• BIST 9548.09
  • Altın 2492.739
  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.5512
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

12 genç, 2 ay süren yaz stajlarını tamamladı

Kuzey Kıbrıs Turkcell’de ‘’Geleceğe Dönüşüm’’ vizyonu ile yürütülen Genç Yetenek Yaz Staj programı tamamlandı
12 genç, 2 ay süren yaz stajlarını tamamladı

Üniversite mezuniyeti sonrasında öğrencilerin profesyonel hayata bir adım önde ve bilinçli başlamasını amaçlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yaz staj programı tamamlandı. İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal’ın verdiği bilgiye göre öğrenciler, hem kurumsal iş ortamını deneyimledi, hem de Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları tarafından hazırlanan uygulamalara dahil oldu.
Stajyerler, Reverse Mentoring (Tersine Mentörlük), Fikir Yarışması, Ortak Proje Hazırlama ve Dijital Akademi Eğitimi gibi programlarla profesyonelliğe ilk adımı attı.
12 Temmuz’da Golden Tulip Otel’de yer alan oryantasyon eğitimi ile başlayan Genç Yetenek Yaz Staj Programı kapsamında öğrenciler, 2 ay boyunca teorik bilgilerini uygulamaya geçirme, iş yaşamında deneyim kazanma ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işleyişini tanıma imkanı buldu
.

Tersine mentörlük deneyimi

İnsan Kaynakları tarafından hazırlanan uygulamalar arasında Reverse Mentoring (Tersine Mentörlük) uygulaması ile öğrencilerin üst yönetimde bulunan Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına sosyal medya başta olmak üzere güncel trendler konusunda mentörlük yaptığını belirten Topal, bunun yanında düzenlenen Fikir Yarışması ile stajyerler Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yeni ürünleri ile ilgili fikirlerini özgürce paylaşarak yarıştı. Fikir yarışması sonucunda stajyerler ödüllendirildi.


12 stajyer, iş dünyasında uçtan uca proje yönetimini deneyimlemeleri amacıyla staj dönemi boyunca kendi deneyimlerini de katarak bireysel ve ortak projelerde de çalıştılar.

Proje süresi boyunca stajyerler hep beraber deneyimlerini paylaştılar, araştırmalar yaptılar ve proje konusunda ortak fikirler ürettiler. Stajyerler, sonrasında ise ürettikleri fikirlerin hayata geçirilebilmesi için yönetim takımına sunum yaptılar. Proje boyunca çok güçlü bir takım çalışması sergileyen ekip, projeye tek bir noktadan değil müşterinin tüm dünyasına dokunabilecek ve fayda sağlayacak şekilde hareket etti.

Stajyerler ayrıca İki aylık staj boyunca Kuzey Kıbrıs Turkcell Dijital Akademi üzerinden online olarak “Uçtan Uca Mülakat”, “Yeni Nesil Girişimciler” ve “Hepimiz Acayibiz” eğitimlerini alma fırsatı yakaladılar.

Her yıl temmuz, ağustos aylarında 2 ay boyunca düzenledikleri Genç Yetenek programını bu yıl da 31 Ağustos itibariyle tamamladıklarını belirten Topal, 12 stajyerimizi başarı ile tamamladıkları stajları için gönülden tebrik ettiğini belirtti.


Stajyerler neler söyledi?


Olgun Özoktaş

“Kuzey Kıbrıs Turkcell’de staj yapabileceğimi öğrendiğim gün çok mutlu olmuştum ve 2 aylık staj döneminin ardından hala aynı mutluluğu yaşamaktayım. Staj dönemi boyunca okulda almış olduğum teorik eğitimlerin dışında gerçek iş ortamındaki pratik kısmını gördüm ve edinmiş olduğum bilgileri uyguladım, diğer stajyer arkadaşlarımızla birlikte projeler hazırladık ve sunumlar yaptık. Bunlar ile birlikte çalışma ortamının ve takım olmanın nasıl olduğunu ve ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Adadaki kurumsal lider teknoloji şirketi olan Kuzey Kıbrıs Turkcell’de geçirmiş olduğum bu staj döneminin bana çok şey kattığından ve ilerideki mesleki hayatıma büyük katkı sağlayacağından eminim.”

 

Özge Bardak

 

“Yaklaşık 2 ay boyunca çalıştığım tüm insanlar bana karşı çok kibar ve nazikti, benim görüşlerimi sorarak fikirlerimi aldılar sunumlara dâhil ettiler ve gerçek iş hayatındaki o sorumluluğu tatma fırsatı verdiler. Projelerde kendi ismimin olması ve benim sorumluluğum olduğunu bilmek beni çok sevindirdi ve heyecanlandırdı, verilen tüm görevleri araştırarak araştırdıkça hem kendimi hem de Turkcell e bir şeyler katabilecek fikirler sundum. Genel olarak stajım çok hızlı ve bir o kadar dolu dolu geçti, buraya geldiğim için ve bana birçok bilgi kattığı için çok mutluyum. Bilginin yanı sıra en önemlisi birçok güzel insanla tanıştım ve arkadaşlar edindim.”

 

Fahriye Behçet

“Turkcell’in sıcak ve samimi iş ortamı sayesinde ilk günden itibaren hiç yabancılık çekmeden, sanki daha önceden burada bulunmuş gibi kolayca adapte oldum. Stajım süresince herkes yardımsever ve paylaşımcı yaklaşımıyla tecrübe kazanmama yardımcı oldu. Bir buçuk aylık süre boyunca bundan sonraki hayatımda bana yol gösterecek ve kendimi geliştirmemi sağlayacak deneyimlerim oldu. Staj yapmayı düşünen herkese staj dönemini Turkcell’de geçirmesini kesinlikle tavsiye ederim.”

 

 

Hasan Soygazi

“Burada staj yapmak benim için büyük bir ayrıcalık ve deneyim oldu. 2 ay çok kısa bir süre olmasına rağmen çok şey öğrendim. Teknik anlamda birçok şey gördüm bunların yanında kurumsal bir şirketin nasıl bir sisteme sahip olduğunu, analiz yapmayı ve buna benzer, ilerideki hayatıma büyük katkısı olacak bilgiler edindim. Buradaki iş ortamı, herkesin ilgisi ve stajyer olmama rağmen bana verilen değer benim için çok güzel ve özeldi.”

 

Irmak Kibele Kırlı

“Kuzey Kıbrıs Turkcell’de staj yapmaya başladığım ilk günden itibaren sadece staj sorumlum değil, ekipteki herkes benimle çok ilgilendi. Çalıştığım departmanın dışında çalışanların yanına gidip sorular sorduğumda bile ellerinden geldiğince yardımcı oldular. 2 ay gibi kısa bir süre içinde bile hem teknik anlamda, hem kurumsal şirketin işleyişi hakkında, hem de kriz yönetimi hakkında çok şey öğrendim. Böyle güzel, içten ve sıcak bir çalışma ortamında bulunduğum ve bu deneyimi yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.”
 

Burak Kızılkaya

“Kuzey Kıbrıs Turkcell’de 2 aya yakın bir staj gerçekleştirdim. Bu stajda hem kendimi geliştirme, hem iş hayatını yakından görme fırsatı yakaladım. Bunun yanında ‘Genç Yetenek’ programı sayesinde yeni arkadaşlarla tanıştım ve takım olarak çalışma ve birşeyler başarma fırsatı da yakalamış oldum. Bu deneyimi herkesin yaşaması gerektiğini düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Bize bu şansı veren Kuzey Kıbrıs Turkcell’ e çok teşekkür ederim.”

 

Kaan Olgu

“İlk iş deneyimimi Turkcell’ de geçirdiğim için çok mutluyum. Staja başlarken merak ettiğim iletişimin nasıl gerçekleştiğini, işin arka planında gecesini gündüzüne katıp özveriyle çalışan ekiplerden teknik detaylarıyla birlikte öğrendim. İş hayatına da değinmek gerekirse bunca işin mutlulukla ve azimle yapılmasının bence en önemli sebebi çalışanlar arasındaki hiyerarşik ilişki yerine arkadaşça  olan çalışma ortamı. Genel olarak biz stajyerlere ilk günden itibaren sanki yıllardır burada çalışıyormuşuz gibi çalışanların bizlere yardımcı olmalarından memnun oldum. İkinci stajım için de yine Turkcell öncelikli tercihim olacaktır.”

 

Mustafa Özdeşer

“Şirket içerisinde mevcut saygı ve sevgi doğrultusuna yönelik iş planlama ve verimli çalışma yapısı, en etkin özellik yapısını içeren detay olsa gerek. Ne mutlu ki deneyimli kişiler ile birlikte fikir alışverişi yapıp başarılı sonuç elde edebilmek ve güncel olarak müşterilere sunulan projeleri bire bir yakından takip edebilmek. İleriki kariyer hayatımızda bize yardımcı olacağına inandığım deneyimi elde ettiğim için mutluyum.”

 

Duygu Malyalı

“İş dünyasının tecrübesini ilk burada yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu stajdan sonra kendimi artık daha özgüvenli, geleceğiyle ilgili adımlara karar vermiş, iş dünyasının nasıl olduğunu ve nasıl çalışılması gerektiğini bilen, daha da üretken, öğrendiğim programlarla daha donanımlı hissediyorum.  Umarım mezun olunca burada çalışma imkanı elime geçer. Hem kendime hem de Kuzey Kıbrıs Turkcell’e bir şeyler katacağımı düşünüyorum. Öncelikle Bireysel satış ekibine ve tüm Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarına herşey için teşekkür ediyorum.”

 

Mete Ramazan

“Staj için Kuzey Kıbrıs Turkcell’i seçmemin en önemli nedeni prestijli ve güvenilir bir şirket olmasının yanında uluslararası platformda üst düzeyde hizmet vermesidir. 2 aylık süre zarfında alanında başarılı güzel insanlar tanıyıp, hergün yaptığımız görüşmelerin teknik olarak hangi zor ve sistemli aşamalardan geçerek gerçekleştiğini görme fırsatı buldum. Turkcell’in iş yanında, sosyalliğe, sosyal sorumluluk projelerine ve insan ilişkilerine önem vermesi, buradaki keyifli ortamın sağlanmasında ve başarılı işlere imza atmasında büyük etkendir. Gönül rahatlığıyla herkesin katılmasını ve bu deneyimi yaşamasını tavsiye ederim.”

 

Yeşim Kula

“Bu 2 aylık dönem benim kariyer yolumda tecrübe kazanmam ve profesyonel iş hayatını yakından tanımam için çok önemliydi. Hedeflediğim şeyleri Kuzey Kıbrıs Turkcell bana her anlamda kattı diyebilirim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin lider markası bana hem kurumsal ve profesyonel çalışma atmosferini yaşatırken, aynı zamanda arkadaşça ve huzurlu bir  staj süreci geçirmemi de sağladı. Kurumsal Satış ekibinde tamamladığım staj sürecinde satışa dair birçok şey öğrenmişken, iş hayatını gerçek anlamda tattım ve tecrübe ettim.”

 

Can Ünüçok

“Staj boyunca çeşitli sorumlulukları almış ve bu sorumlulukları başarılı bir şekilde sonlandırmanın gururu ve ferahlığıyla staj sürecimi sonlandırıyorum. Verilen sorumluluklar sırf vermiş olmak için vermeyip aksine şirket içindeki aktif projeler ve çalışmalar dâhilinde yapılması gereken görevler bizlere emanet edildi. Böyle olunca insanın kendine güveni artıyor, gerçekten önemli olduğunu hissediyor ve böylece performansınızı daha da üst seviyelere taşıyabiliyorsunuz. Hata yapmaktan korkmamayı da öğrendim ayrıca burada. Hata yapınca yapıcı bir şekilde doğru yolun bana gösterilmesi, beni daha da geliştirdi, tecrübe kazandırdı.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler