• BIST 10759.56
  • Altın 6287.94
  • Dolar 49.9701
  • Euro 55.8893
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Steam hacklendi mi? Neden açılmıyor?

Oyunseverlerin yakından takip ettiği, oyunların online platformlarda oynanmasını ve desteklenmesini sağlayan Steam, dün itibariyle çöküşe uğradı.
Steam hacklendi mi? Neden açılmıyor?

Valve'in geliştirdiği, 2003'ten bu yana oyunlar konusunda destek sağlayan Steam, artık siber saldırı furyasına katılanlar arasında. Güvenlik açığı nedeniyle birçok kullanıcının bilgisinin deşifre edildiği, milyonlarca kişinin banka hesap bilgilerinin açık profillerine yansıtıldığı saldırıda, oyunlarına erişemeyen kullanıcılar, ayrıca gizli bilgilerinin deşifre olmasıyla tehlike ile burun buruna kaldı.

Yeni yıl yaklaşırken kendisinden oyun kampanyalarıyla söz ettirmek isteyen Steam, bu kez problemlerle gündeme geldi.

Piyasanın en geniş oyun platformu denilebilecek Steam'in, 25 Aralıkta aldığı ağır saldırılarla durumu çıkmaza girdi. Son günlerde dünyaca bilinen hacker grupları tarafından ülkemizde de art arda gelen siber saldırılar işletmelere zor durum yaşatırken, her yaştan kullanıcının yer aldığı Steam'in bu şekilde bir durum yaşatması oyunseverlerde hayal kırıklığı yarattı.

MİLYONLARCA HESAP TEHLİKE ALTINDA

Milyonlarca kullanıcının hesabını tehlikeye altına alan güvenlik açıklarından dolayı her hesapta farklı isimler gözükmeye başladı. İsimlerin yanı sıra kullanıcılar tanımadıkları insanların hesap numaraları ve Steam cüzdanlarındaki para miktarına kadar her türlü bilgiye ulaşabilme imkanı elde etti. Bu olayın ciddi bir güvenlik açığı olması, Steam yetkililerini harekete geçirdi. Anlık olarak Twitter hesabı üzerinden kullanıcılarına ne yapmaları gerektiğini anlatan yetkililer, durum hakkında gerekli bilgileri aktardı. Ayrıca Steam’ın bazen Rusça diline dönüştüğünü de söyleyen kullanıcılar, bunun bir Rus saldırısı olabileceği şüphesine kapıldı.

ERİŞİME KAPATILDI

Güvenlik açığından sonra bu sorunun farkına varan kullanıcılar Valve'ye şikayet mailleri yağdırdı. Yetkiler ise huzurlu ortamı sağlayabilmek için hiç kimsenin bir başkasının hesabından para çekemeyeceğini aktardı.

Steam'de şu an, her ne kadar işler yolunda gidiyor açıklamasında bulunulsa da, güvenlik açığı nedeniyle bir kullanıcı başka birinin hesabıyla istediği oyunu satın alabilecek konuma ulaşabiliyor. Tüm bu olanlar üzerine kullanıcıların şikayetleri doğrultusunda işleri yoluna koyamayan dev oyun platformu, çareyi anasayfasını kapatmakta buldu. Steam'in kullanıma kapatıldığı şu sıralar, hesapların tamamiyle güven altına alındığı iddia ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20