• BIST 13019.72
  • Altın 6682.34
  • Dolar 48.8528
  • Euro 55.6765
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye'nin yanı başında bir darbe girişimi daha!

Silahlı bir grup polis karakolunu basarak, bir polisi öldürdü, polis şefini rehin aldı.
Türkiye'nin yanı başında bir darbe girişimi daha!

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da silahlı bir grup polis karakolunu basarak, bir polisi öldürdü, polis şefini rehin aldı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da silahlı bir grup devriye polisi merkezini basarak, aralarında bir polis şefi de olmak üzere çok sayıda kişiyi rehin aldı.

Russia Today'in haberine göre, Ermenistan Ulusal Güvenlik Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ermenistan polis devriye birliği merkezini basan silahlı bir grup, burada birçok kişiyi rehin tutuyor. Halen, bu kişilerin çatışmasız bir şekilde serbest bırakılmalarını sağlamak üzere, silahlı grup ile görüşmelerimiz sürüyor" denildi.

Silahlı grubun destekçileri tarafından konunun sosyal medya kanalları üzerinden "silahlı bir kalkışma" olarak gösterilmeye çalışıldığına da dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür bilgilerin gerçekle bir ilgisi yoktur. Kamu otoriteleri standart görevlerini ve kolluk kuvvetlerimiz, kamu düzeni ve devlet güvenliğini kontrol altında tutmak için rutin görevlerini sürdürüyor" denildi.

İngiliz Mirror gazetesinin haberine göre, karakolu basan grup, polis şefi Valery Osipyan'ı rehin aldı. Habere göre, baskının üzerine, karakol çevresine çok sayıda polis ve keskin nişancının yerleştirildiği gözlendi.

Russia Today'in haberinde de, karakolun bulunduğu bölgeye askeri güçler de sevkedildiği ve Ermenistan güvenlik güçlerinin şefi Vladimir Gasparyan'ın da operasyona katıldığı belirtildi.

Habere göre, silahlı grubu taşıyan bir kamyon karakol önündeki kapıyı kırarak binanın kapısına kadar ilerledi ve silahlı kişiler içeriye girerek binayı işgal etti.

Russia Today haberinde, baskının muhalif liderlerden, geçen 20 Haziran'da tutuklanıp cezaevine koyulan Jirar Sefilyan'ın serbest bırakılması için yapıldınının sanıldığı belirtildi. Sefilyan, birçok kamu binası ve telekomünikasyon merkezinin ele geçirilmesine ilişkin planların bulunması üzerine yakalanıp tutuklanmıştı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20