• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

212 gr uyuşturucu, 4 tutuklu

Her yerde uyuşturucu çıktı...
212 gr uyuşturucu, 4 tutuklu

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda yaklaşık 212 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak 1’i bayan 4 Filistin uyruklu kişi gözaltına alındı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Mohammad Hassan Mohammad Salawdw, Khodr Samer, Faisal Nayef Altaha ve Sanaa Nedal Mohammad Ghosheh tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak. Mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen bir kişi ise aranıyor.

Gamze BAYKUR

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 12 Haziran tarihinde alınan bir bilgide Raşit Haluk Apartmanı No 6’da uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. Ayni gün konu eve gidilerek evde kalan zanlı Mohammad Hassan Mohammad Salawdw’ın tespit edildiğini belirten Özdesoy, evde yapılan aramada oturma odasındaki sehpanın alt bölmesindeki çorap içerisinde 10 paket olmak üzere 20 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucuolduğuna inanılan madde, koltuk önünde yerde ise uyuşturucu içerdiğine inanılan 1 adet ucu yanık sigara bulunduğunu açıkladı. Özdesoy, zanlı Khodr Samer’in yatak odasında ise giyisi dolabında bulunan kapüşonlu eşofman üstünün kapüşonunda 4 adet kağıt içerisinde sarılı 2 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile kül tablasında yine uyuşturucu içerdiğine inanılan ucu yanık sigara bulunduğunu, zanlı Faisal Nayef Altaha’nın odasında da uyuşturucu içerdiğine inanılan ucu yanık sigara bulunduğunu açıkladı.

Uyuşturucuları alıp sakladılar...

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı Mohammad Hassan Mohammad Salawdw’dan yapılan soruşturmada zanlı Khodr Samer, Faisal Nayef Altaha ve ismi tespit edilip aranan bir kişi ile birlikte ayni evde kaldıkları, çorap içerisinde bulunan 20 gr uyuşturucu maddeyi eve aranan kişinin getirdiğini, 10 Haziran tarihinde ise yine aranan kişinin eve beyaz ve siyah renkten oluşan naylon poşet içerisindeki uyuşturucu maddeleri zanlı Salawdw ile Samer’e saklaması için veridiğinin öğrenildiğini açıkladı. Özdesoy, yine zanlı Salawdw ile Samer’in konu naylon poşet içerisindeki uyuşturucu maddeleri saklaması için zanlı Sanaa Nedal Mohammad Ghosheh’in evine getirdiklerini ve burada sakladıklarını öğrendiklerini belirterek, ayni gün zanlı Ghosheh’in evine gittiklerini ve zanlı Ghosheh ile zanlı Samer ve Altaha’nın evde tespit edildiğini söyledi. Zanlı Ghosheh’in evinde yapılan aramada konu naylon poşetin bulunamadığını belirten Özdesoy, zanlı Samer ile Altaha’dan yapılan soruşturmada konu naylon poşeti 12 Haziran tarihinde 3 kişiye verdiklerinin tespit edildiğini söyledi. Konu naylon poşeti alan kişilerin tespit edildiğini belirten Özdesoy, konu 3 kişinin içerisinde 95 paket olmak üzere 190 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan naylon poşeti polise teslim ettiklerini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özdesoy, konu maddeleri zanlılara saklaması için veren kişinin arandığını yineleyerek yürütülen tahkikatın selameti açısından her 4 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı Mohammad Hassan Mohammad Salawdw, Khodr Samer, Faisal Nayef Altaha ve Sanaa Nedal Mohammad Ghosheh’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler