• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 36 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

YDÜ, İran Ulusal Kök Hücre Festivali’ne katıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Kök Hücre Ve Rejeneratif Tıp Kongresi Ve İran Ulusal Kök Hücre Festivali’ne katıldı...
YDÜ, İran Ulusal Kök Hücre Festivali’ne katıldı

Yakın Doğu Üniversitesi,  ICSC2016 bilimsel kuruluşlar ve akademik çevrelerin etkili işbirliği ile kök hücre bilimleri ve teknolojileri geliştirme İran Ulusal Komisyonu tarafından Tahran’da düzenlenen "Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp Uluslararası Kongresi” ve “Birinci Ulusal Festivali"ne katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence ve Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi, Tıbbı Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı’nın “Uluslararası Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp  Kongresi” ve “İran Ulusal Kök Hücre  Festivali”nde davetli konuşmacı ve oturum başkanı olarak Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsil etti.

Prof. Dr. Nedime Serakıncı: “Giderek önem kazanan kök hücre tedavileri ile ilgili böylesine önemli bir kongrede Yakın Doğu Üniversitesi’ni ve dolayısı ile KKTC’yi temsil etmekten çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum”...

Prof Dr. Nedime Serakıncı, kök hücre araştırmalarının  hastalıkların tedavi edici  rolü nedeniyle önem kazanmakta olduğunu ve  bu amaçla  uzmanlar ile bu alanda dünyada isim sahibi konuşmacıların işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu kongrede kök hücre tedavilerinin  ve teknolojilerinin ilerlemesi amacı ile dünyada bilimsel başarılarını ispatlamış sunumlar ile bilimsel ilerlmelere katkı sağlamayı hedeflenmekte olduğunu söyledi. “Kök hücre ile ilgili çalışmalar multi-disipliner olduğundan, biyoloji, mühendislik ve hatta sosyal bilimler gibi alanlarda çeşitli uzmanlar aktif bilime katkıda bulunabilir. Biyolojik uzmanlar özel doku ve vücut parçaları üretiminde kullanılacak iskeleleri; biyoteknoloji uzmanları farklılaşması ve hücre çoğalması ile ilişkili verimlilik araştırması ve tıbbi mühendislik uzmanları yeni araçlar ve hücre veya dökme sanayi tıbbi ürünler hacmini artıracak cihazlar geliştirmek üzere bu alanla ilgilenmektedir. Bu konuların bilim ve teknoloji gelişimi üzerinde yadsınamaz etkisinin önemi göz önüne alındığında, kongre organizatörleri, bilim adamları ve araştırmacıların son bilimsel başarılarını sunumak amacıyla bu etkinliği düzenledi. Kök hücre bilimleri ve teknolojilerin geliştirilmesi için konseyin yaklaşımı, tüm bilimsel ve mesleki merkezler arası işbirliği ve ulusal ve uluslararası toplumlarla etkileşim sağlamak” dedi. Seçkin uzmanların davet edildiğini ve KKTC adına Yakın Doğu Üniversitesi’nin davet edilmesinin uluslararası arenada üniversitemizin tanınmışlığının birkez daha belgelenmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nedime Serakıncı, ”Yakın Doğu Üniversitesi’ni dolayısı ile KKTC’yi temsilen davet edilmiş olmaktan son derece mutluluk duydum. Bu başarı Yakın Doğu Üniversitesi’nin başarılı akademik çevreye olan destekleriyle oldu” dedi.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler