• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Yıldırım Meclis'i ziyaret etti

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret etti ve Meclis Başkanı Siber Siber’le görüştü...
Yıldırım Meclis'i ziyaret etti

Türkiye’de 65’inci hükümetin TBMM’de güven oyu almasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Yıldırım’ı Cumhuriyet Meclisi’nde Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı karşıladı.

Görüşmede, Yıldırım’ın heyetinde yer alan TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ziyarette yaptığı konuşmada,  hükümet kurulduktan sonra ilk ziyaretin KKTC’ye gerçekleştirilmesinin güzel bir gelenek olduğunu ve bunu devam ettirdiklerini söyledi.

Sabah başlayan programlarının devam ettiğini belirten ve temaslarını aktaran Yıldırım, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya gelerek süren müzakereleri başta olmak üzere, KKTC  Türkiye ilişkilerini bütün yönleriyle değerlendirdiklerini belirtti. Bir kez daha KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti’nin birbirlerine lazım olduklarını gördüklerini kaydeden Yıldırım, bu birlikteliğin gelecek yıllarda çok çeşitli boyutlarıyla güçlenerek devam edeceğini ifade etti. Yıldırım çözüm hangi şekilde tecelli ederse etsin bu gerçeğin hiçbir zaman ortadan kalkmayacağını da belirtti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de Türkiye’de yeni kurulan hükümete başarılar diledi ve devlet yönetiminde bu tür görevlerde tüm arzularının halkın mutluluğu ve refahı olduğunu dile getirdi.

Bu görevi alırken  büyük bir sorumlulukları olduğunu dile getiren Siber, KKTC ile TC’nin ortak gailesinin insanların yaşam kalitesinin yükselmesi olduğunu, dolayısıyla bire taraftan Kıbrıs sorunu devam ederken KKTC’nin kendi yapısının güçlenmesinin de en büyük dilekleri  olduğunu belirtti.

Türkiye’nin KKTC’nin projelerine verdiği destek ve karışıklı işbirliği ile daha ileriyle ulaşmanın  en büyük arzuları olduğunu dile getiren Siber, bu tür yüz yüze temasların değerli olduğunu da söyledi.

Siber “Buradan ayrılırken umarım yeni yeni halk yararına olacak projelerle ve varılacak uzlaşılarla güzel işlere imza atacağız, bir taraftan da süregelen Kıbrıs müzakerelerinde çözümden yana sürdürdüğümüz tavrı sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Kıbrıslı Türkler’in izolasyon altında yaşamayı kabul etmediğini dile getiren Siber, çözüm müzakereleri sürerken bir taraftan da izolasyonların kalkması gerektiğini için her platformda söylemeye devam edeceklerini çünkü demokrasiye inanmış dünyanın Kıbrıslı Türkler’in sesinin duyulmasını engellemesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler