• BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Arslan Bıçaklı: Şaibe aranmasın

Münhal sınavında başarılı olanların kesin listesinin de açıklandığını vurgulayan Bıçaklı, yeni hükümetin göreve başlamasının ardından mülakatın yapılacağını ve mülakat sonucunda başarılı olanların istihdam edileceğini sözlerine ekledi.
Arslan Bıçaklı: Şaibe aranmasın

“SÖZLÜ MÜLAKAT SADECE ETİK OLARAK ERTELENDİ”
Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun yapılan sınava yönelik açıklamalarının tamamı ile mesnetsiz iddialar olduğunu dile getiren Bıçaklı, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun BRT’de katıldığı bir programda yönetim kurulunun sözlü mülakatı yapmaya karşı çıktığı yönünde açıklamalarını yalanlayan İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu Üyesi Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yönetim kurulunun yasal yetkisi olmasına rağmen sadece etik olarak mülakatı erteleme kararı aldığını belirtti.

“BU SINAVDA ŞAİBE ARANMASINI DOĞRU DEĞİLDİR”
Sınav yapılma kararının Yönetim Kurulu tarafından beş ay önce alındığını ve yapılan sınavda şaibe aranmasını kesinlikle kabul etmeyeceğini vurgulayan Arslan Bıçaklı, “yönetim kurulu üyeleri ve daire müdürünün yakın akrabaları da bu sınava katılanlar arasındaydı ve sınavda başarılı olamadılar. Bu sınavda şaibe olsaydı eğer en başta bu kişilere torpil yapılırdı” diyerek UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun açıklamalarını eleştirdi.

Ahmet VAMIK

İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu Üyesi Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, 3 Nisan Pazar günü İhtiyat Sandığı Dairesine personel alımı için yapılan münhal sınavına yönelik Detay Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun yapılan sınava yönelik açıklamalarının tamamı ile mesnetsiz iddialar olduğunu dile getiren Bıçaklı, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun “CTP giderayak 20 kişiyi istihdam etti” şeklinde sözlerinin tamamen çamur at izi kalsın şeklinde hiçbir tutarlılığı olmayan açıklamalar olduğunu dile getiren Arslan Bıçaklı, “söz konusu sınavın iptal edilmesi gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Bu konu kapanmıştır. Tarih böyle bir şey yazmaz. Öyle bir adım atılmaya kalktıkları anda ne bizim o koltuklarda oturmamızın ne de devlet olmamızın bir anlamı kalmaz” diyerek yapılan sınavın ilk kez politikanın ve siyasilerin elini uzatamadığı, müdahale edemediği bir sınav olduğu konusunda vurgu yaptı.

“BİZ ASGARİ İHTİYAÇTA MÜNHAL AÇTIK”
 Yapılan sınavın siyasi çıkarlara yönelik bir malzeme olmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Arslan Bıçaklı, “eskiden 35bin kişiye hizmet veren İhtiyat Sandığı Dairesi bugün 60bin kişiye hizmet veriyor. Normal şartlarda 60-70 yeni personele ihtiyaç vardı fakat biz bütçeye fazla yüklenme olmasın diye asgari ihtiyaç olarak 19 yeni personel için münhal açtık” dedi.

“SINAV GÜNÜ BİR AY ÖNCESİNDEN AÇIKLANDI”
Sınava siyaset karıştırılmaması için özellikle Kamu Hizmet Komisyonu yerine Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcılarına sınav sorularının hazırlatıldığını kaydeden Arslan Bıçaklı, sınav yapılması kararının beş ay öncesinden alındığını ve bakanlığında bu kararı onayladığını yazdı. Sınav tarihinin de bir ay öncesinden 3 Nisan olarak açıklandığını belirten Bıçaklı, “2 Nisan günü UBP’nin karar alarak hükümetten çekileceğini biz nereden bilebilirdik. Sınavdan bir gün önce UBP hükümetten çekildi diye biz son gün sınavı nasıl iptal ederek, münhal sınavına başvuran kişileri mağdur edebilirdik” dedi.

“SINAVDA ŞAİBE OLDUĞU İDDİALARI TAMAMEN ASILSIZDIR”
Sınav yapılma kararının Yönetim Kurulu tarafından beş ay önce alındığını ve yapılan sınavda şaibe aranmasını kesinlikle kabul etmeyeceğini vurgulayan Arslan Bıçaklı, “yönetim kurulu üyeleri ve daire müdürünün yakın akrabaları da bu sınava katılanlar arasındaydı ve sınavda başarılı olamadılar. Bu sınavda şaibe olsaydı eğer en başta bu kişilere torpil yapılırdı” diyerek UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun açıklamalarını eleştirdi.

“YAPILAN SINAV BAĞIMSIZ, TARAFSIZ VE KURALLAYA UYGUN ŞEKİLDE DÜZENLENDİ”
Arslan Bıçaklı, kendisinin muhalif duruşu ile tanındığını ve her zaman doğruyu, eşitliği savunduğunu vurgulayarak, yapılan sınavın bağımsız, tarafsız ve kurallara uygun şekilde düzenlendiğini dile getirdi. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra yasal olarak itiraz süresinin başladığını ve yapılan itirazların değerlendirilmesi ile birlikte kesin sınav sonuçlarını açıklamak ve sınavda başarılı olduğu belirlenen sayıda kişilerin mülakata çağırılması gerektiğini kaydeden Bıçaklı, “başta ben olmak üzere yönetim kurulunda yer alan arkadaşlar ile yaptığımız toplantıda bu sınavın iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve sınavda başarılı olan kişilerin kesin listesinin açıklanması gerektiğine karar verdik” dedi.

“YÖNETİM KURULU YASAL YETKİSİ OLMASINA RAĞMEN SADECE ETİK OLARAK MÜLAKATI ERTELEDİ”
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun BRT’de katıldığı bir programda yönetim kurulunun sözlü mülakatı yapmaya karşı çıktığı yönünde açıklamalarını yalanlayan Arslan Bıçaklı, yönetim kurulunun yasal yetkisi olmasına rağmen sadece etik olarak mülakatı erteleme kararı aldığını belirtti. Yasal olarak Yönetim Kurulu’nun sözlü mülakatı da yaparak istihdam edilmeye hak kazanan kişileri işe başlatma yetkisi olduğunu belirten Arslan Bıçaklı, hükümet bozulduğundan dolayı, yönetim kurulunun yetkisi olmasına rağmen yeni kurulacak olan hükümete karşı etik bir davranış olarak, mülakatı ertelediklerini ve hükümetin kurulmasını beklemeye karar verdiklerini vurguladı. Hükümetsiz olduğumuz bir dönemde bir istihdamı sonuçlandırmayı etik bulmadıkları için yeni hükümetin kurulmasını ve yeni bakanın atanmasını beklediklerini ifade eden Bıçaklı, yönetim kurulunda oy çokluğu bu kararın alındığını kaydetti. Münhal sınavında başarılı olanların kesin listesinin de açıklandığını vurgulayan Bıçaklı, yeni hükümetin göreve başlamasının ardından mülakatın yapılacağını ve mülakat sonucunda başarılı olanların istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler