• BIST 9564.85
  • Altın 2489.343
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.8758
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

YDÜ eczacılık fakültesi 22. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı’nda temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin araştırma projeleri bitkisel ilaç hamddelerinin incelendiği “22. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı’nda temsil edildi.
YDÜ eczacılık fakültesi  22. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı’nda temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi araştırmacıları ile öğretim görevlileri, Türkiye’deki Eczacılık Fakülteleri Farmakognozi ve Farmasötik Botanik Anabilim dalları tarafından dönüşümlü olarak  1976’dan beri yapılmakta olan ve bu yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi  Eczacılık Fakültesi’nin ev sahipliğinde  Trabzon’da düzenlenen 22. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantıs (BHAT 2016) katılarak bildiri sundu.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, toplantıda, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı öğretim üyesi  Prof. Dr. Ali Hikmet Meriçli ile  Azmi Hanoğlu, Duygu Yiğit Hanoğlu, Dudu Özkum Yavuz, Çiğdem Depreli Ozan, Filiz Meriçli ve Ali H. Meriçli’nin hazırladığı araştırmaların yer aldığı belirtildi.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Üyelerinin Sözlü Bildirileri İlgi Gördü...

Bitkiler ve bitkilerden elden edilen ilaç hammaddeleri üzerinde yapılan kimyasal, biyolojik aktivite, tıbbi bitki kültürü, morfolojik, anatomik, kültürel ve yasal çalışmaları da konu alan toplantıya, Yakın Doğu Üniversitesi araştırımacılarının, “ Trabzon ve Trabzon Bitkilerine Özel Bir Bakış”  adlı bildirisi, “Kıbrıs Çiğ Bademlerinin Eczacılıkta Değerlendirilmesi” konulu araştırma projesi , Kuzey Kıbrıs’ta doğal olarak yetişen tıbbi bitkilerin kimyasal içerikleri ve eczacılıkta değerlendirilmesi, ileriye dönük kültüre alınarak ekonomiye katkı sağlamasına yönelik  araştırmaların sonuçlarının sunulduğu,  Kuzey Kıbrıs Matricaria recutita Örneklerinde Kamazulen Varlığı’ ve  ‘Kuzey Kıbrıs’ta Bulunan Asteraceae Familyasının Tıbbi Kullanımı’ posterleri hem içerik hem de görsel olarak beğeni topladı.

 

Prof. Dr. Ali Hikmet Meriçli, toplantıda genç araştırmacılara Farmakognozi  araştırmaları ve BİHAT Toplantıları ile ilgili ufuk açıcı  açıklamalarda bulunurken, Prof. Dr. Filiz Meriçli de Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence tarafından desteklenen “ Kıbrıs Çiğ Bademlerinin Eczacılıkta Değerlendirilmesi konulu araştırma projesinin  ilk sonuçlarını sözlü bildiri olarak sundu.

 

 Kuzey Kıbrıs Yedidalga köyünden toplanan bademlerden süper kritik akışkan karbondioksit ekstraksiyonu ile elde edilen  badem yağının  GC-MS analiz sonuçlarına göre Omega 9 yönünden zengin olduğu, insan primer  ve metastazik kolon kanseri hücreleri üzerindeki anlamlı sitotoksik etkisinin saptandığı çalışma, büyük ilgi topladı. 

 

İleriye Dönük Ortak Projeler Konuşuldu…

Yakın Doğu Üniversitesi araştırmacıları  ile diğer üniversitelerdeki meslektaşları arasında ileriye dönük ortak projelerin konuşulduğu BİHAT 2016,  Ayder Yaylası ve çevresinde yetişen bitkilerin incelendiği botanik gezi ile sona erdi. 

 

23. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı ( BİHAT 2018) Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler