• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kariyer Günleri Avrupa Birliği Bilgi Merkezi İşbirliği ile yapıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, YDÜ Öğrenci Dekanlığı Kariyer Planlama Merkezi ve AB Bilgi Merkezi işbirliği ile 14- 15 Nisan 2016 tarihleri arasında 1. Kariyer Günleri düzenlendi.
Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kariyer Günleri Avrupa Birliği Bilgi Merkezi İşbirliği ile yapıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamda, KKTC’den AB Bilgi Merkezi, KKTCELL, Serhan Kombos Otomotiv Ltd., Recaioğlu Ltd., Forman International Ltd., KOOP-SÜT ve Sağlık Bakanlığının katılıp stand ve sunum yaptığı etkinliklere öğrencinin katılımı ve ilgisi çok yüksek oldu.

AB Bilgi Merkezi, öğrencilerin Avrupa Birliğinde staj ve iş imkanlarına nasıl ulaşacakları hakkında hem kurulan stadlarında, hem de sunumda yoğun ilgi ve sorulara yanıt vererek kariyer günlerine çok büyük bir katkı koydular. Sunumu gerçekleştiren AB Bilgi Merkezi Halkla İlişkiler Sorumlusu Derya Tangul’a YDÜ Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu Özkum Yavuz tarafından Teşekkür Sertifikası sunuldu.

“Girişimcilik Nedir?” başlıklı sunum ise The Economist Events Cyprus Genel Müdürü  John Georgoulas tarafından verildi. Konuşmacıya, sunum sonunda YDÜ Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu Özkum Yavuz tarafından Teşekkür Sertifikası verildi.

YDÜ, Hazırlık Okulu öğretim görevlileri Debby Holmes ve Aslı Kasabalı Günhan’nın “Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?” üzerine İngilizce ve Türkçe yapmış olduğu sunumlarda iş başvulurunda Özgeçmişin format ve önemi vurgulandı.

“İş Başvuru Mülakatlarında Nelere Dikkat Edilmeli” konulu sunum YDÜ, İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Hakan Karahasan tarafından sunuldu.

Sağlık Bakanlığında görevli Yüksek Biyomedikal Mühendisi Ali Işın, “KKTC Biyomedikal Mühendisliğinin Şu andaki Durumu” üzerine yaptığı sunumda, KKTC de sayıca artan özel hastaneler ve sağlık hizmetlerinde yapılması planlanan reformlarla Biyomedikal Mühendisliğine ihtiyaç  daha da artacağına dikkati çekti.

KOOP – SÜT Fabrikası İmalat Şefi İrem Aytaçoğlu, firmanın tarihçesi, staj ve iş imkanları ile ilgili Gıda Mühendisliği öğrencileri ile çok başarılı bir sunum gerçekleştirdi.

Serhan Kombos Otomotiv Ltd. Standına özellikle Otomotiv, Makine, Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin ilgisi çoktu. Yarı zamanlı iş imkanları, staj imkanları konusunda bilgilendirilen öğrenciler şirket tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Recaioğlu Ltd., Forman International Ltd. İnşaat sektöründe İnşaat mühendislerinin istihdamı, staj imkanları konusunda öğrencileri bilgilendirerek Mühendislik Fakültesi 1. Kariyer Günlerine çok büyük katkıda bulundular.

KKTCELL standındaki öğrenci kalabalığı staj ve iş imkanlarının sorulması, sanayi - üniversite işbirliğinin çok güzel bir örneğini oluşturdu.

Başarıyla tamamlanan YDÜ, Mühendislik Fakültesi 1. Kariyer Günleri her yıl düzenlenmek üzere karara bağlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler