• BIST 9990.96
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin amacı yarışmaya farklı bir heyecan katmak

19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin amacı yarışmaya farklı bir heyecan katmak

Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’na katılacak okullar hazırlıklarını sürdürüyor.

19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin müzik öğretmeni Ozan Ezdaş  yarışmanın gençlerin yeteneklerini sergilemeleri ve sahne deneyimi kazanmaları açısından güzel ve faydalı bir organizasyon olduğunu kaydetti. Yarışmaya ilk yıl katıldıklarını ve bir yılın ardından bu yıl ikinci kez katılacaklarını belirten Ezdaş, yarışmanın bu sene iki aşamalı olmasının öğrencilerin heyecanını artttırdığını kaydetti. Özdaş, “Orkestrada aramıza yeni katılan arkadaşlarla birlikte yarışmaya keyifle hazırlanıyoruz. İddialıyız, iyi bir derece alacağımıza inanıyoruz. Yarışmacı diğer okullara da başarılar dileriz” dedi.

“ANI YAŞAMAYA VE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRMEYE GİDİYORUZ”        

19 Mayıs Türk Maariif Koleji Orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Piyanoda Erol Emmioğlu, bateride Melis Çelebi, elektro gitarda Emre Üstünkaya, gitarda Cenk Sağlam, bas gitarda Kardelen Zengin, soloda Servet Ürel ve vokallerde Mürüde Gingi ile Elif Anaç sahneye çıkacak.

“Müziğinle Özgürleş” sloganıyla gerçekleşecek yarışmada yeteneklerini özgürce sergileme fırsatı bulacak öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sunan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti. Yarışmayı heyecanla bekleyen öğrenciler anı yaşayıp, yarışmanın keyfine varacaklarını kaydetti.

EROL EMİNOĞLU: Yarışmaya ikinci kez katılıyorum. Farklı bir rekabet olacak. Diğer okuldaki gruptaki arkadaşlarla tanışacağız, tatlı bir rekabet ortamı olacak. Farklı yeteneklerin sergileneceği yarışmada, amacımız yarışmaya farklı bir heyecan katmak.

MELİS ÇELEBİ: Yarışmaya bu yıl ilk kez katılacağım. Çok az kızın çaldığı bir enstrüman olan bateri çalıyorum ve iyi müzik yaptığımı düşünüyorum. Sahneye çıkacağım için heyecanlı ve mutluyum.

EMRE ÜSTÜNKAYA: Yarışmaya iki yıl önce katılmıştım. Çok eğlenceliydi. Bu yıl elimizden gelenin en iyisini yapıp, çok eğleneceğiz ve güzel bir ödül alacağız.

CENK SAĞLAM: Yarışmaya bu yıl ilk de         fa katılıyorum. Hazırlık çalışmalarımızda çok eğleniyoruz. Yarışma bize tecrübe katacak ve müzik alanında profesyonelleşmek isteyenlerin önünü açacak.

SERVET ÜREL: Ben bu yarışma sayesinde ilk defa büyük bir seyircinin önünde sahneye çıkacağım.  Yarışma özgüvenime katkıda bulunacak, cesaretimi arttıracak ve çok güzel bir deneyim kazandıracak.

KARDELEN ZENGİN: Yarışmaya ilk kez katılıyorum. Daha önce katılanların çok güzel vakit geçirdiğini öğrendim. Heyecan içinde yarışmayı bekliyor ve büyük bir zevkle yarışmaya hazırlanıyoruz.

MÜRÜDE GİNGİ: Yarışmaya katılmayı çok istiyordum. Bu yarışma ile büyük bir kitlenin karşısında sahneye çıkıyoruz. Biz yarışmaya anın tadınını çıkarmaya ve keyifli bir gün geçireceğiz.

ELİF ANDAÇ: Yarışmaya keyifli bir şekilde hazırlanıyoruz. Diğer genç müzisyen arkadaşlarımıza tanışmak ve büyük bir seyirci karşında sahneye çıkmak çok güzel bir deneyim olacak.

Bu yıl 14 okulun 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşama Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Mart'ta seyircisiz olarak düzenlenecek ve  değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın jüri özel ödülü".

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler