• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

YDÜ Güvenlik Akademisi Kayıtları 4 Kasım’da sona eriyor

YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi “Uluslararası Güvenlikte Kriz Yönetimi ve Yeni Konseptler – Yeni Uygulamalar” Başlıklı Sertifika Programı Kayıtları 4 Kasım’da Sona erecek
YDÜ Güvenlik Akademisi Kayıtları 4 Kasım’da sona eriyor

Yakın Doğu Üniversitesi, Yakın Doğu Enstitüsü son dönemdeki güvenlik tartışmalarının çok boyutlu bir şekilde uzmanlar tarafından irdeleneceği “Uluslararası Güvenlikte Kriz Yönetimi ve Yeni Konseptler – Yeni Uygulamalar” başlıklı bir sertifika programı düzenleyecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Yakın Doğu Enstitüsü başdanışmanı Ercan Çitlioğlu tarafından yürütülecek olan ve Türkiye ile Kıbrıs’tan konularında uzman akademisyen, üst düzey bürokrat, diplomat, politika yapıcı ve uygulayıcıların konuşmacı olarak katılacakları ““Uluslararası Güvenlikte Kriz Yönetimi ve Yeni Konseptler – Yeni Uygulamalar”” başlıklı sertifika programı 5 Kasım – 24 Aralık 2016 tarihleri arasında, her Cumartesi günü Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’te Saat 10.00 – 13.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Güvenliğin Farklı Alanları ve Boyutları İrdelenecek

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve  güvenliğin ekonomik, politik, çevresel, siber ve askeri alanlar gibi farklı boyutlarının çok yönlü bir şekilde irdeleneceği Güvenlik Akademisi’nde “Uluslararası Politikada Kıbrıs ve Doğu Akdeniz Jeopolitiği, Milli Güvenlik Siyaseti ve Stratejisi, Milli Güç Kavramı, Unsurları ve Milli Güvenlik Açısından Önemi, Milletlerarası Çatışma, Kriz ve Uyuşmazlıkların Çözümü, Milli Güvenlik Açısından Dış Politikanın Önem ve İşlevi, Kimlik Ayrılıklarından Kaynaklanan Milletlerarası Sorunlar Göç / Mülteci Sorunu, Sosyo-Kültürel, Sosyo-Ekonomik, Sosyo-Politik Yansımaları Türk Dış Politikasının Temel Parametreleri ve Kıbrıs, Milletlerarası Su Yollarının Güvenliği, Doğu Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölgeler / Hidrokarbon Yatakları İlişkisi, Küresel Isınmanın Jeopolitik ve Jeostratejik Yansımaları, Suç Önleme Stratejileri (Madde Bağımlılığı – Uyuşturucu Kaçakçılığı), Kentleşme ve Güvenlik Yönetimi İlişkisi, Trafik ve Ulaşım Güvenliği, Farklılıkların Yönetimi, Kamu Diplomasisi ve Algı Yönetimi, Uluslararası İlişkilerin Ekonomi Politiği ve Güvenlik, Din-Dil-Kültür Temelinde Ortak Toplumsal Yaşam ve Güvenlik” gibi konu başlıkları konularının uzmanı akademisyenlerin yanısıra yüksek düzey bürokratlar, diplomatlar ve diğer karar alıcı ve uygulayıcıların konuşmacı olarak katılacakları oturumlarda değerlendirilecek.

Güvenlik Farklı Alanlarında Alanında Çok Önemli Uzmanlar Konuşmacı Olarak Katılacak

Güvenliğin farklı alanlarının tartışılacağı program kapsamında davet edilen konuşmacılar arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, T.C. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,     Doç. Dr. Ali Osman Öztürk, E. Büyükelçi Namık Tan, E.Büyükelçi Selim Karaosmanoğlu, E.Büyükelçi Ünal Çeviköz, YDE Başdanışmanı Ercan Çitlioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, T.C. Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Yılmaz Esmer, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyeleri Soli Özel ve Doç. Dr. Ahmet Kasım Han bulunuyor.

Doç. Dr. Umut Koldaş: YDÜ Güvenlik Akademisinde Bu Yıl Yeni Güvenlik Konularını Da Alanın Uzmanlarıyla İrdeleyeceğiz

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’nin kurumlardan olduğu kadar toplumun farklı kesimlerinden de büyük ilgi gördüğünü belirten YDE Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş “Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Güvenlik Akademisi’nde bu yıl yeni güvenlik alanlarını yine konularının uzmanı önemli isimlerle değerlendirme olanağı yaratıyoruz. Birinci Güvenlik Akademimiz kapsamında kurum ve katılımcılarımızdan almış olduğumuz geri dönümler sonucunda bu yıl programımızıa kent güvenliği, trafik güvenliği, çevre güvenliği, inanç ve değerlerin güvenliği, deniz ulaşım güvenliği gibi konuları da ekledik. Bunlarla birlikte yine bölgesel güvenlik, ekonomi güvenliği, bilgi erişim güvenliği, askeri güvenlik gibi konularımızı da yeni uzmanlarımızla irdelemeye devam edeceğiz. Bu programın etkileşimli yapısıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da katılımcılarımızın güvenlik ile ilgili yaklaşımlarına yeni açılımlar getireceğine inanıyoruz.”dedi.

5 Kasım 2016 ‘da başlayacak olan “Güvenlik Akademisi” ‘ne ve diğer Yakın Doğu Enstitüsü kısa dönemli eğitim programlarına kayıt için ve daha detaylı bilgiye www.neu.edu.tr web sayfasından, nei@neu.edu.tr e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından, 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilir.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler