• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

“5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı” İkinci Gününde Seminerler ile devam etti...

Kıbrıs Eğitim Bilimleri ve Girne Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı” ikinci gününde sunumlar, seminerler, workshoplar ve tartışmalar eşliğinde devam etti.
“5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı” İkinci Gününde Seminerler ile devam etti...

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu’nun sunumu ile başlayan konferansın ikinci günü, Türkiye’nin ve dünyanın birçok farklı ülkelerinden gelen araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen sunumlarla tamamlandı. Konferansın ikinci gününde eğitimde yeni trendler, yeni eğitim teknolojileri, öğrenme modelleri ve müfredatlar ve derslerde teknolojinin etkin kullanımı ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu: “Vizyon; gelecekte ulaşılmak istenen hedeflerin gerçeğe uygun düşlerini kurabilmektir”...

İkinci günün ilk sunumunda, çağdaş eğitim ve yönetimi konusunda seminer veren YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, eğitimde en temel sorunlarımızdan birisinin eğitimin ve okulların vizyonun olmayışına dikkat çekti. “Vizyonu “gelecekte ulaşılmak istenen hedeflerin gerçeğe uygun düşlerini kurabilmektir. Önemli olan, insanın bu düşlerini eylem ve etkinliklerinde itici bir güç olarak kullanabilmesidir” şeklinde açıklayan Uzunboylu, her okulun bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik özelliklerini dikkate alarak, Milli Eğitimin vizyonunuda tamamlayabilen, vizyonunun belirlenmesinin önemli olduğunu değinen Uzunboylu, yirmibirinci yüzyılda bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin eğitimi ciddi bir şekilde etkilediğinden, öğrenme-öğretme süreçlerinde yeni öğretim teknolojilerinin kullanılmasının artık bir zorunluluk olduğunu açıkladı. Her öğrencinin artık bir akıllı telefona sahip olduğunu, yeni teknolojileri günlük olarak yaşadığını, buna karşın ise okulların teknoloji yoksunu olmasından dolayı, okula yönelik tutumlarının ve beklentilerinin hergünaşağıya doğru azalan bir ivme içerisinde olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, özellikle düşünme becerileri yüksek, yaratıcılık özelliklerini ortaya koyabilen, bilgiyi kullanabilen ve paylaşabilen, problem çözme becerileri gelişmiş, amacına göre bireysel veya takım çalışması yapabilen, kendine güvenen ve iletişim becerileri yüksek nesiller yetiştirebilmek için eğitim ve öğretimin sistem yaklaşımı temelinde yeniden yapılandırılmasının bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Uzunboylu, okullardaki öğretmen ve yöneticilerin yalnız bırakıldığını, milli eğitimi yönetenlerin, ailelerin ve çevresel paydaşların okulların çağdaş anlamda eğitim verebilmesi için daha fazla sorumluluk almaları maddi ve manevi desteklerini artırmaları gerektiğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler