• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

YDÜ’den güvenli okul çalışmalarına önemli katkı

YDÜ’den güvenli okul çalışmalarına önemli katkı

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ve Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Güvenli Okul Çalıştayı’nda önemli kurumlararası temaslarda bulundular.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa(Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre,  Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Eşbaşkanı, Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi, City Security Group’un (CSG) İstanbul’da düzenlediği Güvenli Okul Çalıştayı’nda üniversitemizi temsil ettiler.

Güvenli Okul çerçevesinde yappılan çalışmalara katkı sağlamak ve bu kavramın KKTC’deki okullarda uygulama çalışmaları hakkında görüşlerini sunmak amacıyla çalıştaya katılan Yakın Doğu Üniversitesi Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş,  Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Eşbaşkanı ve Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi ile KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müfettiş Ayşe Arslan, okul, üniversite ve kampüsteki iklimi ölçen fiziki ve elektronik güvenlik yapılarını tespit etme, denetleme ve raporlama faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Çalıştay çalışmaları sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde güvenli okul akreditasyonu konusunda bir ilke imza atarak Güvenli Okul bayrağı çekilen Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji’ndeki yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Yakın Doğu Üniversitesi yetkilileri okul, üniversite ve kampüs iklimiyle ilgili diğer okullarda yapılan uygulama ve çalışmalar hakkında kapsamlı bilgi aldılar.

Çalıştayda açılış konuşmasını yapan CSG başkanı Osman Öztürk genç kuşaklara yönelik önemli tehditlerin okul güvenliğini ve eğitim iklimini tehdit etmeye başladığı bir ortamda Güvenli Okul kavramının öneminin altını çizdi.  Akran zorbalığı, hırsızlık, madde bağımlılığı, okul çeteleri ve şiddet gibi okul iklimini tehdit eden konular hakkında farkındalık yaratılması gerektiğini belirten Osman Öztürk okul iklimini güvenli hale dönüştürecek yüksek ölçekli proaktif bir güvenlik algısı yaratmanın önemine değindi.

Çalıştay kapsamında konuşma yapan Centre of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Eşbaşkanı Doç. Dr. Zehra Altınay, Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nde güvenli okul çalışmalarına büyük önem verildiğini, örgüt iklimi ve güvenli okul faktörlerine yönelik durum tespit çalışmalarının başlatılıp mevcut çalışmaların geliştirileceğini vurguladı.

Çalıştayla ilgili bir açıklama yapan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş, Yakın Doğu Enstitüsü olarak hızla küreselleşen dünyada eğitimin yeni gündemini yakından takip ettiklerini ve KKTC’de bu konular hakkında gerek farkındalık yaratma gerekse yeni uygulamaları hayata geçirme konusunda Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi başta olmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi’nin tüm birimleriyle önemli ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çalıştay’da konunun uzmanlarınca tartışılan konuların anaokulundan yüksek öğrenimin son aşamasına kadar güvenli bir okul iklimi yaratma çalışmalarında gelinen son noktayı göstermeleri açısından çok önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Koldaş, Yakın Doğu Üniversitesi’nin diğer birçok alanda olduğu gibi dünyadaki son gelişmelerin ve akademik çalışmaların ışığında KKTC’de sağlıklı bir okul iklimi yaratma konusunda yürütülecek çalışmalarda da öncü bir rol üstleneceğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler