan bu yetkili ve ilgisizler, bir rehabilitasyon merkezi kurmayı ve gerekli yasaları çıkarmayı bile, henüz gündemlerine almadılar. Kasım ayından beri, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nda bulunan Hasan Karaokçu, tek başına ne yapacak? Farkındalık yaratmaya, yasalara ulaşmaya çalışıyor ama bu tek başına olabilecek bir şey değildir. Tüm bakanlıklar, tüm Meclis ve hepimiz el ele vererek, bu uyuşturucudan kurtulabiliriz. Ve bir gram uyuşturucu alan çocukları hapislere atarak, deşifre ederek, bundan kurtulamayız. Esas uyuşturucu babalarını tutsunlar” diye konuştu.

LEMAN CANKAT (5)“ETKİNLİĞE HERKES DAVETLİ”

Ülkede uyuşturucu konusunda yaşanan soruna dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen ve bugün son günü olan etkinliğe herkesin katılımının beklendiğini belirterek, bu sayede Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’na da teşekkür eden Leman Cankat, 'Sokaktaki Çamura Bulaşma' etkinliğiyle ilgili Detay’a şu bilgileri verdi:

“Sokaktaki Çamura Bulaşma” sloganıyla, “gençlerin enerjilerini tüketecek bir şeyler yapalım ve gerçekten deşarj olalım” demeye çalıştım. Buraya gelen insanlar ilk defa çamura dokunan insanlar. Anneler, babalar, çocuklar hep birlikte gün boyunca çamur oynuyoruz. Ve yapılan eserler görüldüğünden insanın gözleri doluyor. Harika eserler ortaya çıktı. Biz bu eserler arasında herhangi bir yarışma veya seçim yapmıyoruz. Bu etkinlik sonunda, yapılan tüm eserler, fırınlanacak, boyanacak ve Çatalköy Belediye Başkanı tarafından bu proje için bize verilen Çatalköy girişinde bulunan mağaracıklardan bir tanesinin içerisine yerleştirilecek. Bu eserlerimizi sabitleyip, eserlerimizin sonsuza kadar orada yaşamasını istiyoruz. Bu etkinliğe katılan herkese sertifika verip, yaptıkları eserlerin sergileneceği Sevgi Mağarası’nın açılışına davet edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler