• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

YDÜ'de "Akran Arabuluculuk" eğitimi gerçekleştirildi...

Yakın Doğu Üniversitesi'nde ilköğretim öğretmenlerine yönelik "Akran Arabuluculuk" eğitimi gerçekleştirildi...
YDÜ'de "Akran Arabuluculuk" eğitimi gerçekleştirildi...

İlköğretim öğretmenlerine yönelik“Akran Arabuluculuk Konusunda Geliştirilen Ögretmen Eğitimi Programının Etkililiğinin Belirlenmesi” kapsamında gerçekleştirilen eğitim programı YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi’nde başarı ile gerçekleştirildi.

ydu-ara.jpg

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Eğitim Fakültesi‘nde Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı doktora öğrencisi Uzman Nüket GÜNDÜZ  tarafından verilen 42 saatlik  “Akran Arabuluculuk Konusunda Geliştirilen Ögretmen Eğitimi Programının Etkililiğinin Belirlenmesi “ konulu hizmetiçi eğitim ilköğretim öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğretim görevlisi Uzman Nüket Gündüz’ün rehberliğinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim  Dairesine bağlı okullarında görev yapan farklı branştan  33 kişiden oluşan yönetici ve öğretmenlere; Kazan-kazan, anlaşmazlıklar, etkili iletişim, kişilerarası ilişki, alternatif anlaşmazlık çözümleme ve akran arabulucuk uygulama  başlıkları altında gerçekleşen interaktif eğitimler  aracılığı ile uzlaşı kültürü  bilincini artırma ve okullarda uygulanmasına yönelik konuları içeren 14 haftalık bir eğitim düzenlendi.

Eğitimin sonunda, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanan öğretmen ve yöneticilere sertifika töreni düzenlenerek, sertifikalar tez danışmanı  YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu ve yardımcı danışman YDÜ Üstün Zekalılar Öğretmenliği Anabilim  Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Özcan tarafından takdim edildi. 

okullar-ne-zaman-acilacak-iste-tarihler-196101.jpg

Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu törende yaptığı konuşmada, son yıllarda globalleşen dünyamızda çok kültürlü yaşamın olmazsa olmazı olan uzlaşı kültürünün önemine vurgu yaparken,  Avrupa ve Amerika’nın öncülüğünü yaptığı  arabuluculuk eğitiminin günümüzde Türkiye'de de önem kazandığını  vurguladı. Bu eğitim kapsamında akran arabuluculuk eğitiminin bir ilk olduğunu ve yaygınlaştırılması için çaba göstereceğini vurguladı.Uzlaşı kültürünün okullarda etkinlik ve senaryo uygulamaları eşliğinde,  rol model olan yöneticilerin, öğretmenlerin  öğrencilere ışık tutacağını vurgulayan Uzunboylu, çalışmayı yakında takip ettiğini ve öğretmenlerden eğitim sonrasında gelen tepkilerin çalışmanın etkililiği konusunda umut verici olduğunu ve çalışmanın alanyazına ciddi katkılar koyacağını da düşündüğünü ifade etti.

 

14 hafta boyunca uygulamalı gerçekleşen eğitim sürecinde büyük keyif ve başarı elde ettiğini vurgulayan Gündüz, kendisine bu fırsatı tanıdıkları için YDÜ yönetimine, Danışmanları Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, Yrd. Doç. Dr. Deniz Özcan ve eğitime katılan yönetici ve öğretmenlere sonsuz teşekkürlerini sundu. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler