• BIST 13251.85
  • Altın 6735.78
  • Dolar 48.8481
  • Euro 55.6839
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

ABD’de tehlike çanları çalıyor! San Francisco’nun dibe çökmeye başladığı tespit edildi

ABD'nin San Francisco şehrindeki gökdelenlerin ve binaların dibe çökmeye başladığı tespit edildi.
ABD’de tehlike çanları çalıyor! San Francisco’nun dibe çökmeye başladığı tespit edildi

Uzmanlar, iklim değişikliğiyle birlikte oluşabilecek fırtına ve sel felaketlerinin San Francisco için tehdit oluşturacağını belirtirken bir fay hattının tetiklenmemesi umut ediliyor.

Her geçen gün haber başlıklarında yer alan konular insanlığın geleceğiyle ilgili daha da iç karartıcı tablolar sunuyor. Küresel salgınla boğuştuğumuz ve iklim değişikliğinin giderek daha tehlikeli bir hale geldiği bu dönemde bir kötü haber de ABD’nin San Francisco şehrinden geldi. ABD Jeoloji Araştırma Kurumu’nda araştırmacı olan Tom Parsons, San Francisco şehrinin ‘çökmeye’ başladığını açıkladı.

NBC Bay Area adlı yayın kanalına konuşan Parsons, Avrupa Uzay Ajansı’nın Sentinel 1 adlı uydusundan gelen verilerle Körfez Bölgesi’ndeki bütün binaları tek tek incelediğini belirtiyor. Elde edilen sonuçlar, yerleşimin yoğun olduğu şehir merkezindeki binaların ağırlıklarından dolayı dibe doğru çöktüklerini gösteriyor. Ayrıca bu binaların bazılarının yana doğru eğildiği de tespit edildi.

San Francisco şehrinde ağırlığından dolayı dibe çöken binalardan en ünlüsü ‘San Francisco’nun yan yatan binası’ olarak bilinen Millennium Tower, 311 milyon kilogramlık ağırlığıyla şehirdeki en ağır üçüncü bina. 2009 yılında açılışı yapılan 60 katlı gökdelen, o tarihten bu yana yaklaşık 50 cm dibe gömüldü ve 30 cm de yana yattı. Uzmanlar, Millenium Tower gibi birçok binanın yapıldıkları tarihten bu yana dibe çöktüğünü beliriyor.

Şehir merkezindeki bu devasa yapıların ağırlığının bir fay hattını tetiklemesinden endişe duyduklarını belirten uzmanlar, aynı zamanda iklim değişikliğinin sonuçlarından da çekiniyorlar. Parsons, kıyıya bu kadar yakın bir konumdayken su seviyesinin yükselmesinin ve olası fırtınalardan oluşacak sel baskınlarının şehir için tehdit oluşturacağı görüşünde. Parsons, yaptığı bu araştırmayı New York’un Manhattan bölgesinde de uygulayacağını açıkladı.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20