• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

YDÜ,1.Uluslararası Regulasyon Tıbbı ve Koruyucu Hekimlikte Tanı ve Tedavi Yöntemleri Kongresi’nde temsil edildi

Türkiye ve Almanya ortaklığında düzenlenen 1.Uluslararası Regulasyon Tıbbi ve Koruyucu Hekimlikte Tanı ve Tedavi Yöntemleri Kongresi’nde Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi temsil edildi.
YDÜ,1.Uluslararası Regulasyon Tıbbı ve Koruyucu Hekimlikte Tanı ve Tedavi Yöntemleri Kongresi’nde temsil edildi

Antalya’da gerçekleştirilen 1.Uluslararası Regulasyon Tıbbi ve Koruyucu Hekimlikte Tanı ve Tedavi Yöntemleri Kongresi’ne, YDÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Filiz Meriçli ve Prof.Dr.Ali Hikmet Meriçli davetli konuşmacı olarak katıldılar.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye  ve  Almanya ortaklığında düzenlenen, hekim, eczacı ve fizyoterapistlerin yoğun katılımıyla  gerçekleştirilen 1.Uluslararası Regulasyon Tıbbi ve Koruyucu Hekimlikte Tanı ve Tedavi Yöntemleri Kongresi’nde YDÜ Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Filiz Meriçli’nin“Fitoterapi ve Fitoterapötiklerin Sağlıktaki Yeri ve Önemi “ konulu, Prof. Dr. Ali H. Meriçli’nin “ Nutrasötiklerin İnsan Sağlığına Katkıları ” konulu konuşma yaptıkları bildirildi. Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Prof. Dr. Ali Meriçli, kongrede YDÜ Eczacılık Fakültesi bünyesindeki Fitofarmasi (Fitoterapi) Yüksek Lisans ve Doktora programları ile ilgili  bilgiler verdiler.

Kongrede Çalıştay Düzenlendi…

Kongrede konuşma yapan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Prof. Dr. Ali Hikmet Meriçli, konuşmalarının yanı sıra günümüzde giderek önem kazan bitkilerle doğru tedavi uygulamalarına yönelik “Fitoterapi” ve “Aromaterapi“ çalıştayları düzenlediler.

Prof. Dr. Filiz Meriçli: “Bitkisel Ilaçların Halk Sağlığına Fayda Sağlayacak Şekilde Doğru Üretilmesi Ve Kullanılması Konuşunda Hekimlerin Ve Eczacıların Ortak Çalışması Gerekmektedir”

Kongredeki konuşmasında bitkisel ilaçlara ve tedavi yöntemlerine olan ilginin arttığına ve bunun beraberinde getirdiği sorunlara dikkat çeken Prof.Dr.Filiz Meriçli;“Tüm dünyada giderek yaygınlaşan  doğal yaşama, doğal ürünlere yöneliş; yeşil-doğal eczane eğiliminin artışı, fitoterapötiklerin üretimini ve satışını da çığ gibi büyütmektedir.  Özellikle medyada, yazılı ve görsel basında yer alan “doğaldır, zararsızdır, kimyasal içermez” söylemleri  çoğu kez istismara yol açmakta ve halk sağlığını tehlikeye sokabilmektedir. Bu nedenledir ki halk sağlığını koruyup geliştirmek sorumluluğu taşıyan tüm sağlık meslek gruplarının fitoterapötikler ile ilgili kullanım bilgilerine sahip olmaları sağlanmalı ve bilgi kirliliği,yanlış kullanımlar,yanlış üretimler ile insanların zarar görmesi engellenmelidir. Sevindiricidir ki bitkisel sağlık ürünlerinin eczacılık fakültelerinde meslek bilimi olarak geliştirildiğinden haberdar olan hekimlerin sayısı giderek artmaktadır. Bu sayının artması ve ortak  toplantıların, ortak klinik araştırma ve  uygulamaların yapılması hem bitkisel ilaçların doğru kullanımı, hem de doğru üretimi konusunda çok yararlı ve gereklidir” dedi.İyi üretim koşullarında ve eczane kalitesindeki bitkisel ürünlerin hastaların yaşam kalitesini artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Filiz Meriçli, “günümüzde artan yaşlı nüfusla birlikte geriatrik sorunlarda menopoz ve prostat, demans, uykusuzluk ve benzerleri ile  kalp ve damar koruyucu, hareket güçlüğü yaratan kas-iskelet  hastalıklarında destekleyici, karaciğer hastalıklarında koruyucu , cilt yaşlanma gibi  sorunlar için  bitkisel ürünler geliştirilmektedir. İyi üretim koşullarında üretilmiş, eczane kalitesinde bitkisel ürünler,  koruyucu ve destekleyici olarak doğru dozda ve doğru şekilde kullanılması halinde  hastaların yaşam kalitesini ve yaşam süresini artırmaktadır”dedi.

Prof. Dr. Ali Hikmet Meriçli: “Hastanın Yaşam Kalitesini Artırmak Ve Hastalıklardan Korunmak Için Beslenme Maddelerinin Yoğunlaştırılmış Formları, Doğal Sağlık Ürünleri Olarak Kullanılmaktadır”

Prof.Dr.Ali H.Meriçli’de konuşmasında, nutrasötiklerin gıda maddesi mi yoksa ilaç mı olduğu ile ilgili tartışmaların sürdüğünü belirterek; “Nutrasötik tanımı, bilimsel olarak; beslenme(nutrition) maddelerinin yoğunlaştırılmış  halde ilaç formunda (kapsül,tablet vb farmasötik şekillerde) üretilmiş doğal sağlık ürünleri olarak yapılmıştır” dedi.Konuşmasının devamında ise başta kalp-damar sağlığı, eklem ve kas rahatsızlıkları, geriatrik rahatsızlıklarda  korunma ya da hastanın yaşam kalitesini artırmak için kullanılan güncelnutrasötik örneklerini  anlatarak; doğal sağlık ürünleri  hakkında detaylı bilgi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler