• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Akıncı, "Sanatın evrensel gücüne daha çok ihtiyacımız var"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta sanatın evrensel gücüne her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Akıncı, "Sanatın evrensel gücüne daha çok ihtiyacımız var"

Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı, Kıbrıs’ta sanatın evrensel gücüne  her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hep birlikte inşa etmek için çalıştığımız özgür, demokratik ve aydınlık geleceğin temelinde, tam da siz sanatçıların hissettiği, içselleştirdiği evrensel değerler var” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı Dünya Sanat Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı bahçesinde sanatçılara resepsiyon verdi.

Leonardo Da  Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’da planlanan  Dünya Sanat Günü resepsiyonu,  Cumhurbaşkanı Akıncı’nın o tarihte yurt dışında, uluslararası bir etkinlikte bulunması dolayısıyla bu akşam gerçekleştirildi.

a2-001.jpg

“İnsani bir gelecek için üretiyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Akıncı, sanatçılara hitaben yaptığı konuşmada, sanatçıların, , daha insani bir gelecek için ürettiklerini, daha demokratik bir toplum için eleştirdiklerini, fikirler, eserler yarattıklarını kaydetti.

Akıncı, “İnsanlık tarihi boyunca, sizlerin fikir ve eserleri, her zaman daha yeni, daha insani bir kültürün temel taşlarını döşedi, döşemeye de devam ediyor” dedi.

Sanat eserlerinin, dünyanın her yerinde, her inançtan, her milletten, her cinsiyetten insanda, benzer heyecan ve duyguyu açığa çıkarmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Akıncı, bunun  temel nedeninin, sanatın evrensel gücü olduğunu söyledi.

a3.jpg

“Yeni bir kültür için uğraş veriyoruz”

“Bizler müzakere masasında, sizler ise sanatınızla, eserlerinizle aslında yeni bir kültür inşa etmek için uğraş veriyoruz. Evrensel değerler, evrensel duyarlılıklar ve evrensel sorumlulukla hareket etmeye çalışıyoruz” diyen Akıncı, hep birlikte inşa  etmek için çalıştıkları özgür, demokratik ve aydınlık geleceğin temelinde, sanatçıların hissettiği, içselleştirdiği evrensel değerlerin bulunduğunu ifade etti.

“Kıbrıs’ta sanatın evrensel gücüne, her zamankinden daha çok  ihtiyacımız var” şeklinde konuşan Akıncı, müzakere masasında yol aldıkları  federalizmin, Kıbrıs’ın tümü için yeni bir yaşam biçimini hedeflediğini, bunun  sadece siyasi ve hukuki bir meseleden ibaret değil, aynı zamanda, yeni bir kültür  ve yaşam biçim, demek olduğunu söyledi.

Federal kültürün temelinde işbirliği, dayanışma, paylaşma, birlikte üretme, birlikte yönetme ilkeleri  bulunduğunu kaydeden Akıncı, Kıbrıs’ta daha iyi bir geleceğin  bu sağlam evrensel temeller üzerine kurulabileceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı şöyle devam etti:

 “Sizler evrensel değerler, evrensel duyarlılıklar ve evrensel sorumlulukla üretmeye devam ettikçe, ülkemizde bu yeni kültürün temel taşlarını da döşeyeceksiniz.

Çatışmacı değil uzlaşmacı, gerilimci değil dayanışmacı, acıları değil mutlulukları çoğaltan yeni bir kültür, sanatın ve sizlerin gücüyle mümkün olabilir. Aydınlık bir gelecek ve yeni bir kültür için, sanatın ve sizlerin evrensel gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kıbrıs’ın tümünün sizlerin özgürce yaratmanız, özgürce üretmenize şimdi daha çok ihtiyacı var.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler