• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uluslararası Standartlarda Üstün Nitelikli Sağlık Çalışanları Yetiştiriyor

YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uluslararası Standartlarda Üstün Nitelikli Sağlık Çalışanları Yetiştiriyor

KKTC’de İlkleri yaşatan Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi, evrensel değerler ışığında üstün nitelikli sağlık çalışanları yetiştirilmesi için bilim ve teknolojiye dayalı, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulamak, araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunmak, üretilen bilginin ilgili tüm sektörlere iletilmesini ve toplum yararına kullanılmasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sevinç Yücecan; "Fakülte’de, ilk açılan Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Sağlık Kurumları Yönetimi Bölümü’ne 2013-14 akademik yılında İngilizce Hemşirelik Bölümü, 2014-15 akademik  yılında  ise  Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Ergoterapi,  İş Sağlığı ve Güvenliği, Gerontoloji, Odyoloji Bölümleri katılmıştır. Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan  12 Bölüm  ile başarıdan başarıya koşmaktadır. Kuruluşundan bu yana geçen kısa bir süreç içinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde öğrenci sayısı en yüksek olan 5. Fakülte olma potansiyeline sahip olmuştur."Dedi.

 

Fakülte çatısı altında 12 bölümün eğitim sisteminde; sorunlara geniş açıdan bakabilen, bilim alanında güncel gelişmeleri yakından izleyen, ve sürekli gelişen bir kurum anlayışı süregelmekte, dünya standartlarıyla yarışacak düzeylerde verilen eğitimde çağdaş araç-gereçler ve olanaklardan yararlanılmaktadır,

Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulayarak ve araştırma olanakları sunarak, çağdaş ve evrensel etik değerler ışığında, yenilikçi, yaratıcı, katılımcı ve eleştirel bakış açısına sahip, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı üstün nitelikli eleman yetiştirmek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak ve sürekli gelişmek misyonu ile lisans ve yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, T.C. Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) onayını alarak ÖSYS 2007-2008 kılavuzunda ‘Beslenme ve Diyetetik’ alanında lisans düzeyinde eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına başlayarak ‘Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması’ veren dördüncü, KKTC’deki mevcut üniversiteler içerisinde ise ‘ilk’ Beslenme ve Diyetetik Bölümü olma özelliğine sahiptir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Hemşirelik Bölümü 2010-2011 eğitim ve öğrenim yılında ilk mezunlarını vermiştir.  Bu akademik yılında ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden ilk mezunlarını verecektir. Fakültemizden başarı ile mezun olan Diyetisyenler, Hemşireler  ve Fizyoterapistler KKTC’de başta YDÜ Hastanesi olmak üzere özel ve kamuya ait yataklı ve ayaktan tedavi veren tedavi kurumlarında görevlerini başarı ile sürdürmektedir.

Lisans eğitiminin dışında, Beslenme ve Diyetetik Bölümü yüksek lisans programı ‘Besin ve Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı’ ve ‘Tıbbi Beslenme Tedavisi Anabilim Dalı’ tarafından yürütülmektedir. Besin ve Beslenme Bilimleri Yüksek Lisans Programına, üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümleri, Fen Fakültesi Kimya ile Biyoloji Bölümleri mezunları ile lisans diploması Anabilim Dalı tarafından uygun görülenler kabul edilmektedir. Tıbbi Beslenme Tedavisi Yüksek Lisans Programına ise sadece üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans mezunları kabul edilir. 2007 yılından günümüze 10 yüksek lisans öğrencisi lisans üstü eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlamıştır. Halen 11 yüksek lisans 2 doktora öğrencisi lisans üstü eğitimine devam etmektedir.

Hemşirelik Bölümü’nün İç Hastalıkları Hemşireliği’ , ‘Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği’, ‘ Çocuk Hastalıkları Hemşireliği’ ve ‘Halk Sağlığı Hemşireliği’ yüksek lisans ve ‘Hemşirelikte Yönetim’, ‘Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği’ doktora programı ile lisans üstü eğitiminden 40 hemşire yüksek lisans diploması almıştır. Halen 24 yüksek lisans 7 doktora öğrencisi eğitimine devam etmektedir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler