• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

YDÜ Hukuk Fakültesi mezunları diplomalarını aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2015-2016 Akademik yılı mezuniyet töreni mezunların sahneye davet edilmesi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
YDÜ Hukuk Fakültesi mezunları diplomalarını aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Törene, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Prof. Dr. Şenol Bektaş , Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Selim Ataergin, YDÜ Genel Sekleteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

 

Hukuk Fakültesi ikincisi Aziz Cihan Kaçıran yaptığı konuşmada; "kendimi gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Çünkü bu seviyeye gelebilmek için çok çalıştık çok yorulduk. Tüm bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren üniversitemizin çok değerli hocalarına ve Yakın Doğu Üniversitesi ailesine çok teşekkür ederim. Bu başarımızın odak noktasında biz görünsek dahi madalyanın arka yüzünde çok değerli ailelerimizin emekleri paha biçilemez."Dedi.

 

2015-2016 akademik yılı Adalet Meslek Yüksek Okulu birincisi Nuh Arası; "Hayallerimize bir adım daha yaklaşarak bir başlangıcın sonuna geldik, ve hayat dediğimiz serüvene gerçek adımlarla ilerliyoruz""dedi. Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle tamamlayan Arası; "Eğitim bir milleti özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır. Ya da milleti esarete ve sefalete terk eder." Bizler bu sözler doğrultusunda özgür bir millet olarak yaşamaya devam etmek istiyoruz. Dedi

 

Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Kulübü adına konuşan Sıla Tatlıdil ise; "Bu kadar donanımlı eğitim kadrosuna sahip olan Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğumuz için kendimizi çok şanlı atfediyoruz. Üzerimizde çok büyük emekleri olan saygı değer hocalarımıza şahsım ve Hukuk Kulübü ve tüm mezun arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim. Mezun olacak tüm arkadaşlarıma meslek hayatlarında başarılar dilerim. Yakın Doğu ailemizi temsilen ve burada edindimiz donanımlarla gerek hakim gerek savcı gerekse avukat olarak bir çok başarılara imza atacağımıza eminim." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Daha sonra Hukuk Faklültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Selim Ataergin ise ; "Sevgili mezunlar, artık hepiniz birer meslek erbabı olma yolundasınız. çok özel bir gün, herkesin anımsayacağı her birimizin anımsayacağı bir gün. Ben mezun olduğumda bir fotoğraf çekildi bir konuşmada, hiç beğenmediğim bir fotoğraftı. Fakat babam hayatı boyunca fotoğrafı en özel köşesinde sakladı. Bugün aslında veliler için  bir mezuniyet günü. En çok çalışan muhtemel veliler oldu. Her birinizi kutluyorum ama en çok velileri." Dedi.

 

Prof. Dr. Vehbi Selim Ataergin şöyle devam etti; "Hukuk çok önemli bilim dalı ve meslek dalıdır. Hukuk sosyal ilişkilerin getirdiği bir daldır. Hukuk kurallarıyla yaşamaya mecburuz. Ama meslek erbabı olarak siz herkesten daha sorumlu bir durumdasınız. Çünkü çeşitli meslek alanlarında, bu mesleğin çeşitli alanlarında bu görevi yürüteceksiniz. İyi bir toplum olmak için hukukçulara çok görev düşüyor. Hepinizi tebrik ediyorum.

 

Son olarak Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş'da ; " Bugün mezunlarımız için çok anlamlı bir gün. Eğitim maratonun sona erdiği ve hayata atılacakları ilk gün. Mezunlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının sürekli olmasını temenni ediyorum. Bugün tabi ki sadece öğrencilerimizin mutlu günü değil,  bizlerin,  öğretim üyelerinin ve velilerinde mutlu bir günüdür.

 

Sevgili mezunlar, uzun ve yorucu eğitim sonucunda bugün hak ettiğiniz diplomalara kavuşacaksınız. Bugüne gelmek kolay olmamıştır. Zorlu sınavlar artık geride kalmıştır. Uykusuz geceler, sınav stresi ve tüm maddi ve manevi sıkıntılar sizler için tatlı bir anı olmuştur.

 

Üniversitemizdeki eğitim sürecinin size nasıl değiştirdiğini, olgunlaştırdığını belki siz çok farkında değilsiniz ama  bizler, hocalarınız ve aileleriniz farkındalar. Sizler bugün 4 yıl önce üniversitemize gelen toy gençler değil, bugün artık kendi alanlarında donanımlı birer mezunlarsınız. Bu süreçte yaşamış olduğunuz acı ve tatlı olayların sizlerin gelişiminde ve olgunlaşmasında önemli katkıları olduğunu düşünmekteyim. Örgün eğitim hayatınızın sonu ve yakında iş hayatına atılacaksınız. Burada almış olduğunuz eğitim ve terbiye iş hayatınızda karşılaşacağınız zorlukları alt etmeniz için yeterli olacaktır. Yeter ki sizler kendinize güveniniz. Kendisine güvenmeyen bir kişi hayatta başarılı olamaz. Hayatınızda cesur olunuz, risk olmaktan çekinmeyiniz. Başarının sırrı bazen risk almaktan geçmektedir. Başarı size durduk yere gelmez, onun için gayret göstermeniz şarttır. Sürekli öğrenmeye devam ediniz. Değişime açık olunuz. Zamanınızı iyi planlayınız. Önceliklerinizi iyi tespit ediniz. Çok çalışınız yaptığınız işe gönül veriniz.

ba1a0201-a4f0-4fc8-b47a-cffe0d0743af.jpeg

Sevgili mezunlar,  hukuk toplum hayatını düzenleyen kurallar bütünüdür. Hukukçu ise bu sürecin işlemesini sağlayan kişidir. Adalet duygusu hem kişisel hem de toplumsal açıdan önemli işlere sahip olduğu için hukukun gerçek anlamda kullanıldığı adalet ve hakkaniyetin tam olarak sağlandığı bir ülkede herşey mükemmel şekilde yolunda gidiyor demektir. İyi yetişmiş bir hukukçunun önemi tamda bu noktada ortaya çıkmaktadır.

 

Sevgili veliler, böylesine pırıl pırıl gençler yetiştirdiğiniz için kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Bizlere güvenip teslim ettğiniz fidanlarınızı bugün sizlere gür bir ağaç olarak takdim ediyoruz. Onları birer meslek sahibi yaptık ve milletimize hayırlı kişiler olarak yetiştirdik. Eğitimleri sürecinde sağladığınız ve maddi ve manevi desteklerinden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

 

Konuşmaların ardından YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Hukuk Fakültesi 2015-2016 akademik yılı içerisinde dereceye giren öğrencilere Altın madalyalarını ve diplomalarını takdim etti. Ardından tüm mezun olan öğrencilere diplomaların verilmesi ve keplerin atılmasıyla mezuniyet töreni sona erdi. 

6530f5ad-27d1-4c50-bc69-f1da7f3a5e7b.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler