• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Yakın Doğu Üniversitesi (IEEE)öğrenci kolu Kuzey Kıbrıs Turkcell’i ziyaret etti

Yakın Doğu Üniversitesi (IEEE)öğrenci kolu  Kuzey Kıbrıs Turkcell’i ziyaret etti

 

Ülkemizdeki en ileri mobil teknoloji altyapısını yerinde inceleyen, uzmanlardan bilgi alan YDÜ IEEE öğrencileri, Kuzey Kıbrıs Turkcell’de önemli bir deneyim yaşadı.

Dünyada gelişim ve teknoloji alanındaki en büyük organizasyonlardan biri konumundaki Institude of Electrical and Electronic Engineers’in (IEEE) Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) öğrenci kolu, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e yaptıkları teknik gezi ile ülkemizdeki en ileri mobil teknoloji altyapısını yerinde inceledi. YDÜ IEEE öğrencileri, Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanlarından bilgi alarak faydalı bir deneyim yaşadı.

Mühendislik bölümünde öğrenim gören IEEE üyeleri, gelecekteki profesyonel çalışma alanları hakkında bilgi almak için düzenledikleri ziyaretten, önemli izlenimlerle ayrıldı.

‘Mühendislerimizle gurur duyduk’

Kuzey Kıbrıs Turkcell'i, teknoloji ve iletişim alanındaki en etkin kuruluşlardan biri olması nedeniyle ziyaret ettiklerini belirten YDÜ IEEE üyeleri, YDÜ mezunu mühendislerin kurumda görev yapmasından dolayı gurur duyduklarını da açıkladı.

YDÜ IEEE tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e yönelik teknik gezinin öğrenciler için yeni teknolojileri tanıma ve kendi alanlarından mezun olmuş profesyonellerle görüşme imkanı sağladığı da belirtildi.

Geziye, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür C. Özerdem yönetiminde, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden Sudan, Pakistan, Nijerya, Brezilya, Suriye, Türkiye, KKTC gibi farklı ülkelerden 13 öğrenci katıldı.

‘Data Center’i gezdiler

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar ekibinden Serkan Fahrioğlu, Koray Altunkaya, Murat Pehlivanoğulları, Gökhan Ağra, Çağın İzkan, Orhun Yaman, Tayfun Atıfsoy, Kemal Ersuz, Sercan Gündeş ve Elif Menekşeli, öğrencilere yaptıkları çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanlarına sorular yönelten öğrenciler, daha sonra Turkcell Data Center’i (Veri Merkezi) gezerek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öğrencilere GSM altyapısının nasıl çalıştığı ile ilgili bilgiler verilirken, Data Center’in de altyapısı anlatıldı, sunucu platformları ile ilgili teknik detaylar paylaşıldı.

Uygulamaların nasıl çalıştığı, geliştirmelerin nasıl yapıldığı ve raporlama süreci ile detaylı bildi alan YDÜ IEEE üyeleri, pazarlama ve operasyon süreçlerini öğrendi.

Öğrenciler tarafından gelen bir soru üzerine Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri, elektrik kesintilerinde ‘enerji sürekliliği’nin nasıl sağlandığını da örnekleriyle paylaştı. 

IEEE nedir?

IEEE (Institude of Electrical and Electronic Engineers) dünyadaki gelişim ve teknoloji alanındaki en büyük organizasyonlardan biri. 160 ülkeden 426 bin üyesi, 117 binden fazla öğrencisi bulunuyor.  IEEE profosyenel anlamda araştırma, yayın, eğitim yanında standartların belirlenmesinde de söz sahibi bir kuruluş olarak tanınıyor. IEEE'nin 80 ülkedeki üniversitelerde kurulmuş  2 bin 669 öğrenci kolu yer alıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi IEEE öğrenci kolu bu öğrenci kollarından biri. IEEE Yakın Doğu Üniversitesi öğrenci kolu 2008 yılında tüm öğrenci kolları arasında yapılan web sitesi yarışmasında birincilik aldı. Öğrenci kolunun yöneticiliğini, kurucusu Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr.Özgür C. Özerdem yapıyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler