• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

18. Uluslararası Çocuk Festivali başladı...

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği "18. Uluslararası Çocuk Festivali" başladı.
18. Uluslararası Çocuk Festivali başladı...

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği "18. Uluslararası Çocuk Festivali" başladı.

Festival bugün Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'nın Girne'de Antik Liman’da düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

25 Nisan tarihine kadar sürecek festivale, KKTC ev sahipliğinde Türkiye, Macaristan, Polonya, Kırgızistan, Litvanya, Romanya, Londra Türk Okulu katılıyor.

Festival yarın saat 09.30'da yapılacak Güzelyurt korteji ve sahne gösterileriyle sürecek.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, İlköğretim Dairesi ve 23 Nisan İlkokulu organizasyonunda düzenlenen festivale, Girne Belediyesi ile Güzelyurt Belediyesi de destek veriyor.

Basın toplantısında Berova'ya eşlik eden İlköğretim Dairesi Müdürü Salih Canses ile 23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat da, festival programı hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına, festivale katılan ekiplerin temsilcileri de katıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova konuşmasında, bakanlığın, ülke kültürü ve ülkenin tanıtılması açısından büyük önem taşıdığına inandığı 18. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ni başlattıklarını söyledi.

Berova, etkinlik organizasyonunun İlköğretim Dairesi ile 23 Nisan İlkokulu ev sahipliğinde yapıldığını belirterek, festivale Türkiye, Litvanya, Polonya, Macaristan,Romanya, Kırgızistan, Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları ve KKTC'den olmak üzere 8 ülkeden ekibin katıldığını kaydetti.

Festivale, 140 öğrenci ve 40 liderin katılacağını ifade eden Berova, 5 gün sürecek etkinlikler sonrası 23 Nisan Cumartesi günü Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nda saat 17.00'de Gala Programı yapılacağını söyledi.

Berova şöyle devam etti:

"Milletlerin tarihlerinde önemli ve özel günler vardır. Bu günlerde anma toplantıları düzenlenir. Bayramlar ile kutlanır çeşitli etkinlikler yapılır. 23 Nisan da bunlardan birisidir.

23 Nisan, Ulu Önder Atatürk’ün bir zamanlar dünya tarihine yön vermiş, çağ açmış, üç kıtada egemen olmuş bir imparatorluğun bağımsızlığına ve egemenliğine son vermek isteyen ülkelere milletimizin gücünü hatırlattığı çok önemli bir gündür.

Milli egemenlik, teslimiyetçi olmamak, kendi vatanımızda egemen olmak, hür yaşamak, kendimize saygımızı ve güvenimizi kaybetmemektir.

Ulu Önder Atatürk’ün geleceğin büyükleri olan çocuklara 23 Nisan’ı ‘Çocuk Bayramı’ olarak armağan etmesi, onlara verdiği değerin ve güvenin en büyük göstergesidir.

23 Nisan dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar için bir şenlik olmasının ötesinde, onlara yaşamları boyunca unutamayacakları sevgi, kardeşlik, barış ve hoşgörü gibi duyguları yaşatan, bu duyguların tüm dünyaya yayılmasında önemli bir işlev üstlenen önemli bir gündür."

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, çocuklara ve misafirlere de şöyle seslendi:

"Sevgili çocuklar; Yurdu koruyan, yarını kuran, siz olunuz. Ancak bunu eskiyi unutmayarak, yeni yol tutarak, yapınız. Biz büyüklerin bütün çabası, yurdumuzun ve milletimizin geleceği içindir; sizin içindir. Bu sebeple sizler de görevinizi, sorumluluğunuzu ve onurunuzu her şeyin üstünde tutunuz ki; ülkemiz daha hızlı gelişsin ve güçlensin.

Bu çocuklarımızın her birinin birer kültür elçisi olduğunu düşünmekte ve bu küçük elçileri bir araya getirmekle dünya barışına sağladığımız büyük katkının önemini görmekte ve bu eşsiz kucaklaşmayı dünya çocuklarına yaşattığımız için sonsuz bir gurur duymaktayız.

Bu duygu, dilek ve düşüncelerimle Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı yürekten kutluyorum.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim."

FESTİVAL PROGRAMI

Festival kortej yürüyüşü ve gösterilerin ardından 21 Nisan perşembe günü festival ekipleri protokol ziyaretleri yapacak, saat 16.00'da Girne korteji, saat 19.00'da da Girne Kalesinde ülkeler gecesi düzenlenecek.

22 Nisan cuma 13.00'te Lefkoşa'da Sivil Savunma Tesislerinde 23 Nisan Şenliği düzenlenecek.

23 Nisan Cumartesi saat 17.00'de Atatürk Spor Salonunda gala programı, 24 Nisan pazar da veda yemeği gerçekleştirilecek.

(EMR/ŞEB) FOTOĞRAFLI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler