• BIST 13198.84
  • Altın 6824.33
  • Dolar 48.8292
  • Euro 55.832
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

"Ülkelerimizin Geleceğinde Bizimde İmzalarımız Olacak…"

Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat Ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Çağdaş Bilgilerle Donatılmış Mezunlar Verdi…
"Ülkelerimizin Geleceğinde Bizimde İmzalarımız Olacak…"

Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi 2018-2019 Güz Dönemi Mezuniyet töreni, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane 4. Salon’da gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre törene, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt, Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ile aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt, Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş ile dönem mezunu öğrencileri adına Mehmet Erdim, yabancı öğrenciler adına ise Lasrus Yapomo birer konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Gökçekuş: “Mesleğinizi İcra Edebilmek Bizim En Büyük Gururumuz Olacaktır...”

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Yakın Doğu Üniversitesi’nin 22. dönem güz mezunlarını yürekten kutladı.

Mezun olan öğrencilere başarılar dileyen Prof. Dr. Gökçekuş, “Uzun ve çetin bir yolu yürüyerek bugüne geldiniz burukluk var çünkü sizden ayrılıyoruz. Geçen sömestr 36 farklı ülkeden öğrencimiz var iken bu sömestr sayımız 40’a yükseldi. Fakültemizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini siz değerli meslektaşlarımla başarıyla verdik. Burada en önemlisi ise aile olmayı başarabilmemizdir. Kalitenin diğer bir unsuru olan yayın sayımızı arttırma noktasında gayrette bulunan bütün hocalarımı canı gönülden kutluyorum” dedi.

Üniversitelerin Esas İşlevi Bilim Üretmek ve Bunun İnsanlığa Olan Katkısını Sağlamak…

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt da, üniversitelerin kuruluş işlevlerinden bahsederek, üniversitenin esas işlevinin bilim üretmek ve o öğretilen bilimin hem halka, hem topluma ve yerküreye olan katkısını sağlamak olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Kurt, “Biz üniversite olarak tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören ve araştırmacılara onbinlerce makale sunan Web of Science ve Scopus’ta taranan dergilerde, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanlarının 2018 yılında yayınladığı 1200’ün üzerinde yayın sayısı ile Türkiye’dekiüniversiteler arasında ilk 5 içerisine girdik” dedi.

Doç. Dr. Kurt, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi mezunlarına da seslenerek, iyi bir projenin sürdürülebilir, erişebilir, işlevsel ve fonksiyonel olmasının ve sistem tasarımınnı öğrenmenin önemini belirterek, başkalarının görüşlerinin hayatlarını kontrol etmesine izin vermemesini tavsiye ederek hayatlarında başarılar diledi.

"Ülkelerimizin Geleceğinde Bizimde İmzalarımız Olacak…"

Mehmet Erdim yaptığı konuşmada, “Hepimiz buraya tam teşekküllü birer mühendis olmak amacıyla geldik bütün hocalarım ailem ve arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyor, onları saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“Yakın Doğu Üniversitesi'nde Eğitim Almak Övünülecek Doğru Bir Karar…”

Lazarus Yapomo ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek, Yakın Doğu Üniversitesi'nde eğitim almasının doğru bir karar olduğuna inandığını belirterek bununla övündüğünü söyledi. Yapamo, “Ülkeme dönüyor olmakla heyecanlı ve buradan ayrılmakla da bir o kadar hüzünlüyüm. Öğretim elemanlarıma ve öğrenci arkadaşlarıma eğitimimizi keyifli hale getirdikleri için sonsuz teşekkürler ediyor tüm arkadaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından piyanist Gözdem Oktay ve soprano Vasfiye Çakıltaşı’nın piyano dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra ise diploma takdiminde bulunuldu. Tören geleneksel kep atma merasimi ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20