• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

9 ay hapis cezasına mahkum edildiler...

Mağusa’da 2015 yılı Eylül ayı içerisinde evinin önünde Mustafa Tat’ın elindeki para yüklü çantayı alarak “Kişi üzerinden sirkat” suçunu işleyen İran uyruklu sanık Behrouz Morgajer İremloo ile Moharram Esmaeilzade dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı..
9 ay hapis cezasına mahkum edildiler...

Mağusa’da 2015 yılı Eylül ayı içerisinde evinin önünde dövizci Mustafa Tat’ın elindeki para yüklü çantayı alarak kaçan ve 3 gün sonra Girne’de yakalanan İran uyruklu sanık Behrouz Morgajer İremloo ile Moharram Esmaeilzade dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kişi üzerinden sirkat” ve “Mülke tecavüz” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık İremloo ile Esmaeilzade 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Takip edip para yüklü çantayı çalmışlardı...

KKTC’ye turist olarak gelen sanık Behrouz Morgajer İremloo ile Moharram Esmaeilzade, 10 Eylül 2015 tarihinde Mustafa Tat’a ait döviz bürosuna giderek döviz bozdurmuş ve yalnız gördükleri dövizcinin kolay soyulabileceğine karar verip plan yapmıştı. Sanıklar kiraladıkları ZMU 305 plakalı araç ile 11 Eylül 2015 tarihinde Mustafa Tat’a ait döviz bürosunun önüne giderek Tat’ı izlemeye başlamış ve işyerini kapattıktan sonra evine giden Tat’ı evine kadar takip etmişlerdi. Tat, aracı ile evinin garajına girip aracından inmesinin ardından sanıklar Tat’ın elinde tuttuğu içerisinde 9 bin Euro, 2 bin Stg., 2 bin Dolar ve 173 bin 500 TL nakit para bulunan çantayı alarak ZMU 305 plakalı araç ile olay yerinden kaçmıştı.

Paraların bir kısmını gömmüşlerdi...

Sanık Behrouz Morgajer İremloo ile Moharram Esmaeilzade olayın ardından havaalanına giderek ileri tarihli dönüş biletleri olmasına rağmen KKTC’den kaçmak için bilet alacakları sırada polis tarafından tespit edilmişti. Tespit edildiklerini fark eden sanıklar kiraladıkları araçla havaalanından ayrılıp Balıkesir köyüne giderek paranın bir kısmını buraya gömmüşlerdi. Sanıklar 14 Eylül 2015 tarihinde Girne’de ZLR 563 plakalı araç ile seyir halindeyken tespit edilip tutuklanmışlardı. Araçta ve sanıkların üzerinde yapılan aramada ise 6 bin 700 Dolar, 3 bin 510 Euro ve 160 TL, Balıkesir köyünde yapılan aramada ise toprağa gömülü halde çanta ile çanta içerisinde muhafaza edilen 128 bin 115 TL, 1890 Euro, 4 bin 800 Dolar ve 2 bin 700 Stg. bulunmuştu.

Soyer: “Bu tür suçlar yaygınlaşan suç türleri arasında yer alır...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, sanık Behrouz Morgajer İremloo ile Moharram Esmaeilzade’yi aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanıkların mahkum olduğu “Kişi üzerinden sirkat” suçu için yasa koyucunun 5 yıla kadar hapis cezası ön gördüğünü belirten Soyer, yasa koyucunun “Kişi üzerinden sirkat” suşu için “Sirkat” suçundan daha ağır cezalar öngördüğünü ifade etti. Bu tür suçların yaygın suçlar arasında yer aldığına dikkatleri çeken Soyer, bu tür suçları işleyenlere ciddi, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Sanıkların yaptıkları plan çerçevesinde konu suçu işlediklerini belirten Soyer, sanıkları 9 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Gamze PİR BAYKUR

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler