• BIST 10759.56
  • Altın 6222.49
  • Dolar 49.9201
  • Euro 55.731
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Facebook’ta oynanan ’Avataria’ oyunu yasaklandı

Facebook’ta oynanan ’Avataria’ adlı oyun içinT.C. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı yasaklama kararı aldı.
Facebook’ta oynanan ’Avataria’ oyunu yasaklandı

T.C. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook’ta oynanan ’Avataria’ adlı oyun için yasaklama kararı aldı. Savcılık, oyunun erişime engellenmesi için kararını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na bildirdi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre Facebook’a giriş yapan kullanılacılar arasında oynanan ’Avataria’ adlı oyunun yasaklanması talebi Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı’na gönderdiği yazıda özellikle 18 yaşından küçük çocukların ilgi gösterdiği Avataria adlı oyun sırasında yapılan yazışmaların internet ortamında görülmesi, küfürleşmelerin küçük çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratması ve çocukların istismara uğrayabileceklerini belirterek, oyunun yasaklanmasını istedi. Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı talebi uygun görerek Facebook’un popüler oyunu Avataria’nın yasaklanmasına karar verdi. Savcılığın bu kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bağlı olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na bildirildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması şöyle:

 

"Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden oynanabilen ’Avataria’ adlı oyun ile ilgili olarak ulusal medya organlarında yer alan haberler üzerine yapılan çalışmalarda, bahse konu oyun içerisinde yapılan açık kaynak araştırması neticesinde şahısların birbirleri ile özel konuşma yapabildiği gibi tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilir konuşmaların da gerçekleştirildiği, bazı konuşmaların uygunsuz şekilde olduğu ve çocuk kullanıcıların bu konuşma içeriklerine rahatlıkla ulaşabileceği değerlendirildiğinden, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ’Avataria’ isimli oyun hakkında soruşturma başlatılmış, başlatılan soruşturma kapsamında çocuk kullanıcıların mağdur olmaması, cinsel taciz ve istismara maruz kalmaması, müstehcen konuşmalar ile genel ahlak ve gelişimlerinin olumsuz yönde etkilenmemesi için tarafımızca verilen talimat doğrultusunda 5651 sayılı Yasa’nın 8’inci maddesinin 5’inci fıkrası gereğince ’Avataria’ isimli oyunun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından resen erişime engellenmesi hususunda gerekli işlemler başlatılmıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20