• BIST 13279.59
  • Altın 6786.16
  • Dolar 48.8324
  • Euro 55.8094
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

IŞİD'in sözcüsü el-Adnani öldü

IŞİD'e yakın haber ajansı, terör örgütünün sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani'nin öldürüldüğünü duyurdu.
IŞİD'in sözcüsü el-Adnani öldü

IŞİD örgütünün sözcüsü ve propaganda sorumlularından Ebu Muhammed el-Adnani'nin öldüğü duyuruldu. Örgüte yakın Amaq haber ajansı, Adnani'nin Halep'in kuzeyindeki bir askeri operasyonda öldürüldüğüne yer verirken, Adnani'nin ne zaman öldüğü ise belirtilmedi.

Adnani'nin, ABD'nin hava saldırılarından birinde öldürüldüğü tahmin ediliyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, üst düzey bir örgüt üyesinin hedef alındığını açıklarken, Adnani'nin ölümüne yönelik bilgi verilmedi. Pentagon, operasyonun sonuçlarının değerlendirildiğini belirtti.

Saldırının Halep yakınlarındaki El Bab'da düzenlediği bildirilirken Amaq, Adnani'nin nasıl öldürüldüğüne yer vermedi. El-Adnani, örgütün en önemli üst düzey isimleri arasında yer alıyor. Örgütün, 2014 Haziran ayında Irak ve Suriye'nin büyük bölümlerini ele geçirmesinin ardından Adnani'nin "Halifelik" çağrısı yaptığı ses kayıtları yayınlanmaya başlamıştı.

Batılı gizli servislerin elde ettiği bilgilere göre Adnani, Avrupa'da düzenlenen saldırıların organizasyonundan da sorumlu tutuluyor. Batı'nın IŞİD'e karşı hava saldırılarının intikamını almak için 2014 eylül ayında "inançsızlara" karşı saldırılar başlatma çağrısı yapan Adnani'nin sivil ve askerleri öldürmek üzere farklı yolları anlattığı belirtiliyor.

Ortadoğu Enstitüsü'nden Charles Lister, el-Adnani'nin öldürülmesinin örgüte büyük bir darbe olduğunu belirtti. Analist Aymenn el-Tamimi ise Adnani'nin ölümününün "sembolik bir anlam taşıdığı" ve örgütün parçalanmasına yönelik bir işaret olduğu görüşünde. El- Tamimi, Adnani'nin ölümünün doğru olması durumunda bunun uluslararası koalisyonun IŞİD milislerine yönelik istihbarat bilgilerinin etkisini gösterdiğine dikkat çekti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20