• BIST 13965.35
  • Altın 6709.79
  • Dolar 48.3066
  • Euro 55.9601
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 30 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Gedik: Elektrik kesintileri internet ve iletişim altyapısında da aksamalara yol açtı

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Genel Sekreteri Ömer Gedik,  Lefkoşa Trafo Merkezi’nde yürütülen çalışmalar sırasında yaşanan elektrik kesintilerinin internet ve iletişim altyapısında aksamalara yol açtığını belirtti.
Gedik: Elektrik kesintileri internet ve iletişim altyapısında da aksamalara yol açtı

Yazılı açıklama yapan Gedik, iletişim altyapısının modernize edilmesi ve yedekleme sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Altyapı eksikliklerinin kamu hizmetlerini “çökerttiğini ve ciddi sorunlara yol açtığını” savunan Gedik, Lefkoşa’da dün planlı kesinti uygulanırken, kurum içerisinde de eş zamanlı elektrik kesintisi yaşandığını belirtti.

Jeneratörün boşta çalışmasına rağmen sistemin devreye alınamadığını belirten Gedik, bu durumun internet ve iletişim altyapısında da ciddi kesintilere neden olduğunu kaydetti.

Yaşanan sürecin yalnızca bir teknik arıza olarak değerlendirilemeyeceğini  söyleyen Gedik, “İnternet gitti, jeneratör boşta çalıştı ancak enerji iletilemedi. Kurum altyapısal eksikliklerden kaynaklı hazırlıksız yakalandı.” dedi.

Gedik, bu durumun kamu hizmetlerinin sürekliliğini doğrudan etkilediğini ve vatandaşın günlük yaşamında ciddi aksamalara yol açtığını ifade etti.

“Altyapı konusunda gerekli adımlar atılmadı”

Gedik, açıklamasında yaşanan teknik sorunların ayrıntılarına da değinerek, altyapı sorunlarının uzun süredir gündeme getirilmesine rağmen gerekli adımların atılmadığını ifade etti.

Sorumluluğun Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile hükümette olduğunu belirten Gedik, yapılan uyarı ve çağrıların karşılık bulmadığını söyledi.

Gedik, iletişim altyapısında kullanılan ekipmanların eski ve yetersiz olmasının sık sık yaşanan sorunların temel nedeni olduğunu belirtti.

Yaşanan kesintilerin “kabul edilemez” olduğunu söyleyen Gedik, iletişim altyapısının modernize edilmesi ve yedekleme sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20