• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Avustralya Başbakanı Morrison, Anzak Anıtı’nda gösteri yapan aşı karşıtlarını kınadı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Victoria eyaletindeki inşaat sektörü faaliyetlerin 2 hafta durdurularak, sektör çalışanlarına zorunlu aşı vurulması kararına tepki gösteren aşı karşıtlarının, Anzak Anıtı’nda gösteri düzenlemesini kınadı.
Avustralya Başbakanı Morrison, Anzak Anıtı’nda gösteri yapan aşı karşıtlarını kınadı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Victoria eyaletindeki inşaat sektörü faaliyetlerin 2 hafta durdurularak, sektör çalışanlarına zorunlu aşı vurulması kararına tepki gösteren aşı karşıtlarının, Anzak Anıtı’nda gösteri düzenlemesini kınadı.

Avustralya Yayın Kurumunun haberine göre, Başbakan Morrison, Melbourne’da aşı karşıtlarının düzenlediği ve şiddet olaylarına dönüşen gösterilerin, Avustralya için hayatını kaybedenleri temsil eden Anzak Anıtı’nda yapılamasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Anzak Anıtı’ndaki gösterileri "utanç verici" olarak nitelendiren Başbakan Morrison, "saygısız" olarak tanımladığı protestocuları kınadı.

Anıtın gösteri yeri değil kutsal bir yer olduğunu vurgulayan Morrison, "Davranışları utanç vericiydi. Bu saygısızlıktı ve en büyük fedakarlığı yapan Avustralyalıların onurunu lekeledi. Buna katkıda bulunan herkesin utanması gerekir" dedi.

Gösterilerde 280'den fazla protestocu gözaltına alındı

Hızla artan COVID-19 sayılarını durdurmaya çalışan Victoria eyalet hükümetinin, Melbourne, Ballarat, Geelong, Surf Coast Shire ve Mitchell Shire kentlerindeki inşaat sektöründeki çalışmaların iki haftalığına durdurulacağını ve sektör çalışanlarına aşının zorunlu olduğunu duyurması üzerine aşı karşıtları Melbourne'da gösterilere başlamıştı.

Hükümetin aldığı karara destek veren İnşaat, Orman, Denizcilik, Maden ve Enerji Birliği (CFMEU) sendikası önünde, 20 Eylül akşam saatlerinde başladıktan sonra şiddet olaylarına dönüşen ve 280’den fazla protestocunun gözaltına alındığı gösterilerin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Victoria’da virüsün görüldüğü günden beri en yüksek vaka sayısı kaydedildi

Geçtiğimiz yıl COVID-19’un merkezi haline gelen ve Avustralya’da virüsten ölen 1198 kişiden 836’sının hayatını kaybettiği Victoria eyaletindeki vaka sayıları hızla yükselmeye başladı.

Ağustos 2020’de bir günde 725 kişinin virüse yakalanmasından bu yana, son 24 saatte 766 kişiye koronavirüs teşhisi konulmasıyla eyaletteki günlük en fazla vaka sayısı ortaya çıktı.

Vaka sayılarının çoğunluğu 4 gündür gösterilerin sürdürdüğü eyaletin başkenti Melbourne'da kaydedilirken kentte 4 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Avustralya’da salgına yakalananların sayısı 90 bini aştı

Delta varyantına karşı müjdelenin devam ettiği Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde 1063, Victoria’da 766, Avustralya Başkent Bölgesi’nde 16, Queensland’da 1 kişiye daha COVID-19 teşhisi konuşmasıyla, ülkede virüse yakalananların sayısı 90 bin 370’e çıktı.

Ülkenin diğer eyaletlerinde bu yıl salgından bu yıl can kaybı yaşanmazken son 24 saatte NSW’de 6, Victoria eyaletinde 4 kişinin daha COVID-19’dan hayatını kaybetmesiyle, ülkede virüsten ölenlerin sayısı da 1198’e yükseldi.

Avustralya’daki toplam 19 bin 321 aktif vakadan 302’si yoğun bakımda olmak üzere, 1518 kişi hastanede tedavi görüyor.

Yeni Zelanda’da 17 yeni vaka kaydedildi

Ülkedeki test sonuçlarına göre son 24 saatte, 2’si yurt dışından Yeni Zelanda’ya dönenler arasında olmak üzere 17 kişiye daha COVID-19 teşhisi konulduğunu açıklayan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki 289 aktif vakadan 3’ü yoğun bakımda olmak üzere 15 Yeni Zelandalının hastanedeki tedavilerin devam ettiğini duyurdu.

Salgına karşı aldığı sıkı tedbirlilerle virüsle mücadelede en başarılı ülkeler arasında gösterilen Yeni Zelanda'da, bugüne kadar 4 bin 135 vaka kaydedilirken, virüse yakalananlardan 27’si hayatını kaybetti.​​​​​​​​​​​​​​

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler