• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Ardaların ölmesi mi gerekiyor?

Ardaların ölmesi mi gerekiyor?

Yaşamını kaybeden Arda’nın ardından polis soruşturması derinleşirken suç ağının ucu cezaevindeki bir gardiyana kadar ulaştı. Toplam 7 kişiye dava okunan polis araştırmasının genişletilmesi için Arda’nın ölmesi mi gerekiyordu?

GARDİYAN BİLE İŞİN İÇİNDE: Genç yaşta yaşamını kaybeden Arda Erkan’ın ölümüyle birlikte Narkotik Polisi’nin sürdürdüğü geniş çaplı araştırmanın ucu cezaevindeki bir gardiyana kadar ulaştı. Ülke olayla bağlantılı olarak tutuklanan bir çok kişiye ek, cezaevine uyuşturucu sokan 20 yıllık gardiyan Metin Özdogun’un şokunu yaşıyor.

7 KİŞİYE DAVA: Gerçekleşen ölüm olayı sonrasında biri 18 yaşından küçük olmak üzere, Lefkoşa’da gardiyan Metin Özdogun’un ile birlikte 6, Mağusa’da yüklü miktarda uyuşturucu sattığı ifade edilen Abdülkadir Zeyin ile toplam 7 kişiye dava okunurken polisin olayla ilgili araştırmaları devam ediyor.

ARDAAArda Erkan’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada tutuklanan zanlıların,  20 yıllık gardiyan Metin Özdogun’un ceza evine uyuşturucu soktuğunu beyan etmesi üzerine,  Metin Özdogun tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı. Sürdürülen geniş çaplı operasyonda her geçen gün tutuklu sayıları artarken, ele geçirilen uyuşturucu miktarı da korkunç boyuta ulaşıyor.

GARDİYAN MAHKEMEDE

Tutuklanan gardiyan ile ilgili mahkemede şahadet veren Narkotik ve Kaçakcılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Ahmet Bayram, zanlı Metin Özdoygun’un Haziran - Mayıs 2015 tarihlerinde meydana gelen uyuşturucu alma, verme ve tasaruf suçlarından methalder olduğunu söyledi. Bayram, 7 Temmuz tarihinde meydana gelen kanunsuz hap ve uyuşturucu alma ve tasarruf suçları ile ilgili yürütülen soruşturmada zanlı Metin Özdoygun’un zanlı Mustafa Kavaz ve şuan cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan zanlılar Münir Bolcanlı ve Emin Özbeyit’in yönlendirmesi ile Mayıs ayında 10 paket, Haziran ayında 10 paket toplam 20 paket  uyuşturucu maddeyi zanlı Erol Tayfur’dan alarak cezaevine soktuğunu ve 3 bin TL karşılığında cezaevinde bulunan Bulut Sarıdoğan’a verdiğini açıkladı.

UYUŞTURUCU, TELEFON, İÇKİ

Yapılan soruşturma kapsamında cezaevinin ıslah etmekten çok uzak olduğu göze çarparken görevli polis memuru Ahmet Bayram, zanlı Özdoygun’dan cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan Hüseyin Kıstı’nın isteği ile nokia marka telefonu cezaevine soktuğunu ve bunun karşılığında 500 TL aldığını ifade etti. Bayram, yine zanlının Hüseyin Kıstı için pet şişeler içerisinde rakı ve zıvaniya içeri soktuğunu, bu iş için ise 200 TL aldığını vurguladı. Zanlının Haziran ayı içerisinde ise şarap yapımı için kullanılan mayayı içeri soktuğunu ve tutuklu bulunan Emin Özbeyit’e verdiğini söyledi. Bayram, zanlının gönüllü ifade verdiğini, soruşturmanın devam ettiğini alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu ifade ederek 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

3 KİŞİ TEMİNATA BAĞLANDI

Arda Erkan’ın ölümünün ardından uyuşturucu madde suçlarından Lefkoşa’da tutuklanan beş zanlıdan 17 yaşındaki S.K ile Şakircan Özselmanoğlu ve Doğuş Erzem dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkeme Zanlı S.K’nin yaşının küçük olamsı neticesinde Yargıç Gökhan Asafoğulları mahkeme oturumunu kapalı yaptı. Haklarında 7 Temmuz tarihinde meydana gelen kanunsuz extacy ve sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde  alma, verme ve tasaruf suçlarından başlatılan soruşturma tamamlanan zanlılar teminata bağlandı. Zanlıları ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklandığı, haftada birgün ispat-i vücut etmesi ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile teminata bağlandıklarını öğrendik.

100 BONZAI, 50 UYUŞTURUCU HAP

Mağusa’da tespit edilerek tutuklanan zanlı Abdülkadir Zeyin ise almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından önceki gün yeniden mahkemeye çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Zeyin’in tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Lefkoşa’da tutuklanan 5 kişinin soruşturması ile zanlı Zeyin’in 5 Temmuz tarihinde Turunçlu kavşağında 100 paket Sentetik Cannabionoid ile 50 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hapları 1600 Euro karşılığında konu 5 zanlıya verdiğinin tespit edildiği ve paketlerin 147 paket yani 441 gr olarak Taşkent yolunda bulunduğunu açıklanmıştı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler