• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Yargıç uyuşturucuya 12 yıl verdi

Atlılar köyü çıkışında 587 gr 967 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tasarruf eden sanık Arif Kurt ile Soner Öğer aleyhindeki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu. Yargıç 2 zanlıya toplam 12 yıl verdi.
Yargıç uyuşturucuya 12 yıl verdi

Gamze PİR BAYKUR

Atlılar köyü çıkışında 2015 yılı Ocak ayı içerisinde 587 gr 967 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde temin eden sanık Arif Kurt ile Soner Öğer aleyhindeki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” davalarından itham edilen sanık Kurt ile Öğer, konu davaları kabul etmemiş ve duruşma yapılmıştı. Duruşma sonucunda suçlu bulunan sanık Kurt 5 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıkan sanık Öğer ise 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

SUÇ ÜSTÜ TESPİT EDİLMİŞLERDİ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri 22 Ocak 2015 tarihinde Atlılar köyü çıkışında bulunan tabela altında uyuşturucu madde olduğunu ve uyuşturucu madde alışverişi yapılacağı ihbarı almış ve konu yere giderek pusu görevine başlamışlardı.  23 Ocak 2015 tarihinde sanık Soner Öğer, sanık Arif Kurt ile birlikte kullanımındaki araçla olay yerine gitmiş ve sanık Kurt araçtan inerek tabela altından içinde 587 gr 967 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunan poşeti aldığı esnada tutuklanmıştı. Sanık Öğer ise polisin “Dur” ihtarına uymayarak aracı ile kaçıp Güvercinlik köyünde 8 gün boyunca boş bir evde saklanmıştı.

SUÇLU BULUNDULAR

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Arif Kurt ile Soner Öğer’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların işlemiş olduğu suçların ceza hukuk sistemindeki çok ciddi ve ağır suçlar arasında yer aldığını belirten Mesutoğlu, konu suçları işleyenlere tolerans gösterilemeyeceğini söyledi. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin kimyasal yolla elde edilen sentetik bir uyuşturucu türü olduğunun altını çizen Mesutoğlu, kullanıcılar üzerinde ciddi hasara yol açtığını vurguladı. Mesutoğlu, uyuşturucu kullanımının maalesef 14-15 yaşa kadar indiğini belirterek, ülkede çok büyük bir eksiklik olan Rehabilitasyon Merkezi’nin bir an önce açılarak hizmete girmesi gerektiğine değindi. Sanıkların konu suçları tesadüfen değil planlı programlı işlediğini ifade eden Mesutoğlu, sanıkların yakalanmaması halinde tasarruflarında bulundurdukları uyuşturucu ile binlerce kişinin zehirleneceğini söyledi.

SANIK ÖĞER, ŞARTLI TAHLİYEDEN YARARLANMIŞTI

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Soner Öğer’in benzeri sabıkası olduğunu ve 2013 yılında Hintkeneviri ithal, tasarruf ve verme suçundan dolayı 2 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini ve şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktığını anımsattı.

Mesutoğlu, sanık Öğer’in aradan geçen çok kısa bir süreden sonra ve şartlı tahliyeden yararlanmasına rağmen bu değerli fırsatı değerlendirmeyip ıslah olamayarak ayni suçu işlediğini belirtti. Sanıklara uzun süreli hapis cezası verilmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Mesutoğlu, sanıklara verilecek hapislik cezasının süresinde ayrım yapılması gerektiğini belirtti. Mesutoğlu, sanık Arif Kurt’u 5 yıl hapis cezasına mahkum ederken, sanık Soner Öğer’i ise 7 yıl hapis cezasına mahkum etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler