• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C

Özel Gereksinimli Çocuklarla Sanat Terapisi Ve Resim Çalışmaları Yapılarak 2019 Yılı Takvimi Oluşturuldu…

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Algım Özel Eğitim öğrencileriyle birlikte yeni yıl takvim çalışması yapıldı.
Özel Gereksinimli Çocuklarla Sanat Terapisi Ve Resim Çalışmaları Yapılarak 2019 Yılı Takvimi Oluşturuldu…

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Algım Özel Eğitim öğrencileriyle birlikte yeni yıl takvim çalışması yapıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Algım Özel Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen projenin ilk basamağında sanat terapisti ve ressam Ozan Özgenler, çocuklara balık ve deniz konseptiyle betimlemeler yapıp, hikayeler anlatarak, müzik eşliğinde eğlenceli bir ortamda çizimleri yönetti.

Özgenler, bu etkinliğin kendileri için bir ilk olduğunu belirterek, farklı ve özel bir çalışma olduğunu vurguladı. Özel gereksinimli çocukların çok yaratıcı ve başarılı olduklarını dile getirdi.

Resimlerden Takvim Oluşturuldu…   

Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencisi Burçin Acar Ersoy’un yürüttüğü projenin ikinci basamağında ise, sanat terapisinde çizilen resimlerden 2019 takvimi oluşturuldu. Ayrıca çocukların çizdiği resimler Engelliler Haftası dolayısıyla 3 Aralık’ta gerçekleştirilen 3. Görsel Sanatlar Sergisi’nde sergilendi. Sergi sonrası Metropol süpermarket sponsorluğunda hayata geçirilen 2019 yılı takvimleri Burçin Acar ve Ufuk Altunç tarafından Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tampınar’a takdim edildi.

Metropol Süpermarket CEO’su Can Ersoy, öğrencilerin eserlerinin birbirinden yaratıcı, başarılı ve değerli bulduklarını, böylesi anlamlı projelere herzaman destek sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Algım Özel Eğitim Merkezi Müdürü Evren Karademir ise, merkezdeki özel gereksinimli öğrencilerin, hayal dünyaları ile el becerilerinin gelişimlerinin sağlanması ve kendi yarattıkları sanat çalışmaları ile özgüven kazanmalarına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bir Gün Değil Her Gün Farkındalık Yaratılması Amaçlanıyor…

Proje danışmanı Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç, her yıl bir kurum seçilerek özel gereksinimli bireylerle resim çalışmaları yapıldığını ve bu resimlerden yeni yılın takvimleri oluşturulduğunu belirtti. Altunç, “Amacımız bir gün değil her gün farkındalık yaratmaktır. Bu sebeple takvim çalışması tercih edilmiştir. 2019 yılı takvimleri için Algım Özel Eğitim Merkezi seçilmiştir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20